Седмокласна изпитна тема -23.06-29.06 В чакане на изпитните резултати, майки сипят заклинания чудати

• 88 745
  • 1 852
  •   1
Отговори
# 1 725
  • София
При нас едната девойка по БЕЛ 95.5, по МАТ 91.5, а другата БЕЛ 91.5, МАТ 55.5
И двете ходеха по български в Междучасие,  а математиката само в кварталното училище. Подготовката по МАТ беше само от училище часовете + някакъв ФУЧ 2часа седмично. Реално знаех, че едната девойка притеснението и стреса ще окажат влияние. На нея и помагах по мат и виждах как допуска елементарни грешки накрая, на последна стъпка. В крайна сметка и резултатите го показаха. А другата,ако се беше напъналс малко повече и решаваше допълнително можеше и към 100 да отиде...даже си излязла 20 минути по-рано,побеснях...така преценили.
Сега ще видим дали ще и стигнат за ТУЕС или Джон Атанасов. А другата си иска Елисавета Вазова и с това 3хБЕЛ и стига.
Та така ..стреса си е от значение, защото на пробните имаше по 70 точки , а сега..55
П.П. Между другото има ли момичета в туес,Джон,че моята хем иска хем се дърпа,защото били момчета все

Последна редакция: нд, 29 юни 2025, 23:15 от Лиана11

# 1 726
И нашето девойче желае Джон Атанасов, не не съм сигурна ,че ще успее. МАТ 86т , БЕЛ 77

# 1 727
  • София
Е, те като гледам май няма голяма разлика от миналата година.

# 1 728
  • София
Sanaka, благодаря много, макар че изобщо не ми харесват прогнозите ти тази година Joy.
За момчетата си е по-високо, с около 5т по-нагоре от миналата година и му избягаха езиковите. Остава само ФЕГ като вариант, но той френски категорично не иска и сега трябва да мисля как да подредя 35-то, 31-во и 32-ро. Всяко има някакъв минус, а той само вдига рамене, било му все тая кое от трите. Rolling Eyes

# 1 729
  • София
Sanaka, благодаря много, макар че изобщо не ми харесват прогнозите ти тази година Joy.
За момчетата си е по-високо, с около 5т по-нагоре от миналата година и му избягаха езиковите. Остава само ФЕГ като вариант, но той френски категорично не иска и сега трябва да мисля как да подредя 35-то, 31-во и 32-ро. Всяко има някакъв минус, а той само вдига рамене, било му все тая кое от трите. Rolling Eyes
133 е много хубаво училище, ако търсите ФЕ.
Ние се колебаехме  му 35 и 133

# 1 730
Дали в училищата с по- ниски балове ще има големи разлики?

# 1 731
  • София
133 е много хубаво училище, ако търсите ФЕ.
Ние се колебаехме  му 35 и 133
Не, само френски не търсим (аз бих го учила, но кой ме пита мен) Blush. Учил е немски досега, не иска да започва и френски. Вариантите са английски и немски като 1-ви език, за втори може и друго, но руски с голям компромис.

# 1 732

Ако му е все тая изберете по-близкото. Поне да не пътува по 1 час сутрин.

Как се е справил той по БЕЛ? Записах дъщеря ми при вашата учителка по БЕЛ за следващата година, видя ми се доста симпатична и разбрана на срещата. Дано съм направила поне с нея правилния избор.

# 1 733
Sanaka, благодаря за прогнозата и труда! Един глупав въпрос - какво отклонение предвиждаш в прогнозите ти? Предвид, че сега статистиката е в диапазона единица, а не 0,5 т.?

# 1 734
  • София

Ако му е все тая изберете по-близкото. Поне да не пътува по 1 час сутрин.

Как се е справил той по БЕЛ? Записах дъщеря ми при вашата учителка по БЕЛ за следващата година, видя ми се доста симпатична и разбрана на срещата. Дано съм направила поне с нея правилния избор.

94т има по БЕЛ, по мат се е гипсирал.
За учителката няма да съжалявате.

# 1 735
  • София
Е, няма как да знам какви ще са отклоненията.

Ааа, моля не стреляйте по вестоносеца! Той толкова си може. Joy

# 1 736
Благодаря ти  Sanaka!

# 1 737
Този път са дали интервалите през една точка, а не през 0,5, което е по-точно, но пак по-добре от нищо.

Няма смисъл да се правят балове за първо класиране, излишен труд би било. Действителният минимален бал на училищата се формира на второ класиране. Преди това има играчи за спорта.

Не може да се направи прогноза за паралелките с 3хмат и 1хбел, защото статистиката е сборна мат+бел. Очаквам, че тези 226 х 100 ще се отразят на бала на СМГ и НПМГ с леко покачване. ТУЕС вероятно балът ще е приблизително същият и надолу може и да има спад. Но конкретна прогноза не мога да дам.
@Sanaka, на какво основание смятате, че има вероятност да падне бала за Туес? Аз стигнах до извод, че по-скоро ще се покачи и се чудя какво пропускам?

# 1 738
  • София
За ТУЕС мисля, че ще е приблизително същият, а не че ще падне. Спад мисля, че ще има по-надолу по веригата за паралелките 3хмат и 1хбел, кадето изобщо има такива. Но това са само предположения, предвид, че статистиката не съдържа необходимите данни за това балообразуване.

# 1 739
Колко пък да е секретна тая 23-та задача? В школи и стари руски сборници я имало. Ами тя си е известна задача. Даже тук във форума в темата за помощ по математика я има в леко изменен вариант. Който го интересува може да я види, питано е за нея тази и миналата година на 05.04 и съответно на 07.04.

Това, за което е питано, е доста по-сложно от даденото на НВО.

Общи условия

Активация на акаунт