Скок с парашут

• 443
  • 17
  •   1
Отговори
Здравейте, мъжът ми иска да скача с парашут. Запазил си е час в събота от летището до Сапарева Баня. Аз обаче съм много притеснена, защото през октомври направи инфаркт - сложиха му стент. Сърцето му е съвсем здраво според лекаря, който го следи. Тромб беше запушил артерията и това наложи стентиране. Лекарят каза, че няма медицинска пречка да скача.
Умирам от страх да не му се случи нещо. Не мога да го разубедя да го свърши това безумие. Моля, тези които са скачали да споделят много ли се ускорява пулса, какво се случва с организма и така. Просто ще се побъркам!

# 1
  • София
Аз не съм скачала, но съпругът ми си пада по такива неща - парашут, бънджи, безмоторен самолет, парапланер, офроуд, мотор. Зарежда се като нова батерия направо и се чувства толкова добре, че не ми дава сърце да го спирам.
Само водни скорости не му понасят, което пък е моята страст - водни ски, скутер, кайт сърф. Ако в сходно с тях - не се ускорява пулсът при мен, а дори се забавя, сякаш спираш на моменти да дишаш и някак влизаш в изживяването.
Нека пробва човекът, щом и лекарят не вижда опасност за здравето му.

# 2
Скоро е след инфаркта. Не е скачал до сега. Да ще бъде с инструктор, но при мисълта, че едвам не го загубихме преди осем месеца, направо аз спирам да дишам. Много ме е страх, а той е толкова твърдоглав!

# 3
  • София
Скоро е след инфаркта. Не е скачал до сега. Да ще бъде с инструктор, но при мисълта, че едвам не го загубихме преди осем месеца, направо аз спирам да дишам. Много ме е страх, а той е толкова твърдоглав!
Може би точно това, че е преживял инфаркт го кара да граби от живота с пълни шепи.
Щом го иска и лекаря не е против, нека го направи.
За мен всичко е до психика при скачането.
Подкрепете го и нека има щастливия си ден.

# 4
Аз съм скачала. Ами, адреналин си е. Simple Smile
Но щом лекарят е казал, че няма проблем...

# 5
Скачала съм 4 пъти.Адреналин е, но не мисля че пулса се ускорява чак толкова, че да пречи.

# 6
С инструктор, тоест заедно ще скочат? Не мисля, че ще е опасно в този случай. Нека се радва на живота, така и така едва е отървал кожата. Особено щом няма медицински противопоказания.
Но ти вземи валериан или удари една ракия, когато скача, да не се претовариш пък ти от емоцията...

# 7
Как да го спреш - кажи на майка му или на баща му за намеренията му и те ще свършат тази работа Simple Smile
По сериозно - и аз на твое място бих го спряла. Преживял е инфаркт, не бива да рискува, а ако имате деца още повече трябва да се пази заради тях поне. Има противопоказания при скокове с парашут и сигурно трябва да подпишат форма преди скока, трябва да проучиш какви са.

# 8
От фирмата казват, че няма проблем. Същото твърдят и трима лекари. Става въпрос за изключително твърдоглав инат.

# 9
Сърцето му е съвсем здраво според лекаря, който го следи.

Лекарят каза, че няма медицинска пречка да скача.

От фирмата казват, че няма проблем. Същото твърдят и трима лекари.

Умирам от страх

Не се сърдете, но защо ми се струва, че Вие имате какво да борите, а не той? Помислете си внимателно, щом той толкова го иска - какво ще спечелите и какво ще загубите, ако все пак го разубедите? Освен това, Вашето натискане да се откаже като нищо може допълнително да подхранва неговия "инат".
Спрете се, успокойте се, оставете го и него на спокойствие да премисли (макар че вероятно вече е) всичко отново и, ако наистина всичко е каквото го описвате, на Ваше място аз бих се съсредоточила да работя със себе си, вместо да скапвам желанията на любимия си човек. Избирайте си битките мъдро!

# 10
  • Пловдив
От фирмата казват, че няма проблем. Същото твърдят и трима лекари. Става въпрос за изключително твърдоглав инат.
Само да уточним, че ако нещо се случи застрахователите няма да платят щета. Например ако има ипотека или потребителски кредит на негово име.
Трябва да проверите и дали застраховката която ще сключи преди да скочи покрива риск за хора със стенд.
Ако няма проблеми  с кръвното, задух, диабет и не взема лекарства за разреждане на кръвта вкл. и аспирин може да скочи.

Последна редакция: ср, 25 юни 2025, 13:12 от In4hi

# 11
Взима две лекарства за разреждане на кръвта - брилик и аспирин. Задух и диабет няма. Заем в банката - голям.

# 12
  • Пловдив
Взима две лекарства за разреждане на кръвта - брилик и аспирин. Задух и диабет няма. Заем в банката - голям.
Кардиолога да го подложи на натоварващ тест, за да прецени физическото състояние. Ако само каже мама проблем без изследвания и натоварващ тест да не скача. Освен това инструктора трябва да е наясно със здравословното състояние.

# 13
Той спортува много интензивно, така че с натоварването няма проблем. Инструкторът е наясно, казал е, че няма проблем.

# 14
Той спортува много интензивно, така че с натоварването няма проблем. Инструкторът е наясно, казал е, че няма проблем.

Няма проблем, защото мъжът ти ще подпише, че е запознат с рисковете и те ще се освободят от отговорност, ако нещо стане. За тях е важно да им върви бизнеса.

Общи условия

Активация на акаунт