Великденски яйца ше радват ФЕВРУАРСКИТЕ деца!

• 11 853
  • 294
  •   1
Отговори
# 240
Ние спахме на светната лампа до преди 1 седмица. Започнах да я гася и ми прави впечатление, че така Виктор се буди само веднъж на нощ за папане, например към 4 и после чак в 8. А като беше светната ставахме в 2 , 6 и после 9 . Така се понаспивам и ми е по-добре през деня..
Колкото до "лошите погледи" хем не ми се вярва, хем се чудя какво става с бебчо и защо нервничи вечер. Коликите му са само сутрин , вечер никога не се е рписвивал. Затова по съвет на бабите, като го къпя вечер му измивам очичките като ръката си я движа дагоре от очите към челцето . Може и да са глупости, но не вреди на бебчо , така че го правя.

с нетърпение чакам да порасне Виктор и да поукремне , та да мога да го нося на една ръка, в кенгуру, в столче и в каквото си искам. ..

# 241
За ноктите и аз ги режа с малка бебешка нокторезачка. Тя е в комплект с малка бебешка ножичка и картонени полички така, че понякога заглаждам крачетата с пила ама рядко и по малко.
За лапането на ръчичките, Според мен лекарството е да махнеш ръката от устата и на нейно място да сложиш бибата! Simple Smile
И на мен още не ми е дошло...
Не спим на светнато още от родилния дом. Още там си настоявах да се изгаси лампата вечер. И малчо заспива по-добре на загасена лампа...
За урочасването много вярвам. Гледам да не пропускам да му мия очичките с вода когато се прибираме от разхода...

# 242
Здравейте момичета, искам да ви питам някой имал ли е проблем с акането на бебчо? При нас докато всичко си беше наред и акаше всеки ден, и изведнъж не ака 6 дена и то на 6-ия ден я изака адна докторка насилствено с термометър, като преди това и нейната педиатърка се пробва с термометъра и ни изписа дуфалак и нищо. След като я изака на 6 -ия ден сега пак не ака, пък не ми се иска постоянно да акаме с помощ, още повече че и с тая помощ не е много сигурно че ще стане. Сега се чудя още колко да чакам и какво да предприемам, пак ли термометъра?!? Ужас направо  Cry Някой знае ли нещо по въпроса? Помагайте Praynig

# 243
  • София
Здравейте, мамчета  Hug
Да се похваля, че въпреки големите ми тревоги, ваксинацията мина по-спокойно този път и до сега няма странични ефекти. Даже в събота бяхме сватбари и си спинка през цялото време. Мисля, че Kiselina беше питала и ние взехме Инфарикс.
А по другите въпроси - спим на тъмно, светвам само ако се задави или закашля.
Ноктите режа с обикновена малка ножичка докато спи, за да ми е по-спокойно.
За бибата не съм много наясно, защото Дани още не си лапа ръцете, ако някоя попадне случайно я смуква 2-3 пъти и като види че нищо не пуска я плюва и включва алармата  Crazy , а биба е опитала точно два пъти и с нея процедира както и с ръката  Laughing Но все пак мисля, че бибата е по-добрият вариант, все пак от нея може по-лесно да се откаже.
Лека и спокойна вечер!

Последна редакция: нд, 15 апр 2007, 22:01 от badem

# 244
  • София
Здравейте и от мен Simple Smile
ние тези два дни сме на гостита и разходки, но Валя нещо беше много неспокпйна тези дни и си порева.
И аз си мисля, че някои хора, които са злобни може да се отрази на бебетата негативно. дано Господ ни пази мъничетата от лоши мисли.
нашата също си лапа палеца и целите ръце, но замалко. иначе бибата я плюе, но ако й я бутам много пъти я засмуква. това го правя само ако не иска да заспи.
Mama_na_Ema и ние имаме проблема с акането. ако сте само на кърма няма проблем, ще се изака сама като й се "насъбере". мойта така напъва се напъва и на 3-ия, 4-ия ден се изаква. прави масажчета на корема, като натискаш повече и я слагай повече по коремче да лежи.

# 245
  • София
RЗдравйте и от нас! Гледам, че всички от много разходки не пишат във форума като нас.
По разискваните въпроси: Ние бибата си я даваме още от Шейново, но само и единствено каучуковата на Чико уважаваме - нищо друго. Сега си поръчахме от Данет от серията Rock Star Baby и нея също папаме.
Ноктите също ги режем още от Шейново след като на 2 ден ми донесоха Ники все едно е бил на война с другите бебета в отделението  box censored . А и ние имахме много дълги нокти още като се родихме.  Simple Smile Преди използвах ножичката на Чико, след това взех комплект на Джордани с ножичка, нокторезачка и пилички, но в момента изполваме една най-обикновена малка нокторезачка, която поливам със спирт преди всяко рязане и не сме имали проблем (пу-пу).
За НОИ пишете ме и мен в списъка, събиращ пари за наемен убиец  #Sniper - от 900лв обезщетение (за м.януари - болничният ми е от 01.01)  съм получила зашеметителните и главозамайващи 38.55 лв. smile3512
По повод лампата - само се приспиваме на нея и след това я гасим

# 246
И аз съм бясна на НОИ  #Cussing out #2gunfire #Cussing out #2gunfire.
В болничен съм от 03.01. Вече съм им дала 3 болнични листа  , а съм получи;ла само един превод на 27.02  и то не за целия болничен ами само до края на януари. От тогава -нищо. Вече взех да сзакъсвам SadSadSad. Обадих им се в петък. Свързах се на ..найстия път   phoneuu. Една тросната лелка ми вика. Ама ние сме ви превели пари на 27.02. Едва ли не какво още искам, Говореше ми така сякаш парите ги взимама от нейния джоб . беше ужасно тросната и припряна. Като че ли я карам дса свърши не знам си какво . Така и не ми каза кога ще си получа парите  Rage Banghead. Ще се обадя отново в понеделник и този път ще крещя!!!!!!

# 247
За лампата: никога не съм държала детето на светло през нощта докато спи. Ние не спим на светло защо той да го прави?! Дори умишлено затъмняваме като го приспиваме..
Биберона ни е враг номер едно..вътрешният ми глас ми казва да го давам само в краен случай. та дилемата ми беше пръстите краен случай ли са?! Започнах да процедирам по следния начин - лапа ли си ръцете гледам максимално да предлагам гърдата. Ако сме навън и не мога в момента - да си лапа пръстите ако не го израсте до няколко месеца ще се боря вече с вреден наик. За сега го приемам като сигнал за глад. Може да е във фаза на ускорен растеж и без това зорлем изчаква три часа и се храним на два. Мактуб бих се радвала да чуя и твоето мнение по въпроса

# 248
Здравейте и от мен, ние сме мноого зле,  Wearyимаме ужасни  колики и тоолкова плачка,  newsm45ама много е тъжно като плачка, пък нищо не помага. no Та хич не стигах до компа и до сън де. smile3507
Аз се правех на мъж и виках, че не съм суеверна, ама като дойде свекърва ми в родилното и се пули 3 часа в детето и после плака, па там още нямат колики де, та много бързо излетях до чешмата и му измих очичките. smile3532 Та кончета не му връзвам, ама си му измия очите, особено като го е зяпала свеки.
За бибата аз бях питала, ама не мога да прочета, та сега виждам какво е мнението ви. Някак си ме е  страх като я давам да не го оставя гладно детето, да му тикам биба, иначе съм чела, че те си лапат ръчичките по това време щото си се само опознават и друг дял от тялото си още не стигат да видят и лапат. Но пък сега като имаме коликови кризи и взех да я давам защото виждам, че го успокоява, пък се надявам, че като минат коликите вече няма да ни трябва.
За лампата, тук в родилното ни задължаваха да спим на лампа, пък в къщи ни е такова разположението на стаята, та имам включена лампа над мивката в кухнята, онази луминесцентна дето е за готвене, и от нея си светя. На мен ми е по-добре да ми е светло понеже сега се буди на всеки час горкичкото, но като спре да се буди ще я гася.
Ух оплаках се, надявам се да имам повече време (да се  махнат гадните колики smile3512).
Лека и спокойна нощ на всички.

# 249
  • София
Mama_na_Ema, набързо да напиша за нашите проблеми с акането. Ева свърши голямата работа за последно в понеделник, два пъти дадох Дуфалак, но не подейства, втория път даже и докара зловещи колики  Weary Термометъра не върши работа при нас, нито масажите, но баща й вчера постигна успех с едно упражнение от йога. Лявото краче се сгъва в коляното и се притиска към корема, след това се пуска и същото се повтаря с дясното. Веднага подейства, неочаквано за нас, и Евчо се изака на шалтето на спалнята  smile3532
Повече няма да я тормозя с термометър и дуфалак, ако изглежда спокойна...ще ака когато си реши, не когато аз искам...
Ева също си лапа юмручетата, но това не ме тревожи- по този начин изучава тялото си. Бих се притеснила, ако започне да си смуче палеца, пред това бих предпочела да давам залъгалка.
През нощта оставям да свети една малка настолна лампа, най- вече за да наглеждам беба да не се е отвила. Леглото й е на повече от метър от мен, и ако трябва да ставам при всеки шум да проверявам какво става...
Лека и нощ и от мен!

# 250
  • Стара Загора
Добрютроооо и от мен,аз съм на 5-дневна в нета, тати като е тук и от хоцкане няма време да седна пред компютъра.На мен ми дойде и вече 7-ми ден си тече, все едно никога няма да спира - ужасТ smile3511, дано се регулира, че преди да забременея си ми беше по 3 дни.
За лампата- ние спим на нощна, ама сега като чета, че повечето от вас спят на тъмно много се замислих дали и ние да не преминем на този вариант.Пък и както пречи на нас светлината, най-вероятно и на бебоците не им е много добре.Айде от довечера сме на тъмно-реших го dance
От няколко дни и моята щерка си лапа юмрука или палеца,което от двете успее да натика в устата,обаче забелязвам, че не всеки път става да го заместя със залъгалката.Има моменти в които я плюе и лапа ръката.Ама аз мисля че е нормално - тя скоро си забеляза ръцете, интересни са й и сега ги "опознава" Laughing

# 251
Здравейте пак, ние още сме с проблема с акането  Sad Какво ли не прочетох и всичко пробвах и не става и не става. 6 дена не беше акала като я заведох на часна педиатърка (че нашта нищо не направи)  и там я изака с термометъра. И оттогава (събота) пак не е акала. Проблема е че четох че е нормално в тази вързраст, но тя се напъва много и чак поплаква и цаля нощ не спа от напъване  Sad личи си че я боли нещо ... направо да се побъркаш  Cry И сега пак е така само се напъва и прави едни тъжни физиономии...  Не ми се иска всеки път да я водя на доктор да я изаква - малко скъпичко ще ми излезе това акане  Sad оффф незнам вече...
kiselina как точно го правите това упражнение, че пробвахме ама нищо не стана и незнам дали го правя правилно?

# 252
  • София
Здравейте и от нас Hug
Днес май времето няма да е много хубаво Sad пак ми се провалиха всичките планове Cry

Mama_na_Ema множко ми се виждат 6 дена Shocked , ако трябва и термометъра прилагай, но повече от 3 дни не я оставай. За упражненията трябва повече упорство, не очаквай да стане на мига, а си направете една хубава серия поне 10 мин. Най-добре е като я усетиш, че се напъва, тогава да й помогнеш с упражненията. А вие не бяхте ли на кърма?

Иначе за спането на лампа - Криси спеше цял месец на лампа, но ме беше много страх да не се задави и така си изкарахме ....спях на 20 см от леглото й Joy Сега с Петя, нямам тези страхове и въобще не е спала на светло. Имайте предвид, че дори да спи детенце, светлината натоварва очичките и не е хубаво да се спи на светло дълго време.

Последна редакция: пн, 16 апр 2007, 08:50 от Anim

# 253
  • Стара Загора
Сетих се да ви питам - в количките слагате ли допълнителни дюшечета? Оня ден видях че продават комплекти - дюшек + декоративна възглавничка и се мисля да купя.Само трябва да видя по размер как ще паснат, че нашата количка е голяма.Аз досега слагах  ватирана непромокаема постелка и отгоре бархетна пелена като чаршафче, но като се стопли времето се притеснявам че ще запарва бебка  Thinking

# 254
  • София
Mama_na_Ema, бебето е по гръб, сгъваш лявото краче, коленцето да притисне корема, задържаш, и след това дясното по същия начин. Казва се "павана муктасана" и е точно за отделяне на газове и запек. Ако трябва направи го няколко пъти, ето и картинка как се изпълнява http://www.yogaways.info/images/hatha/018_19.jpg
При нас подейства, дано и на вас да помогне, знам колко е влудяващо бебето да не ака  Sad

Общи условия

Активация на акаунт