Великденски яйца ше радват ФЕВРУАРСКИТЕ деца!

• 11 884
  • 294
  •   1
Отговори
# 165
wish не е ли малко рисковано да го слагаш да спи по корем?!
Защо? Заради риска от задушаване? И аз за това се притеснявах ама днес цял ден го наблюдавам как спи и той сам си обръща главичката ту на едната страна, ту на другата ...
Мисля, че още няма да се престраша да го оставям така за през нощта, че както взе да спи непробудно по 6 часа и аз заспивам дълбоко. Вечер започнах да го оставям по гръб за да си избере детето само на коя посока да спи. Той вече сам се обръща и си избира най-подходящата поза, така, че си спестихме рева от неудобство поне! Simple Smile

# 166
Никол има температура Sad 37,8 махам 5 десети значи 37,3, лекарката каза ефералган за бебета и ампула витамин Ц някой давал ли е витамин Ц на бебенце как им действа ?
малката няма нито кашлица нито хрема само температура Sad
Помагайте ако сте давали как им действа ?

Милата...
А ти как разбра, че е вдигнала температура или профилактично и я примери ...?
Защото на мен все ми се струва много топло детето, а педиатърката каза че при температура много силно плачат и да не я меря без причина ...

# 167
  • offshore & overseas
Айде и аз на отчет Mr. Green Mr. Green Mr. Green, тоз път ние сме наддали 1500 гр. за месец и 5 дни, но пък само два сантиметра (ми как да не съм недоволна след зашеметяващите 9 миналия месец). Сега сме 4,900 кг. и 55 см. (нЕма и пакет промоционален Ариел и май се очертава тапичка кат майка си, ма айде да не се е....м със собственото си котило Mr. Green).

Жасминче, дано да мине туй нещо, много неприятно звучи. Дай Боже да е както Sky казва -- невинно и бързоминаващо!! Ние всеки ден имаме тук там по нЕкоя пъпчица, аз по принцип ги чакам да минат или ги мажа по бабешки с кърма  33uu...

# 168
  • София
Пак да се включа преди да излезем на разходка, че ме гложди един проблем. Сега тъкмо правихме масаж и гимнастика, и забелязах, че й е подсечено подмишничките и зад ушетата (не знам дали на това му се вика подсечено де newsm78). Седи като коричка на сгъвките. Много криво ми стана, че досега не съм го забелязала и не сме взели специални мерки. Та сега го намазах с Бочко, а довечера след банята като омекне ще се опитам да го потъркам леко с памуче и после обилно със зехтин... Хем майка ми беше казала още в началото да обръщам внимание на тези сгъвки, но съвсем ми е изкочило от акъла...  ooooh! Дано бързо го оправим! Някой ако има други изпитани средства, ще съм много благодарна да сподели!

хехе  Grinning споко нищо му няма на детенце, добре дошла в отбора /с Криси имах подобни преживявания hahaha/ подсечени са гънките, ако се е "отворила" гънката, ако само е зачервено или както казваш има като коричка, просто си го пропуснала туй местенце и не е овлажнено. Много бързо и лесно минава, достатъчно е хубаво да го напоиш със зехтин и след няколко минутки с памуче се маха.

За температурата, аз на Криси до 38 С нищо не правех , освен ако не й е бита ваксина, но си познавам детето и знам как вдига температура.

# 169
Премерих и я защото ми се видя топла и доста кисела пък и вчера в колата много се потеше уж я преобличах ама явно малко е настинала. Иначе аз целувам с устни ако ми се види топла меря, рядко се случва сега е за втори път.
Притеснява ме че и избива сега акто падна температурата студена пот по челцето ама в това време днес не ми се ще да я мъкна на лекар да не я разболея повече Sad
Дано детенце се оправи щото ни отложиха и ваксината заради температурата.
Аз за витамин ц-то се притеснявам взех от малките апулки 2мл ама ме е страх да и я дам Sad

# 170
За температурата, аз на Криси до 38 С нищо не правех , освен ако не й е бита ваксина, но си познавам детето и знам как вдига температура.

Подкрепям  Peace
По принцип температурата е един от начините организма сам да се справи с даден проблем. Под 38 нищо не давам, под 39 само ако е отпаднало детето, над 39 - давам.
По принцип мисля, че бебетата са с по-висока Т ...

А витЦ... аз лично не бих дала, но съм давала преди да прочета разни работи за него във варианта му ампула.

# 171
joya, аз вчера като ни биха ваксината и дадох Панадол бебе, профилактичко! Защо не пробваш с Панадол , ако си притеснена!!

# 172
хехе  Grinning споко нищо му няма на детенце, добре дошла в отбора /с Криси имах подобни преживявания hahaha/ подсечени са гънките, ако се е "отворила" гънката, ако само е зачервено или както казваш има като коричка, просто си го пропуснала туй местенце и не е овлажнено. Много бързо и лесно минава, достатъчно е хубаво да го напоиш със зехтин и след няколко минутки с памуче се маха.

Anim, мерси за успокоението! Дано наистина мине бързо, че изглежда гадничко. Поне не го усеща, душката, само естетически е проблема засега. Но ме е яд и ми е криво,че не съм го забелязала по-рано. Имам чувството, че съм няква небрежна и немърлива майка... ooooh! Embarassed

# 173
Добър вечер момичета,
Покрай разходки и малкия не ми остава време да седна на компютъра.
Момичета много благодаря за отговорите.  Hug Явно и други имат нашите проблеми.
jas.min, това с гърдите в началото минаваше но после която и да дам не искаше повече от 5-6 минути. А това за ушичките не се притеснявай и мен ми бяха казали да внимавам, но докато се усетя и при нас имаше като ушна кал зад ушичките събрано. С мазничко след баня и бочко. То аз като се замисля вече всичко с бочко мажа и сме добре. Дори и пъпчиците по лицето, излезе ли пъпка почне ли да прави връхче и хоп слагам Бочко и минават.
kiselina и при мен проблема е същия като при теб. АЗ започнах да цедя преди да суче с помпата в началото по 10 -15 мл., но като видях, че струята е силна и продължих по 20 -30 мл. и после  го слагам да суче.  Стигнахме до 10 - 12 минути и от от двете гърди, но пък почва да прелива (повръща). Явно му е било достатъчно 5-6 минути защото се е леело не знам и аз. Какво наказание измисли на половинката? Надявам се да ти е минало докато се е върнал, случва се човек да забрави   Simple Smile
joya, дано бързо се оправи Никол!
Моето съкровище не обича да го слагам по коремче. Пробвах няколко пъти последния път повърна и заби нослето и аз се отказах защото се уплаших да не се задуши.
Лека и безколикова от мен

Последна редакция: ср, 11 апр 2007, 22:39 от Mish

# 174
Какви са ви притесненията за витамин С? Аз и давах на малката, бяха и изписали заради пъпките, тогава според докторката пъпките бяха от алергия и ни изписа калциев глюконат с вит. С. Не виждам нещо да и е станало и защо се притесняваш да и го даваш сега ще разровя да видя какво пише из нета че ми стана интересно...
Моя проблем е че вече 4 дена не е акало детето и вече почвам да се притеснявам на сериозно ooooh! Днес ще я водя при педиатърката да видим дали тя ще може да направи нещо по въпроса. Дано вече да стане нещо, че като сменям всеки памперс и все се надявам да има нещо и всеки път няма  Sad А дуфалак някой давал ли е?

# 175
Добро ви утро и от мен! newsm03 Жасминка,знам как се чустваш,и аз се притесних че съм лоша майка след като видях че от вътрешната страна на крачетата /отстрани на пишката/се бели кожичката и е зачервено,просто не го бях забелязала,толкова криво ми стана че съм блейка и си мъча детенцето.По повод на това-вие забелихте ли пищовите?Нашето вече е готово,татито се бори няколко вечери и главичката е напълно излязла,даже му правя упражнения като сменям пампера WinkИ друго,вашите бебовци сънуват ли,защото Пепи докато си спинка спокойно и изведнъж започва да реве ама истински,просто няма такъв плач,нищо не го боли защото като го гушна и се успокоява.Приятен ви ден и усмихнати бебешорчета  bye

# 176
  • София
Добро утро и от нас!
И аз съм в отбора на пропусналите някоя гънка  Blush , зад ушите.
Моята мома от няколко дни са я хванали дяволите и по цял ден не затваря очи  Shocked (не можем да се похвалим и с продължителен нощен сън обаче). Трябва мама да е наоколо, да разглежда и да си говорим, но понеже ни се поизчерпаха темите за разговор, изтеглих няколко листа с детски стихчета и сега си ги припомням  smile3529
Спането по корем го използвам сутрин призори, когато започне да се напъва  smile3550 , а пък аз още нямам сили да стана, обръщам я и продължава да спи  smile3524 , тази поза с притиснато коремче явно облекчава работата, а главата я върти без проблем , както си иска. Но през останалото време не я признава и протестира, бебешка му работа  Tired
Весел и усмихнат ден   bouquet

# 177
Ох при нас нещата по зле стават от снощи температурата неще да падне под 37,1-37,3
а днес сутринта повърна абсолутно всичкото мляко така и излизаше от устата все едно съм пуснала чешмата Sad хем я държах права, направи локвичка на пода, после дадох чай и нго повърна така и спешно я заведох на лекар, гърлото не е червено дробчетата са чисти само температура има и това повръщане ме плаши много  Sad
Дано да е било само еднократно. Иначе взех направление за гастроентролог ама да видим кога ще ида

# 178
Здравейте и от мен  Simple Smile
Докато чакам беборан да стане , ще разчета какво има из нета. После излизаме навън,че от вчера не се трайва вкъщи.
И аз не зная защо не трябва да се дава витамен С на бебчовците. На баткото като бебе му давах , а и сега при първите симптоми на настинка или грип , започвам първо с витамин С, че много не харчи плодовете.

# 179
Пооправихме положението с ушетата и мишките. Под мишките, май наистина се оказа голяма част мъхче от дрехи и малко мръсотийка може би, а зад ушетата със зехтина поомекна гънката и ще продължавам в тази посока. Badem-че много се губиш "по тъча" ти  Wink А също и Bibi изчезна безследно?! И Миата си сънува от време на време. Една вечер как се стресна на сън - не се разплака, но разпери ръце, крачета и се ококори. joya, дано не е нещо сериозно и бързо да й мине на Никол!

Да ви похваля мойто гардже, та хем да си сверя часовника кой с какво забавлява. Вчера си игра с една дрънкалка, но си я държеше много продължително време и си дрънкаше с нея. Току се удряше по бузата леко, но продължаваше и не пуска. После пък в леглото си говори с една лилава панделка на обиколника й. Знам, че звучи смешно, но това й се очертава "най-добрата дружка" - с каква радост и обич си я гледа, гука й нещо, смее й се. Даже пробвах няколко пъти като е леко кисела я оставям в леглото (където рядко лежи де) и я обръщам натам и забравя, че е била кисела. Тази сутрин си "ау"-кахме двечките. Много ми е смешно какво старателно усилие полага за едното "АУУУУУУ" и каква радост предизвиква у възторжените си родители  Crazy А и честичко слушаме детски песнички - заслушва се, но не е чак да им се радва и смее.

Днес се очертава хубав слънчев ден - само за разходки! (Нали, Мяуче?!?!?!  Wink)

Общи условия

Активация на акаунт