Петехии по краката

• 479
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте,от известно време ми се появяват доста червени малки точици в долната част на краката,над глезените.Имам изолирани такива и на други места по кожата,но по краката са много кожата изглежда доста зачервена.За първи път ги забелязах през май при излагане на силно слънце.След това затихнаха и сега пак се появяват.Кръвните изследвания са наред,няма понижени тромбоцити.Хемоглобинът е към долна граница,но е в нормата.Чернодробни ензими също имам пуснати,и те са в норма.Не съм пила някакви специфични лекарства ,освен конкор,който си го пия по принцип.Някой сблъсквал ли се е с подобно нещо и каква може да е причината.?На снимката не личи добре,но са доста.

# 1
Все едно си гледам моите крака.
Не знам каква е причината, аз реших, че е от сухота, че там ми се бели, освен това аз си имам склонност вече към разширени вени, към спукани капиляри също.
Моят хемоглобин също е на долна граница, аз съм с дефицит на желязо и сега май пак ми е паднало, ще трябва да ходя на изследвания и хематолог, та ще питам и затова, ако се сетя…
Но според мен слънцето, жегата и сухотата на кожата са изиграли решаваща роля. На лицето си имам купероза и лятно време се влошава, напукват ми се доста капиляри.
Не знам дали да не те види и дерматолог първо.

# 2
И моите са сухи доста,особено в тази част,и аз имам капиляри,разширени вени малко и розацея.Желязото го бях оправила за дълго време,обаче сега изглежда пак е паднало.

Общи условия

Активация на акаунт