Хранене на бебето

• 705
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте мами! Моля за помощ или съвет !!! Имам бебе на 7м , вече се захранваме от почти 3 месеца , обаче детето все едно не се засища от адаптираното мляко ,което приема  защото и вечер включително се буди да яде през 4ч а преди имахме само едно нощно хранене . Дори вече през деня едва дочаква 4 часа

# 1
  • София
Какво яде детето в рамките на един ден?
Възможно е да е гладно или жадно. Още повече при такова ранно захранване.

# 2
Захранването започна края на 4ти началото на 5 ти месец . Сутрин пие мляко след което идва ред на обедното пюре , следобед яде каша или попара и вечер отново пие мляко . Между храненията предлагам вода , но той много често я отказва и не желае да пие почти вода .. честно казано я давам на сила поне 2 глътки

# 3
  • София
Мисля, че посочените хранения са малко за детето.
Бебе на 7 месеца трябва да има средно 5 хранения, а мляко да се дава все още преобладаващо.

Сега погледнах какво съм си записвала като примерно меню за последното ми дете:
след събуждане - АМ
закуска - овесени ядки/сухар и АМ/зеленчуково или плодово пюре
обяд - зеленчуково пюре/крем супа или сварени зеленчуци (с въвеждане постепенно на жълтък и на месо - до 10-тия месец)
следобедна закуска - бебешки бишкоти/кисел/банан или авокадо
вечеря - оризова каша/овесена каша/каша от елда/качамак (поетапно с времето добавяне на сирене и масло)
преди сън - АМ

# 4
За вечеря само мляко ли даваш?

# 5
Захранването започна края на 4ти началото на 5 ти месец . Сутрин пие мляко след което идва ред на обедното пюре , следобед яде каша или попара и вечер отново пие мляко . Между храненията предлагам вода , но той много често я отказва и не желае да пие почти вода .. честно казано я давам на сила поне 2 глътки
Липсват закуска и вечеря. Simple Smile Гладно ти е детето. Защо си ги пропуснала?

# 6
Незнам колко неща сте въвели но щом яде попара я изместваш за закуска. Между хранене предлагай плод или плодово пюре и на обед обедното. Следобедна закуска кисел,безглутенова каша. Вечеря крем супа от зеленчуци. По колко мляко пие може да не му е достатъчно.

# 7
Здравейте,надявам се въпроса да ми е по темата на групата ,ако не се извинявам и моля да ме пренасочите към друга.Та въпроса ми е относно машина за приготвяне на адаптирано малко на Tommie Tippie .Тъй като детето пие адаптирано мляко на Нан което тряжва да се разтваря на 40 градуса вода защото така се запазват полезните качества,но в указанията за приготвяне на машината пише че първо пуска вода на 70 градуса след което се добавя сухото мляко и пак се пуска струя за да се охлади до температурата за пиене.Въпросът ми е по този начин дали не се съсипва качеството на сухото мляко и как трябва да я използвам.Дано не съм си дала парите на вятъра само.Ще съм благодарна да споделите опит.Дано съм обяснила разбираемо.

# 8
  • София
Най-лесно ми е било да си разбивам АМ на ръка направо в шишето. Останалото е бизнес и загуба на време (още нещо за миене и обслужване) и пари.

Общи условия

Активация на акаунт