Подаръци на сватовете

• 940
  • 13
  •   1
Отговори
Здравейте , аз съм бъдеща свекърва и имам питане за сватбата на децата ...
Вие, момичета имате ли идея  дали родителите ви ще правят подаръци на сватовете си ?

По таше време правихме, но сега не знам как е ?

И идеи за подаръци , на сходните цени по До 150 лв на човек , че нашата госпожица има близначка и сестра със семейства с  по две деца

😀🍀💕

Последна редакция: чт, 26 юни 2025, 23:28 от Не се сърди, човече

# 1
  • София
Не, няма даруване, само на младоженците.

# 2
  • Melmak
Виждала съм да се прави на сватба, беше на сватбата на моя приятелка миналата година. Ние също се женихме миналата година и нашите не си разменяха подаръци. Според мен е отминала традиция. Опитайте да подпитате младоженците дали знаят нещо, за да не останете неподготвена ако другата страна подари.

# 3
  • Beyond the stars
Не съм виждала на никоя сватба последните години.
Говорете с младоженците най-добре.

# 4
  • София
Задължително обсъди въпроса с младоженците. Сватбата е тяхна и е добре всичко да е съобразено с тях.
Ние имаме вече 2 омъжени дъщери. Втората даже тази година пак ще правят тържество, че искат и църковен брак.
Не сме си разменяли подаръци със сватовете на сватбите.
И на други сватби не съм го виждала през последните 30-тина години. Преди това да.
Със сватовете си разменяме подаръци за големите празници (даже се е случвало да използваме поводите за гостуване) - Коледа, Великден, а някога си пращаме по нещо и при гостуванията на децата.

Последна редакция: пт, 27 юни 2025, 14:15 от Fever Ray

# 5
Не сме си разменяли подаръци със сватовете, нито при запознанството ни, нито на сватбата.  Ние платихме на нашите гости, сватовете на техните и това бяха нашите подаръци за младоженците. Всичко беше предварително договорено. А, и спонтанно дъщерята ми подари моята рокля, грим и прическа. Мило ми стана много.

# 6
Е, нищо не пречи да занесете някакво цвете за сватята и бутилка алкохол за свата, ако толкова му се чудите. Зависи какви са ви отношенията, колко често се виждате и изобщо какъв типаж хора са.

# 7
  • София
Букет и бутилка на сватбата звучи неособено добре. Освен ако след тържеството не гостуват у сватовете. Или в краен случай ако взимат булката от дома ѝ, но при подобен ритуал се носят и без това алкохол и нещо сладко, само дето много хора отдавна не правят традиционно вземане.

# 8
Е, те хората имат някакъв контакт и преди тържеството. Няма да поднасят всичко тържествено пред масата на младоженците. Дадох го просто като пример за нещо стандартно и неангажиращо. Не съм си хвърляла особен труд да мисля чужди потенциални подаръци.

# 9
  • София
Ясно, но тя конкретно за сватбата пита. Иначе подаръци по повод и без повод може да прави, стига да има желание. Wink

# 10
Аз също имах предвид деня на сватбата. И не виждам проблем майката на булката или младоженеца също да получи красив кокетен букет във времето, когато не са център на внимание. А такова време за всички, освен младоженците, има предостатъчно в деня на тържеството, независимо от формата му.

# 11
Благодаря за мненията ви .
Със кметовете сме в приятни отношения , виждали сме се ....децата нямат мнение , но честно казано , не съм се чула със " сватята "  ми още .
Може би тогава ще реша окончателно .

Неудобството ми за подаръците е , че те са голямо семейство , с 3 дъщери и 4 внучета 🙃😀 и ако решим да правим подаръци ще ни е доста финанси- емко.
Ще видим какво ще решим ...
Младоженците са пас .

Пожелавам ви приятно лято на всички 🏖🐬

# 12
  • Най-красивата страна
След като имат 3 дъшери и 4 внучета,значи са 3 или 4 семейства.
Ако предположим,че трите дъщери са женени.
Може да не купувате подаръци за всеки ,а да купите 4 подаръка.Тоест по един на семейство.

# 13
Питането беше само за сватовете в общия за децата Ви празничен ден. Падаръци за братя, сестри, унучета и пр. ми се струва напълно излишно и ако това е същината на въпроса, тогава моето мнение е да не се занимавате изобщо с дарове на когото и да било.

Общи условия

Активация на акаунт