Актуални средства за премахване на косми за 12-годишни

• 826
  • 12
  •   1
Отговори
  • Варна
В нета намерих това - https://products.dm-static.com/images/f_auto,q_auto,c_fit,h_440, … tor-za-tyalo-teen
и на Veet Депилиращ крем за чувствителна кожа Silky Fresh

Последна редакция: ср, 03 сеп 2025, 16:03 от Рaдост

# 1
  • FRANCE
Тествайте на сгъвката на лакътя за алергии. Аз лично реагирам на veet. Защо не му вземете на детето една електрическа самобръсначка? Няма химии, няма да се пореже. Малката девойка имаше на браун (сега е на 15 и мина на лазер и кола маска).

# 2
Ползването на крем за депилация е доста играчка и не действа при всички типове косъмчета. Но според мен е най-добре момичето само да избере, все пак тялото си е нейно. Аз бих започнала с обикновена самобръсначка или електрическа, както вече предложиха по-горе. С времето и с проби и грешки ще си намери най-удобния за нея метод.

# 3
  • Банско
Направо самобръсначка, оставете ги тея митове, че ще стане по-космато мястото. По-зле е да ходиш с косми 5 см от ръцете и краката и да ти се подиграват!

# 4
Аз от 10-годишна ходя на козметик и кола маска. Никога не съм ползвала нещо друго.

# 5
Доста е стресиращо с кола маска при 10-12 годишните.
И аз съм за самобръсначка по тялото.
Но проблема е по лицето, мустака примерно.

# 6
  • FRANCE
Мустака с кола маска за 3 секунди. Чак пък стресиращо. За цели крака , да мъка си е.

# 7
Чак пък стресиращо. Струва ми се по-стресиращо да ти се подиграват. Да не говорим, че сега с тези лентички е доста по-безболезнено, отколкото преди 30 години с врялата кола маска от тенджерата. И доста по-неефективно, де.

Аз не бих ползвала в никакъв случай самобръсначка, особено пък за лице. За там евентуално лазерно обезкосмяване след определена възраст и след консултация с дерматолог и най-вече ендокринолог/гинеколог заради хормоните. Лицето не е като тялото.

# 8
За лазерно премахване на лицето съм, но не знам дали има възрастова граница за тази процедура.

# 9
За лазерно премахване на лицето съм, но не знам дали има възрастова граница за тази процедура.

Мисля, че има някакви изисквания, свързани с идването на цикъла, но не съм се интересувала подробно и не мога да кажа със сигурност.

# 10
  • FRANCE
Около 14г и да има редовен  цикъл от около 2г. Предполага се че тогава хормоните са се понаместили. Така или иначе през пубертета заради хормоните, процедурите не са толкова ефективни.

# 11
Дъщеря ми е ползвала Елеа Тийн, а също и стандартната Елеа в последствие и Дева, не е проявявала алергии. Аз съм твърдо за кремчета, ако детето е алергично и го е страх да ползва кола маска или епилатор. Щерката от тази година мина на дамска самобръсначка, защото е по-бързо, а я мързи и има разлика в космите, по-груби и гъсти стават. Пък тя време има в излишък, не я разбирам, но тялото си е нейно. Аз мога само да дам съвет и той е в полза на кремовете. Вече за лицето, ако има - или епилиращи лентички или пинсета, ако е малка за лазерна епилация. Дъщеря ми няма там, на мен ми се появиха на "дърти години " и ползвам пинсета.

# 12
Моят съвет е за епилатор. Не боли чак толкова, особено за детски косми. В сравнение с кола маската, за мен е по-лесно, бързо е, чисто е и удобно. Може да си го носи на морето, навсякъде.
Трай бабо за хубост няколко пъти и се свиква, не е болка за умиране.

Общи условия

Активация на акаунт