Миома, бременност, забременяване

• 373
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте,
Има ли жени, които са били с голяма миома по време на бременността, как е протекла и кои лекари в София може да препоръчате за проследяване?

# 1
Моя близка приятелка беше с сериозна миома по време на бременността. Първият триместър беше доста рисков – имаше кръвотечения и лекарите ѝ ограничиха активността. Но понеже всичко беше под наблюдение, вторият и третият триместър минаха много добре и без проблеми. Раждането беше по-трудно, но не знам дали миомата имаше роля в това. И приятелката, и бебето са здрави

# 2
Аз забременях с миома 4-5 см. Вече съм в 24 седмица и миомата е 9 см. Слава-Богу не е пораснала и с мм в последните 3 месеца. По принцип казват, че миомите са непредвидими, но в масовия случай растат най-много докъм 12 седмица и после спират. Така се случи и при мен.
Иначе проблеми не ми създава, интрамурална към субсерозна е, разположена е много близо до шийката и ще се наложи секцио при всички положения. Лекар за проследяване не мога да препоръчам, защото аз тръгнах общо взето с нагласата, че бременността ми не е рискова (въпреки това чудовище Satisfied) и избрах лекар, който ми беше препоръчан и е близо до офиса ми. Но той само ми я измерва всеки път и ме уведомява, не е специалист по рискова бременност по принцип Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт