Мартчета 2026 😀

• 25 520
  • 761
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте, събудих се с болка ниско в корема в ляво и кръста отзад, едвам стоях ходех буквално на два ката, много боли. Отидох до тоалетна, поотмина малко, но пак започва да ме боли. Мога ли да пия някакво хапче? Нямам никакви вкъщи и ще отида до аптеката да си взема, стига да мога да пия нещо, че едвам стоя изправена.. благодаря

# 586
Здравейте, събудих се с болка ниско в корема в ляво и кръста отзад, едвам стоях ходех буквално на два ката, много боли. Отидох до тоалетна, поотмина малко, но пак започва да ме боли. Мога ли да пия някакво хапче? Нямам никакви вкъщи и ще отида до аптеката да си взема, стига да мога да пия нещо, че едвам стоя изправена.. благодаря
Знам само за но-шпа при болка, друго не знам дали може да се пие. Пробвай с 2 хапченца но-шпа и ако не минава звънни на АГ да се посъветваш. А пък, ако болката е наистина много силна, че не можеш да си стоиш на краката защо не минеш през някое спешно, за всеки случай.

# 587
Знам само за но-шпа при болка, друго не знам дали може да се пие. Пробвай с 2 хапченца но-шпа и ако не минава звънни на АГ да се посъветваш. А пък, ако болката е наистина много силна, че не можеш да си стоиш на краката защо не минеш през някое спешно, за всеки случай.
Ако продължи да ме боли със сигурност ще отида, не знам на какво може да се дължат тези болки..

# 588
Аз бих отишла да ме прегледат, хапчето само ще притъпи болката, а е важно да се разбере от какво е. Успех!

# 589
Да, с такива силни болки, със сигурност и аз щях да отида за преглед, особено все още през първия триместър. Може да е нещо незначително, но може пък и да е индикация за нещо по-сериозно, като в такъв случай ще е хубаво да се хване от рано.

# 590
Stubbornh, ако съм на твое място бих отишла директно да ме прегледат, но аз по принцип съм си паника и всяка болка ме притеснява била тя и по-лека.

Момичета да помоля за едни палчета утре към обяд, че ми е едно свито под сърцето.. чак ще се пръсне от притеснение. Worried

# 591
Аз вчера бях на преглед, всичко е наред, отговоря си на седмицата -10г.с.  След 3 седмици вече ще ме регистрират, ще пускаме кръвни и ще направим първата фетална+ БХС.
Стискам палци!
Аз бих отишла също да ме видят при такива силни болки.

# 592
Stubbornh, ако съм на твое място бих отишла директно да ме прегледат, но аз по принцип съм си паника и всяка болка ме притеснява била тя и по-лека.

Момичета да помоля за едни палчета утре към обяд, че ми е едно свито под сърцето.. чак ще се пръсне от притеснение. Worried
И аз утре съм на пренатален тест и ще ми е доста притеснено докато получа резултатите, нооо трябва да мислим положително все пак😁

# 593
Момичета, преди малко бях на преглед, засега всичко е наред, записа ме за ЖК, като ми пусна ПКК, урина, захар и антитела, тъй като аз съм A- кръвна група. Тези за ХИВ каза, че ще ги пуснем на следващия преглед като отида, тъй като важат 6 месеца и да не се налага по-натам да ги правя пак. За утрогестана ми каза, че като направя точно 12 г.с да започна да намалявам постепенно .
Сега в понеделник ми предстои и пренатален тест.

И аз съм А-, интересно, но на мен не са ми пускали за антитела...
Имаш ли представа колко често се прави и как точно се казва изследването?

А отделно, някоя от вас да е тествала микробиология?
Излезе ми бактериална вагиноза.... Която след лечение с Polygynax (за 6 дена) за жалост май се завръща....
Започнах да пия и пробиотик Astarte (май малко късно го започнах, но смятам да не го спирам към момента).
Някой друг да се е справял с подобен проблем или да има препоръки?

# 594
Момичета, преди малко бях на преглед, засега всичко е наред, записа ме за ЖК, като ми пусна ПКК, урина, захар и антитела, тъй като аз съм A- кръвна група. Тези за ХИВ каза, че ще ги пуснем на следващия преглед като отида, тъй като важат 6 месеца и да не се налага по-натам да ги правя пак. За утрогестана ми каза, че като направя точно 12 г.с да започна да намалявам постепенно .

Излезе ми бактериална вагиноза.... Която след лечение с Polygynax (за 6 дена) за жалост май се завръща....
Започнах да пия и пробиотик Astarte (май малко късно го започнах, но смятам да не го спирам към момента).
Първа бременност ли ти е? Ако ти е първа затова сигурно нищо не са ти казали, въпреки че е хубаво да се правят тези изследвания дори да няма предно раждане. Другото което зависи е мъжа ти коя кръвна група е, ако и той е отрицателна няма проблем, но ако е положителна, както е моя мъж, хубаво е да се правят тестовете. Дъщеря ми взе неговата кръвна група А+ и след раждането ми биха инжекция за предотвратяване на появата на антитела. Такова изследване се прави веднъж на всеки триместър, като аз с миналата бременност си ги пусках по-често, през месец-два. Не знам как точно се нарича изследването, но като кажеш на АГ-то за изследване на антитела тя веднага ще се сети. Но както казах първо се поинтересувай мъжа ти коя кръвна група е, защото ако е същата като твоята, изследването е безполезно, бебето няма как да е положителна кръвна група, ако и двамата сте отрицателни.

# 595
Аз се включвам по въпроса с бактериалната вагиноза. Имала съм и много дълго време, на мен поне ми отне, да я излекувам. Имах я преди предишната ми бременност, по време и пак след бременността се справих. На мен ми бяха изписами първо да поставям вагинално арилин рапид и после лактобацили. Но арилина беше изписан само за 2 дни, която за мен не беше достатучно. 6 дни го приемах пак слез бременността и тогава даде ефект. Понеше ми е предписван по време на бременност и знам, че няма проблем, но все пак попитай АГ, дали да не направиш 2ри курс със него.

# 596
и аз минах днес пренаталния тест, сега остана да си чакам резултатите 😁

# 597
Аз днес минах всички изследвания, направих тези и по ЖК, които ми пусна АГ-то и пренаталния тест, та хубаво ме надупчиха днес😁 Пренаталния тест го правих в Геника, като се бях спряла на Nifty Pro, но след консултацията, която направих преди това  избрах Vernador, който е по-скъп от Нифтито с 300 лв, но каза, че е най-пълния пренаталет тест в България, оценява над 430 различни синдрома. Изследването се извършва в Полша. Максималния срок за резултати е 10 работни дни. Жената там ми обясни, че и при този тест няма опасение от това да не извлекат хубаво ДНК на бебето и да трябва да се повтаря пак теста, защото е с много по-голяма чувствителност в сравнение с Nifty. Ще прикача и малко от брошурата, която ми дадоха, ако някоя се интересува.

Последна редакция: пн, 01 сеп 2025, 14:56 от yonsiii1917

# 598
Благодаря ви за палчетата! Heart
Мина първата фетална и всичко изглежда добре, докторката и тя потвърди. Направи ми обаче впечатление, че при първото мерене на  НТ ми каза че е добре 1.9, сега виждам че има и второ мерене 2.2 а на стойност (може би нещо средно или не знам и аз) на НТ пише 2.05. Съвсем се обърках кое реално да гледам.

# 599
Черешке, радвай се и не гледай никое, щом е под 3, всичко е наред! Честито! 🌸
Stubbornh, ти как си?
Успех и на другите мами с пуснати пренатални! 🍀
И аз гледах Vernador - много яко име, трябва да е дракон в “House of the Dragon “ догодина 😂 Не мисля обаче, че е най-пълният на пазара, защото изследват микроделеции и микродупликации >7 Mb, докато при Niptify са >1 Mb + варианти в митохондриаланата ДНК. За сумата от 1350 Niptify е супер.

Общи условия

Активация на акаунт