Професия нумеролог

• 556
  • 6
  •   1
Отговори
  • Плевен
Здравейте! Извинявам се ако въпросът ми не е за тук.
Интересувам се ако искам да практикувам професионално нумерология и да правя консултации има ли някакъв сертификат,който е задължителен спрямо закона? Дали трябва да имам нещо като патент, диплома? Въпросът ми е мога ли да се регистрирам и да си плащам данък?
Благодаря предварително ако има запознати 🌼

# 1
При всички положения всички дипломи и сертификати след преминало обучение по астрология или нумерология не се признават от МОН, в това число и дипломите от Московска астрологична академия.

Но ако искате да практикувате свободна професия и да се впишете, приемат такива дипломи и сертификати, колкото да Ви обложат с данъци /не ги интересува дали се признават някъде/.

# 2
  • Плевен
Много благодаря! Виждам, че мога да практикувам свободна професия и да си подавам декларация.
Чудех се дали е законно без диплома или сертификат. Да , точно както лекар например не може да практикува без диплома.

# 3
  • Пловдив
Много благодаря! Виждам, че мога да практикувам свободна професия и да си подавам декларация.
Чудех се дали е законно без диплома или сертификат. Да , точно както лекар например не може да практикува без диплома.
Би трябвало да плащате патентен данък някъде между 2000 и 5600 лв. на година.

# 4
  • SF
По-скоро е самоосигуряващо се лице.

# 5
В Закона за местните данъци и такси има изброени видовете патентни дейности, в това число:
24. Гадатели, екстрасенси и биоенерготерапевти - данъкът се определя според местонахождението на обекта:

от 2000 до 5600 лв.

Може да плащаш патентен данък по тази точка, но все пак аз бих говорила със счетоводител, да ме посъветва дали не е по-добре да се осигурявам като самоосигуряващо се лице.

# 6
  • Плевен
Много благодаря! Реално не влиза в тази точка, нооо не се знае данъчните как ще преценят.

Общи условия

Активация на акаунт