Алергия към гел лак

• 418
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте, от години имам алергия към гел лак, всякакви марки, установена от дерматолог, преминато лечение и близо 2 години без използване на гел лак. Някоя дама със същия проблем и дали е намерила решение, тъй като обикновения лак не издържа повече от 5дни в най-добрия случай..?🥹

# 1
  • София
Имате алергия от някоя съставка.
Вече има изчистени формули, които са подходящи за вас.
Потърсете онлайн, намерете си салон и направете тест на един пръст.

# 2
Бих направила тест при алерголог и после бих търсила гел лакове без съответните съставки. На сляпо не бих тествала, дори да е на един пръст.

# 3
  • Melmak
Не бих се занимавала повече с гел. Самата аз съм алергична към някои неща, не към гел, но пак не ползвам.
Вижте лаковете на essie. С добра база, внимателно нанасяне и топ лак издържат около 7 дни.

# 4
Защо задължително трябва да се ползва гел лак?
Всъщност, не е задължително да е от лака, а в самото изпичане под UV/LED лампата.
Аз преди години имах реакция и оттогава никога повече не съм ползвала гел лак. Имам си по-добри начини да уплътня времето — за 30 минути мога сама да подновя лака и на ръцете, и на краката.

А ако въпросът е за ходенето на маникюр, не мисля, че салоните вече отказват да правят обикновен лак.

# 5
Защо задължително трябва да се ползва гел лак?
Всъщност, не е задължително да е от лака, а в самото изпичане под UV/LED лампата.
Аз преди години имах реакция и оттогава никога повече не съм ползвала гел лак. Имам си по-добри начини да уплътня времето — за 30 минути мога сама да подновя лака и на ръцете, и на краката.

А ако въпросът е за ходенето на маникюр, не мисля, че салоните вече отказват да правят обикновен лак.

Въпросът не е за ходенето, а че не се възприемам без маникюр, как правите вашия, кои марки лакове използвате за да издържат повече?

# 6
Не живея в Бг, не мога  да помогна, ползвам две местни марки без формалдехид/толуен.

Общи условия

Активация на акаунт