Панелка. Усвояване на малката тераса 1,5 кв.м. към кухнята

• 798
  • 12
  •   1
Отговори
Панелка. Усвояване на малката тераса, която е 1,5 кв.м., към кухнята. Въпросът ми е - някой премахвал ли е стените на тази тераса?

# 1
Първо си оправете документите и разрешителното и тогава.

# 2
Тия стени за нищо ги нямате.

# 3
Ние направихме барплот, не премахнахме цялата стена. Трябва ти конструктивно становище първо, дали е безопасно искането преустройство.

# 4
Ние премахнахме дограмата и също направихме бар плот. Стана добре, отвори се място. Ако обаче това е единствена тераса, не бих го направила.

# 5
Ние направихме барплот, не премахнахме цялата стена. Трябва ти конструктивно становище първо, дали е безопасно искането преустройство.

За барплот мисля, че нищо не и трябва, защото изобщо не се пипат стените, а само дограмата се заменя с плот.  Но и иначе тази стеничка под дограмата не е носеща (няма как да е).  Виж ако иска да бута и нещо отстрани вече е друга работа.

# 6
Не, пак искаха конструктивно становище от общината, макар че на практика основно затворихме отвън и сложихме прозорци отвън. Предполагам, че има поне 2 тераси авторката, защото говори за усвояване на "малката тераса", т.е. има и по-голяма.

# 7
И аз съм с барплот, вместо тераса и нищо не е бутано, но терасата си беше остъклена, просто сменихме ламарината и старите прозорци с изолация и нова дограма.

# 8
  • София /Абсурдистан
И ние направихме бар плот с шкаф под него, само махнахме старата дограма. Остъклихме и сложихме всичките му там изолации. Никакви стени не сме пипали. Под дограмата имаше ниска паянтова основа, висока около 30 см, нея я махнахме. Беше куха и пълна с телове, чакъл и … топки от вестници.

# 9
  • София
Панели не се пипат, там всичко е носещо, с частен случай при някои, при които тази стена точно може и да не е, ако има греда/трегер.
Така или иначе задължително само с конструктор и разрешение, може да кажат, че може, но е задължително допълнително, специфично укрепване, а има вероятност и изобщо да е недопустимо.
Дори това с барплота е малко под въпрос колко е удачно.

# 10
  • София /Абсурдистан
Трегери и стени ние не сме пипали изобщо, което не мога да кажа същото за всички в блока. Но в нашия блок всички тераси са остъклени, живеем на много прашно място, блока е до шосе с много интензивен трафик.

# 11
  • София
Остъкляване само е малко по-друго... И пак по принцип е хубаво да се провери каква товаримост издържат терасите, особено при стърчащите.

# 12
  • София /Абсурдистан
В нашият квартал всички тераси са лоджии. Така са строили на времето. Обаче в центъра какви чудо тераси има, някои ще се срутят всеки момент.

Общи условия

Активация на акаунт