Седмокласна изпитна 30.06-6.07 Нека резултатите да са на късмет и всеки първо желание да е приет!

• 73 085
  • 1 464
  •   1
Отговори
# 1 035
  • София
На мен варианта с невъзможната паралелка в СМГ ми се струва рискован, освен при разлика над 50т от минималния прогнозен бал. По-скоро пишете на 1во място НПМГ, където ще имате 0т от състезанието, така със сигурност няма да се доредите 😉 Това с отписването е разправия, в първото училище на сина ми умишлено цялата администрация излизаше в отпуск между записванията, за да не се отписват деца...

Последна редакция: сб, 05 юли 2025, 13:15 от Jackobiana

# 1 036
Не знам да има тенденции на ниво училище. Но накрая всички балове приключват в Мегами. Joy
😆😆😆 И Италианския лицей завършиха в Мегами 😆😆😆

# 1 037
На мен варианта с невъзможната паралелка в СМГ ми се струва рискован, освен при разлика над 50т от минималния прогнозен бал. По-скоро пишете на 1во място НПМГ, където ще имате 0т от състезанието, така със сигурност няма да се доредите 😉 Това с описването е разправия, в първото училище на сина ми умишлено цялата администрация излизаше в отпуск между записванията, за да не се отписват деца...
Това е отвратително нечестно... Копие на всички документи заверени при нотариус хахаха.. лелеее в какви мисли ме хвърли Simple Smile

# 1 038
Ако на първо място сложиш паралелка, за която нямаш шанс, на първо класиране ще си в паралелката на второ място. Абсолютно безсмислено движение.

# 1 039
  • Куциндрел
Не знам кое средно училище е с първи език арабски, но ако има такова и амбициозни деца, хубаво е натам да се насочат.
Не знам защо е това дразнене на руския език и факта, че с едната половина на света може да се разбереш на английски, а с другата на руски.
Вече се дъвка, че на руски има много информация за какво ли не, има и достъп до доста неща.
П.П. преди време и аз се въртях в руски групи покрай моето хоби, намерих и доста приятели. С един от Узбекистан даже правихме обмен и успях да си набавя доста ценни за мен неща. И това е защото знам малко руски и защото не съм зачеркнала всичко руско. Нещата в момента покрай Русия не правят класиците им, творците им и известните им изпълнители по-малко от преди.

# 1 040
  • София
Здравейте!
Може ли от някъде да се види нещо като статистика какъв е балът на децата в дадена паралелка.
Имам в предвид следното: например ако в една паралелка има голяма разлика между максималния и минималния приемен бал, да кажем на първо класиране, колко деца са влезнали с бал близък до максималния, колко деца са влезнали с бал, близък до минималния, колко от децата са влезнали с бал около средния за паралелката и т.н.
Статистиката може и да не е за всяко едно от децата в паралелката, а осреднена за съответната паралелка.
Очертава се синът ми да влезне в паралелка, в която е вероятно балът му да бъде един от най-високите. Ние ще пишем и паралелки с по-висок бал, но се опасявам, че няма да успее да се класира за тях. Ако, например, най-високият бал е 380т., а най-ниският в същата паралелка е 240т., то колко от приетите деца са с бал към 380 т., колко от приетите деца са с бал малко над 240 т., например.
Дано да съм го обяснила добре. Не бих искала само той или още едно-две деца да са с максималния за паралелката бал например, а всички останали деца  в тази паралелка да бъдат с доста по-нисък от неговия бал.
Ако някой някъде е виждал подобни данни, моля да сподели. Става въпрос за София.
Благодаря предварително.

# 1 041
Jana 08, не виждам смисъл от такава статистика. След като детето желае да учи в тази паралелка какъв е проблемът , че може да има деца с по-нисък от неговия бал? Нашата девойка влезе с най-високия бал в паралелката, в която учеше до тази година и сега се дипломира втора в целия випуск! Яви се на задължителните ДЗИ и взе и трето по желание. На всничките три  има отличен. Въпреки повечето деца с по-нискък от нейния бал в класа им има 14 отличници. По-нисък бал на НВО не значи, че децата не могат и не знаят. Просто не винаги на изпит можеш да покажеш възможностите си.

# 1 042
  • София
Ако на първо място сложиш паралелка, за която нямаш шанс, на първо класиране ще си в паралелката на второ място. Абсолютно безсмислено движение.

Идеята е да подадеш заявление за второ класиране и един вид да си запазиш мястото на второто желание, за да се спести записване-отписване докато се чака класиране извън МОН.

# 1 043
Не знам да има тенденции на ниво училище. Но накрая всички балове приключват в Мегами. Joy

Какво е Мегами?
Вероятно някаква чалгарийница. Не съм запозната, но така звучи Trollface
След 5г.ще разбереш Joy

# 1 044

Какво е Мегами?
Вероятно някаква чалгарийница. Не съм запозната, но така звучи Trollface
След 5г.ще разбереш Joy
E, може и да не разбере. Децата не са длъжни на всяка цена да ходят на дискотека, все пак. Simple Smile
Макар моят син да беше убеден, че ще я издържи, защото е с приятелите си, но в друго настроение се прибра. Joy

# 1 045
[quote author=NBM link=topic=1790282.msg49931800#msg49931800 date=

Ако искам детето да се класира в желаната паралелка на ВТОРО класиране, като мястото му в нея се пази след първото, трябва да пиша на първо място някаква невъзможна и нежелана паралелка, примерно СМГ с най-висок бал, нали? И на второ място да пиша желаната паралелка, към която се стремим и балът му стига?
Искам да изчакам класиране в друго училище извън системата, затова. Дано някой разбра какво искам да кажа Simple Smile
[/quote]

Да, стига за нежелната паралелка в СМГ, да няма никакъв шанс.

# 1 046
Да ви попитам нещо ПО ТЕМАТА на темата Simple Smile (btw тук защо няма модератор да замита мнения, които нямат нищо общо?)

Ако искам детето да се класира в желаната паралелка на ВТОРО класиране, като мястото му в нея се пази след първото, трябва да пиша на първо място някаква невъзможна и нежелана паралелка, примерно СМГ с най-висок бал, нали? И на второ място да пиша желаната паралелка, към която се стремим и балът му стига?
Искам да изчакам класиране в друго училище извън системата, затова. Дано някой разбра какво искам да кажа Simple Smile
Да, това ще сработи. Сложи някое практически невъзможно напред, аз така съм направила.

# 1 047
  • Куциндрел
Мисля, че за 7ми клас трябва МОН трябва да отпуснат безплатна терапевтична помощ на родителите.

# 1 048
Мисля, че за 7ми клас трябва МОН трябва да отпуснат безплатна терапевтична помощ на родителите.
Абсолютно и компенсации за пропуснато лято.

# 1 049
Ама нали като те приемат на първо класиране някъде се записваш официално в тази паралелка, подаваш си всички документи като за финално записване и успоредно подаваш и молба за участие във второ класиране? Не разбирам какво точно се спестява.

Общи условия

Активация на акаунт