Седмокласна изпитна 30.06-6.07 Нека резултатите да са на късмет и всеки първо желание да е приет!

• 73 107
  • 1 464
  •   1
Отговори
# 1 050
Не подаваш ли само заявление за участие във второ класиране?

# 1 051
  • Отвъд алеята зад шкафа
Да, или се записваш на 1-во, или не се записваш и подаваш заявление за 2-ро.

# 1 052
  • Sofia
Ceca, в 18 СУ има паралелка с първи език арабски. От випуска на дъщеря ми, която завърши преди 2 години, имаше момиче с изключително висок бал в тази паралелка, явно това е била мечтата й. Като цяло иначе това е паралелката с най-нисък бал в 18-то.

Тъй като ми стана интересно това изтрещяване как руският бил натрисан на всички, реших да направя едно бързо сравнение на паралелките с различните езици в София.
Като първи език броят е такъв:
АЕ - 250 паралелки, НЕ - 29, ФЕ - 14, ИЕ - 31, ИтЕ - 10, РЕ - 9.
Втори чужд език:
АЕ се предлага в 51 паралелки, НЕ - 45, ФЕ - 8, ИЕ - 47, ИтЕ - 6, РЕ - 27.

Изглежда, като че има избор от училища, в които нито първият, нито вторият език са руски. Simple Smile
По-странно е, че навсякъде се предлага основно английски, при положение че масово се изучава от първи клас и при едно адекватно чуждоезиково обучение би трябвало да е овладян доста добре до 7-ми клас.

# 1 053
И, ако правилно съм разбрала, в случай че е прието на по-ниско желано място в първо класиране, може да кандидатства за по-предно желание във второ класиране, но вече прието, но незаписано на първо в по-нежеланата паралелка. Бассси сложното го казах.. и аз не се разбрах.

Последна редакция: сб, 05 юли 2025, 14:36 от I♥M♥V♥

# 1 054
Обаче, ако си приет по първо желание на първо класиране, не можеш да участваш във второ класиране.

# 1 055
Ама нали като те приемат на първо класиране някъде се записваш официално в тази паралелка, подаваш си всички документи като за финално записване и успоредно подаваш и молба за участие във второ класиране? Не разбирам какво точно се спестява.

На първо класиране се записваш и (приключваш сагата) ИЛИ не се записваш, а подаваш заявление за участие във второ класиране. Във втория случай чакаш второто класиране и едва тогава се записваш или в първото училище (защото мястото ти там се пази) или във второто училище.

# 1 056
Говорим за различни неща, дамата иска да изчака класиране извън системата на МОН, в този случай, за да спести записване и отписване начина е този

Последна редакция: сб, 05 юли 2025, 16:27 от КЪДИ

# 1 057
Ако на второ класиране си приет на по-горно желание, наистина ли можеш да избираш между училището от първо класиране и това от второ?🤔

# 1 058
Не, не можеш

# 1 059
  • Пловдив
Не, няма такава опция за избор

# 1 060
Ако на второ класиране си приет на по-горно желание, наистина ли можеш да избираш между училището от първо класиране и това от второ?🤔
Не, отиваш на новото желание и няма връщане назад.
Потребителката иска да избегне описване и записване. Ако е сигурна, че детето няма бал за СМГ, а има бал за другата паралелка е опция. През това време ще излезе и другото класиране и ще изберат училище.

# 1 061
  • Пловдив
Или чакат класиране към Министерството на културата, или за някое частно училище

# 1 062
Нищо не се пази. Идеята на дамата е на първо класиране да стигнат до второ по ред желание. След това подават за второ класиране, но тъй като първото желание е недостижимо, при всички случаи се прекласира на същото желание. Така си дават време и възможност за записване след второ класиране.

# 1 063
И аз така знаех. Попитах заради болднатото тук:
Ама нали като те приемат на първо класиране някъде се записваш официално в тази паралелка, подаваш си всички документи като за финално записване и успоредно подаваш и молба за участие във второ класиране? Не разбирам какво точно се спестява.

На първо класиране се записваш и (приключваш сагата) ИЛИ не се записваш, а подаваш заявление за участие във второ класиране. Във втория случай чакаш второто класиране и едва тогава се записваш или в първото училище (защото мястото ти там се пази) или във второто училище.
Иначе за "печеленето на време", докато се чакат класиранията, разбрах защо някои съфорумки избират този вариант.🙂

# 1 064
Долче, избира между две училища- училището, писано на второ място в системата и училище извън системата. Такива училища са училища са НГДЕК, музикални и спортни, частни училища. Класирането е извън системата на МОН и затова има избор между двете.

Общи условия

Активация на акаунт