Седмокласна изпитна 30.06-6.07 Нека резултатите да са на късмет и всеки първо желание да е приет!

• 73 149
  • 1 464
  •   1
Отговори
# 1 065
  • София
Като ви чета, стискам палци на всички, които кандидатстват в две области, или към МОН и МК. Аз си мислех, че в момента ми е трудно... Ами не е, има определен бал, има n-на брой възможности, редят се. Ясно е, че всички искаме най-доброто за децата си, въпросът е, че трябва да сме врачки кое ще е най-доброто.

И благодаря, на който модератор се задейства... Достатъчно сме напрегнати.

# 1 066
Аз стискам палци и на всички с по повече от едно кандидатстващо дете.🙂
Още "наливат" данни в системата за Пловдив, както каза някой по-назад.😂 Не очаквам да "налеят" нещо преди началото на следващата седмица.

# 1 067
Загледах се, 410 паралелки * 26 ученици са 10660, а наборът е към 12000 в София..

# 1 068
Здравейте, моля за малко помощ, че около мен има противоречиви мнения. Някои учители ми казват, че много ще рискувам, ако започна подредбата на желания с такива за които със сигурност няма да ни стигнат точките, и че има вероятност дете с по-нисък бал от на моето дете да влезе в дадена паралелка само защото я е посочило на по-предна позиция.. Много съм объркана.. писах и на МОН да ми разяснят как работи системата, но едва ли ще получа отговор в срок. Изчетох и наредба 11, но там не обясвяват момента с риска..  
Ако съобразя желанията на детето си при подредбата, и пиша на по-горни позиции специалности за които може и да не ни стигнат точките, то рискувам ли, че посочвайки желания, които са постижими за нас на по-долни позиции, то мога  да ги загубя като опция, т.е дете с по-малък бал от моето е посочил дадена специалност, като по-предно желание от мен, а аз съм с поголям бал, но съм писала същото желание по-назад, кой ще  влезе?

Благодаря на всички, които ще ме насочат и успех на всяко дете да влезе в желаната специалносн и училище!

# 1 069
Загледах се, 410 паралелки * 26 ученици са 10660, а наборът е към 12000 в София..
Тия са паралелките в училищата към МОН, има още малко в училищата към културното министерство и спортното. Има и частни.

# 1 070
Здравейте, моля за малко помощ, че около мен има противоречиви мнения. Някои учители ми казват, че много ще рискувам, ако започна подредбата на желания с такива за които със сигурност няма да ни стигнат точките, и че има вероятност дете с по-нисък бал от на моето дете да влезе в дадена паралелка само защото я е посочило на по-предна позиция.. Много съм объркана.. писах и на МОН да ми разяснят как работи системата, но едва ли ще получа отговор в срок. Изчетох и наредба 11, но там не обясвяват момента с риска..  
Ако съобразя желанията на детето си при подредбата, и пиша на по-горни позиции специалности за които може и да не ни стигнат точките, то рискувам ли, че посочвайки желания, които са постижими за нас на по-долни позиции, то мога  да ги загубя като опция, т.е дете с по-малък бал от моето е посочил дадена специалност, като по-предно желание от мен, а аз съм с поголям бал, но съм писала същото желание по-назад, кой ще  влезе?

Благодаря на всички, които ще ме насочат и успех на всяко дете да влезе в желаната специалносн и училище!
Ще влезе Вашето детете, защото е с по-голям бал, въпреки че другото дете с по-нисък бал я желае по-силно, така да се каже.

# 1 071
  • у дома
И, ако правилно съм разбрала, в случай че е прието на по-ниско желано място в първо класиране, може да кандидатства за по-предно желание във второ класиране, но вече прието, но незаписано на първо в по-нежеланата паралелка. Бассси сложното го казах.. и аз не се разбрах.
Да,но ако го приемат в по-желаната паралелка трябва да се запише в нея,защото на освободеното от него място е класирано др дете-затова се внимава как се редят желанията.

# 1 072
  • у дома
Ако на второ класиране си приет на по-горно желание, наистина ли можеш да избираш между училището от първо класиране и това от второ?🤔
Не,мястото ти е заето вече от др дете.

# 1 073

Риск има, ако не пишете паралелка, за която според вас балът на вашето дете няма да му стигне. Тогава може дете с по-нисък бал от вашия да се класира в нея, защото я е записало като желание. Съществува и обратният риск - да не запишете паралелка с достатъчно нисък бал, на която да се класира вашето дете. Други рискове няма.

# 1 074
Тия са паралелките в училищата към МОН, има още малко в училищата към културното министерство и спортното. Има и частни.
Частните не е редно да са в сметката изцяло. За МК, се сетих, но 1400 деца, не мо се вярва да има в тях на випуск.

# 1 075
Частните не е редно да са в сметката изцяло. За МК, се сетих, но 1400 деца, не мо се вярва да има в тях на випуск.
Естествено, че трябва да са в сметката. И без друго РУО често закрива паралелки, които не са се напълнили. Не се тревожете, за всички има място. Е, не в топ елита, но все пак Wink

# 1 076
По-странно е, че навсякъде се предлага основно английски, при положение че масово се изучава от първи клас и при едно адекватно чуждоезиково обучение би трябвало да е овладян доста добре до 7-ми клас.

Адекватно обучение по английски език в българското държавно училище до 7кл. масово не се предлага. Не всички родители могат да си позволят да плащат допълнително на школи.
Но дори и към 7 кл. детето да е овладяло едно добро ниво на английски ез., то трябва да се поддържа. Иначе за 5 г. в гимназията се забравя.

# 1 077

Ще стигнат местата, не всички деца се записват в държавни училища. Примерно АК, ПЧМГ, Британика, Иван Апостолов, Златарски, Дорис Тенеди и т.н., приемат не малко деца. Отделно има лицеи, колежи и други училища извън системата на МОН, които са желани от определени семейства.

# 1 078

Има много повече.
Музикалното са много, хореографско, приложно, художествена, Италианския лицей… По мое време и Класическата беше МК… сега не знам.

# 1 079
  • Пловдив
А знаете ли защо точките от олимпиадата по информационни технологии, национален кръг, не са заредени в системата?
Стана ми интересно, просто.
Всички други точки от областни кръгове са там.

Общи условия

Активация на акаунт