Седмокласна изпитна 30.06-6.07 Нека резултатите да са на късмет и всеки първо желание да е приет!

• 72 485
  • 1 464
  •   1
Отговори
# 810
Регалия и Литера правят такива изпити. Регалия, за да определят нивото, а Йонова може и да не го вземе, ако не се справи

# 811
Онзи ден една моя позната ми разказа, че нейният шестокласник се явявал на изпит за школа, за подготовка в 7 клас! Това, хора, не е нормално😅
хехе..
Това е хитър прийом после да рекламираш какви високи резултати имат децата в школата.
Обаче с тази разлика, че са влезли силни, а не ти да си ги надградил...

# 812
Точно. В Литера си ги подбира.

# 813
ВесиТу, изпревари ме. Точно това е - после се рекламира какви оценки са изкарали децата.

# 814
Точно заради руския език в 35-то в момента циклим на едно място и няма подредба. Не знам откъде точно идва тази чак толкова отрицателна нагласа. И аз не бих го избрала, но с нещо трябва да се направи компромис в крайна сметка. Сигурна съм, че като втори език във 2АЕГ би го преглътнал без такова мрънкане. Sunglasses

От друга страна, е добре информиран за дсд в 35-то (с немски език бяха до 7клас в неговото училище и си коментирали с учителите нивото на училищата с немски език) и знае, че езикът се учи сериозно там. Затова не му се иска да го отхвърли с лека ръка.
Това, че ще бъдат преместени в УАСГ, докато трае този така чакан ремонт, също е притеснително, ако се проточи твърде дълго.
И така, продължаваме дилемата - дали да преглътне руски в 35-то, дали да сложи на първо място 31-во или 32-ро. Нямаме победител. Joy.

Утре заминава на море, казах му в понеделник вечерта да ми се обади с решение.
Ще го преместят в УАСГ, където беше СГСАГ. Това да не ви притеснява, сградата на УАСГ е хубава и на децата ще им хареса.
Но горките тоалетни и асансьори, преживяха техникума, а сега идва и 35то

# 815
Онзи ден една моя позната ми разказа, че нейният шестокласник се явявал на изпит за школа, за подготовка в 7 клас! Това, хора, не е нормално😅
хехе..
Това е хитър прийом после да рекламираш какви високи резултати имат децата в школата.
Обаче с тази разлика, че са влезли силни, а не ти да си ги надградил...
Не мога да се съглася. Дъщеря ми влезна на санитарния минимум, а на изпита изкара 95 т.

# 816
Да де, ама на Литера са и по-трудни от НВО. Затова е изкарала по-ниско. Не казвам, че е лош курса. Но жената си има маркетингови трикчета

# 817
Разбирам я Йонова, понеже в една група трябва децата да са на подобно ниво. Не единият да е на ниво 100 т., другият - на 20 т. Така нито единият, нито другият ще напреднат.
Подбира си децата, вярно е, но пък никой не е длъжен да записва детето си там, ако този начин на прием не му допада.

# 818
Не знам, ама Мецан да ни ми говори за руски език, а да се подхващат със Стани, стани юнак балкански още от сега, че не искам да ги мисля догодина и шестокласници и родители🤣

# 819
  • София
За тази учебна година организирам школа по БЕЛ. Ще има входен изпит, ще взимам само деца, постигнали мин 95т. Ще е евтинко, защото децата сами ще си учат. Мисля да събирам по 16-18 деца наведнъж.

Ако искате отлична подготовка за НВО, предавайте нататък!

# 820
  • Берлин
Ако е вярно...МГ в Пловдив с най-висок резултат в страната по... БЕЛ
https://trafficnews.bg/plovdiv/sedmoklasnitsite-matematicheskata … -rezultat-349279/

# 821
Има и недоволни от Йонова и то не в частта с постигането на резултати. Второто ми дете няма да е там. За мен тази жена и да е била някога, то вече отдавана не е добър педагог.  Съжалявам, но оценката от НВО-то не е причина да мачкаш децата психически. Миналата година по това време една друга съфорумка ми го написа, но аз тогава не го разбрах. Е, сега вече я подкрепям с две ръце. Ако вие сте били от късметлиите да сте и сред любимците, към които се отнася ласкаво, другите по-слабо представящи се деца според нейните представи са подложени на ужасен психически терор. Ако цитирам едно познато дете (не моето, за да не излезе като персонално заяждане) - "Тя си избира някой от групата и започва да се заяжда с него и да го обижда пред всички през целия час". Вече имам достатъчно познати минали през школата, за да знам, че това и е маниер на отношение към децата, а не е било еднократен случай, специално с моето. И за да не кажете, че гроздето е кисело  - детето ми изкара супер на изпитите - не ми се базира мнението на оценката му от НВО. Второто ми дете обаче няма да стъпи в час на Йонова.

Един добър преподавател е учителят му по математика, които успя да се сприятели с децата, дотолкова, че те ИСКАХА да ходят при него на допълнителни занимания, да ги надъха, че могат, за да си повярват и да ги изведе от 30 точки на входящото ниво до 85+ точки на реалното НВО. Това се казва педагог - да вземеш деца с пропуски в знанията и да им преподадеш материала като за отличен с лекота и с правила мотивация.
В Литера подходът е точно обратното - взимат се подбрани с изпит деца, от тях се подбират тези, които се справят за 95+ точки и се дават непрекъснато за пример на останалите, а децата под личната и черта за усърдие са обиждани и засрамвани публично пред всички постоянно с думи от рода на 'Аз и на майка ти звънях и и казах, че не учиш и няма да успееш на изпитите, но и това не помогна. Пълен провал си" - това вече са думи лично към моето дете, казани 1 седмица преди изпита докато детето ми държи в ръката си последният най-труден от всички изпити с резултат над 80 точки - с почти 10 точки над-предишния и с почти най-висок резултат в неговата група.

# 822
https://trafficnews.bg/plovdiv/sedmoklasnitsite-matematicheskata … -rezultat-349279/

Браво...но не става ясно по БЕЛ на НВО колко им е средният резултат Stuck Out Tongue Winking Eye

Съгласна съм с поста над моя относно що е то педагог дорър!! Това е и моето разбиране!!!

# 823

Браво...но не става ясно по БЕЛ на НВО колко им е средният резултат Stuck Out Tongue Winking Eye

Съгласна съм с поста над моя относно що е то педагог дорър!! Това е и моето разбиране!!!
93,44, пише вътре. Браво на МГ - ПЛовдив!

# 824
Да..пише за ЕДИНИЯ изпит само.
Дават се макс 100 точки Wink
Другият все пак колко е ?..се питам аз.

Общи условия

Активация на акаунт