Седмокласна изпитна 30.06-6.07 Нека резултатите да са на късмет и всеки първо желание да е приет!

• 72 557
  • 1 464
  •   1
Отговори
# 885
Мда, това, че нивото на децата, видиш ли се покачва започна преди няколко години...миналата година го видяхме главоломно , а тази направо избухнахме. Чудя се за догодина какво готвят. Не ми се коментира какви са мизерници в МОН и как ги интересуват единствено някакви цифри, които дори не показват реалността. Но те си ги "докарват", така че да им е комфортно, за сметка на бъдещето ни.

Догодина 500 стотици по мат и 300 стотици по БЕЛ. В най-желаните училища ще ги въртят на томбола. Grin

Тогава, няма да има мистерска щерка на матурите Wink Съдба, какво да се прави! 🙃

Ааа, то министри много....все някой ще има седмокласник.

# 886
Не мога да разбера как хора, които не са посещавали школата, се изказват за Йонова така категорично, че била еди каква си?
Дайте пример за голямото унижение, освен че се обажда на родител, когато детето е без домашно.
Аз цял живот ще съм благодарна на приятелка, която ми препоръча Йонова.

Ще изкажа и едно много непопулярно мнение. Не съм привърженик на липсата на предизвикателства в живота на едно дете, защото смятам, че това го ощетява откъм развитие в силата на характера и справянето с трудности. Има една много подходяща източна поговорка: ,Камъните, които вдигаме от пътя на децата си днес, за да не се спъват, са скалите, които ще ни затрупат след време."

# 887
А тези от вас с по-големи деца, дали могат да препоръчат добра христоматия за произведенията в 8.клас. Усещам, че за първи път няма да ги чете целите. Вчера си взе Илиада от библиотеката - измърмори света, как това няма да го чете 🙄

# 888
Не мога да разбера как хора, които не са посещавали школата, се изказват за Йонова така категорично, че била еди каква си?
Дайте пример за голямото унижение, освен че се обажда на родител, когато детето е без домашно.
Аз цял живот ще съм благодарна на приятелка, която ми препоръча Йонова.

Ще изкажа и едно много непопулярно мнение. Не съм привърженик на липсата на предизвикателства в живота на едно дете, защото смятам, че това го ощетява откъм развитие в силата на характера и справянето с трудности. Има една много подходяща източна поговорка: ,Камъните, които вдигаме от пътя на децата си днес, за да не се спъват, са скалите, които ще ни затрупат след време."

Благодаря. Същото мисля.

# 889
На ДСД се явавят и в 31-во. Но ДСД 1. Някой запознат с немския може ли да помогне, ДСД 1 и ДСД 2 нещо като С1 и С2 на Кембридж по английски ли е?

# 890
На ДСД се явавят и в 31-во. Но ДСД 1. Някой запознат с немския може ли да помогне, ДСД 1 и ДСД 2 нещо като С1 и С2 на Кембридж по английски ли е?

ДСД 1 = А2/В1
ДСД 2 = В2/С1

# 891
Общо взето има два подхода. Единият е събираш каймака и яко натискане. Другият "от всекиго според способностите, всекиму според потребностите".

Последна редакция: пт, 04 юли 2025, 18:19 от Dincho

# 892
  • София

ДСД 1 = А2/В1
ДСД 2 = В2/С1
Или и на двете ( 1 и 2) -  нищо, ако на един или повече от 4-те елемента (четене с разбиране, слушане с разбиране,  писане и устен) не  достигнеш минимума  от точки за по-ниското от двете нива. И се отличават от  Кеймбридж още по това, че са безплатни, че могат да се държат само веднъж и то само от ученици  в училища, които са оторизирани за целта. Външен не може да  се яви..

# 893
Този изпит за сертификат по немски има ли го в платен вариант? Уча си немски и искам да се явя? Както е с изпитите по английски и френски.

# 894

ДСД 1 = А2/В1
ДСД 2 = В2/С1
Или и на двете ( 1 и 2) -  нищо, ако на един или повече от 4-те елемента (четене с разбиране, слушане с разбиране,  писане и устен) не  достигнеш минимума  от точки за по-ниското от двете нива. И се отличават от  Кеймбридж още по това, че са безплатни, че могат да се държат само веднъж и то само от ученици  в училища, които са оторизирани за целта. Външен не може да  се яви..

И предполагам, че ДСД 2 е за влизане в немски университет?

# 895
Този изпит за сертификат по немски има ли го в платен вариант? Уча си немски и искам да се явя? Както е с изпитите по английски и френски.
Не, но си има DaF и си е напълно достатъчен.

# 896
  • София
На този конкретно не, понеже  самото обучение във въпросните училища е подчинено на подготовката за него. От немска страна се изпращат и преподаватели, които са носители на езика. На редица  други изпити може,  да - DaF, TELC, DSH, ÖSD, Goethe сертификати и др...

Тина, в немски, австрийски и швейцарски университети може да се влезе с почти всеки (има разни изключения) от изброените сертификати, не само с ДСД2.

Последна редакция: пт, 04 юли 2025, 18:08 от Просто русалка

# 897
В нашето училище имаше учителка по БЕЛ с фамилия Йонова. Напусна преди десетина години и сега чух , че подготвяла деца за матури. Ако говорите за същата, беше много добра. В началото на годината казваше на родителите да не си харчат парите за курсове, защото тя ще подготви децата. И успяваше са го направи.

# 898
Здравейте!
Къде мога да видя учебните планове на Първа езикова Варна за предстоящата учебна година? Не ги намирам в сайта им...

Извинете - намерих ги!

Но за 23-24... Sad
Едва ли има разлика. Wink

# 899
Благодаря, значи това е по-различно от английските и френските изпити за познание на езика като чужд.

Общи условия

Активация на акаунт