Седмокласна изпитна 30.06-6.07 Нека резултатите да са на късмет и всеки първо желание да е приет!

• 72 589
  • 1 464
  •   1
Отговори
# 870
Мда, това, че нивото на децата, видиш ли се покачва започна преди няколко години...миналата година го видяхме главоломно , а тази направо избухнахме. Чудя се за догодина какво готвят. Не ми се коментира какви са мизерници в МОН и как ги интересуват единствено някакви цифри, които дори не показват реалността. Но те си ги "докарват", така че да им е комфортно, за сметка на бъдещето ни.

# 871
Много интересно и полезно ми беше каквото сте писали за Йонова. От нета знаех, че това е най-добрият учител по БЕЛ за подготовка за НВО. Не се учудвам обаче на каквото прочетох, тъй като много често най- прехвалените неща излиза, че не са което са, когато се сблъскаш с тях. Лично мнение нямам, тъй като не сме имали допир с нея, но съм чел много постове на Сънлайт Ели и имам мнение, че й вярвам безусловно.

# 872
  • Отвъд алеята зад шкафа
Нас ни четат и долните набори, така че добри и лоши отзиви за школи е ок да се споделят, пък всеки сам да си прецени.

# 873
И твоят пост, Гадамер, за Йонова ми беше изключително полезен. Благодаря ти. Все пак ние сме шести клас и се интересувам точно от това. Точно така, и долните набори ви четат и то много внимателно, особено ние, които завършихме шести клас.

# 874
Мда, това, че нивото на децата, видиш ли се покачва започна преди няколко години...миналата година го видяхме главоломно , а тази направо избухнахме. Чудя се за догодина какво готвят. Не ми се коментира какви са мизерници в МОН и как ги интересуват единствено някакви цифри, които дори не показват реалността. Но те си ги "докарват", така че да им е комфортно, за сметка на бъдещето ни.

Догодина 500 стотици по мат и 300 стотици по БЕЛ. В най-желаните училища ще ги въртят на томбола. Grin

# 875
Здравейте!
Къде мога да видя учебните планове на Първа езикова Варна за предстоящата учебна година? Не ги намирам в сайта им...

Извинете - намерих ги!

Но за 23-24... Sad

# 876
По повод високите резултати последните две години- непрекъснато се натъквам на публикации от различни училища - софийски и не само, как техните ученици са със супер постижения над средните резултати, пък колко са с по 100т, колко по 99... (нищо че са по 4 деца от училище),та положението е като след избори - всички са победителите, всички са спечелили, ама някак, като цяло, нивото на грамотност и образование пада с всяко поколение.

# 877
  • София
От нета знаех, че това е най-добрият учител по БЕЛ за подготовка за НВО.
Аз пък от дългогодишни наблюдения, прочетени отзиви и личен опит знам, че няма такова понятие  като универсално най-добър  учител по каквото и да е....Високи резултати по БЕЛ, респективно по мат,  получават както деца,  подготвяли се само в училище  (обикновено са частни или математически  с по-голям хорариум по един и /или и двата предмета),  така и такива в различни школи с различни преподаватели, в маломерни групи пак при различни преподаватели, на индивидуални занимания, с помощ от  родител..И това, което е  много добро за Х, може да е супер неподходящо за У, като дори не става дума  само за това  на какво ниво на старта са  коментираните  деца. Трябва да си паснат най-малкото учител и ученик, да има  някаква "химия" помежду им.....

# 878
Па нека да е томбола, ние като кандидатствахме за детска градина, всъщност даже за ясла, знаете как е в София, в детска градина се влиза по-трудно, отколкото в Харвард. Имаше над 50 деца с нашия брой точки и последните 2 места ги разиграха на лотария, електронна лотария, в системата. Едното място се падна на нас, съвсем честно, без никакви връзки. Детето просто спечели лотарията 🤣 След 6 месеца в държавната ясла, където таксата беше 30 лв на месец, а сега е безплатна, и беше на 50 метра от блока, доброволно отписахме детето и го записахме в частна градина с такса 900 лв на месец и на 13 км от къщи. Всички ни казаха, че сме ненормални, а от яслата не можеха да повярват, че се отписваме, при положение, че стотици деца чакат за мястото. Оттогава сме в частното образование и не съжалявам.
И като чета всички простотии за НВО, май в него и ще си останем, стига да влезе, защото и за частните гимназии има изпити, и то по-трудни от НВО. За справка - АК и ПЧМГ.

Доп. Благодаря, Русалка, много ми е полезен постът ти и съм напълно съгласен. Добре, че някой с опит ми потвърждава собствените изводи.

П.П.П. Точките за ясла ги дават по критерии кой къде работи и живее, има ли постоянен адрес в общината, има ли други деца в системата и пр. Не си мислете, че за ясла има изпит, опазил Господ! Това са административно дадени точки и който няма роднина учител в ясла или в системата и друго дете там, получава еднакъв брой точки, затова над 50 деца бяхме с еднакви точки и моето на лотария спечели мястото 🤣🤣🤣

Последна редакция: пт, 04 юли 2025, 17:26 от Татко Мецан

# 879
Учители тип "Йонова" сме коментирали и назад из темите. Има цели училища, в които "педагогическите похвати" са от такъв тип, и начални учители. Водят си се "елитни", изкарват високи средни резултати на НВО-та и много родители се борят детето им да е точно там. На много деца, които са свикнали от първи клас с такова отношение, даже не им и прави впечатление, защото не знаят, че има различно. Аз лично заобикалям отдалече, и изобщо не са ми стояли като опция за моето дете. Но около мен има доста родители, доволни от и търсещи точно това. Всеки има различни разбирания и приоритети.

# 880
  • София
Мецане, написаното въобще не касаеше само НВО и изолирано  приема /обучението после в общинските училища. Частните не са изключение в това отношение. И за АК  или ПЧМГ (упоменатите от теб) ще срещнеш доста различни мнения  за иначе  един и същи преподавател, примерно по мат. Идеята ми беше, че "най-добър" ей така обобщаващо за всички няма..

# 881
Ама разбира се.

# 882
Не мога да разбера как хора, които не са посещавали школата, се изказват за Йонова така категорично, че била еди каква си?
Дайте пример за голямото унижение, освен че се обажда на родител, когато детето е без домашно.

# 883

Догодина 500 стотици по мат и 300 стотици по БЕЛ. В най-желаните училища ще ги въртят на томбола. Grin

Тогава, няма да има мистерска щерка на матурите Wink Съдба, какво да се прави! 🙃

# 884
За АК си имам особено мнение...мисля си, че там нещо не е както трябва. Много го проучвах, но попаднах на това, че след изпита по никакъв начин нямаш право да видиш работата на детето. И ми се заби този текст в главата.
Не че някога съм ходила да гледам работите на децата, но като не ти дават право, това ми остави една такава съмнителна мисъл за честността 😄

Общи условия

Активация на акаунт