Седмокласна изпитна 30.06-6.07 Нека резултатите да са на късмет и всеки първо желание да е приет!

• 72 944
  • 1 464
  •   1
Отговори
# 270
  • София
И аз им се чудя на тия природни защо са толкова. А защо не могат да се съчетае природен профил с физика? Това е супер уникална комбинация- хим, био, физика и мат. Може да кандидатства в уникални специалности с това комби.
Да, уникална е, но как ученик ще изкара отлични оценки с толкова четири тежки профили? Единици могат да го направят.

# 271
Ох бе, Мецане. Голямо предимство имаме жените, да си въртим главите на 90 градуса. Ами налага ни се, някои жени имат и очи на гърба ако не знаеш, никой мъж не може да им се скрие.😂 И повече нюанси на цветовете виждат, затова намират винаги къде е дистанционното

# 272
  • Бургас
Само още утре и на трети, и край на играта. Много мъка и това са си бая часове. Поне да имаше регламент за резултатите, че е яко през просото и тук историята.
Дано имате късмет! При нас днес рано сутринта обявиха резултатите, за няма и 24 часа разгледаха работите. Писали са точно колкото им трябват 5 и 6 (20 деца), всички останали с 4. Без обяснения, без нищо. Приятелско дете е с 4, а на изпита по рисуване, който беше на 23-и, има пълни 100 точки. Вярно че на двете места се рисуват различни неща, ама все пак ми се вижда доста голяма разликата.

# 273
Поправих се, В2 е нивото.
Аз съм с момче, не претендирам за квоти, но е факт, че дори родители на момичета и самите момичета не искат да са в момичешки (изцяло) клас. Тогава, къде е златната среда?
Наборът отхвърли немския с тази причина- не му харесва как звучи. Не го обвинявам, няма да споделям моите чуства към езика, защото не е възпитано и за да не обидя някой. А за природните науки, ако няма наплив към подобни паралелки, включително във високобалови училища дали ще се усетят да направят промяна за следващата година или?

Последна редакция: вт, 01 юли 2025, 22:05 от UnaDesconocida

# 274
Само още утре и на трети, и край на играта. Много мъка и това са си бая часове. Поне да имаше регламент за резултатите, че е яко през просото и тук историята.
Дано имате късмет! При нас днес рано сутринта обявиха резултатите, за няма и 24 часа разгледаха работите. Писали са точно колкото им трябват 5 и 6 (20 деца), всички останали с 4. Без обяснения, без нищо. Приятелско дете е с 4, а на изпита по рисуване, който беше на 23-и, има пълни 100 точки. Вярно че на двете места се рисуват различни неща, ама все пак ми се вижда доста голяма разликата.
Различни са форматите. Моят се е тренирал само върху това, което е правено днес. Предният изпит му е бил труден, но не се е отказал и там е с 88. Надявам се, поне това, което е практикувал да даде добавена стойност и да си изпълни мечтата. За другите два, много се пазари да не ходи, но ще отиде... Просто няма други алтернативи.
При това дете разликата е много стабилна. В рисувателната четох за някакви приравнявания, но не схванах как се случва точно - от МОН към МК или обратно. При интерес ще потърся отново темата и ще добавя или пиша на лично.

# 275
  • София
Да ви върна на медицинските. Купува ли се бланка от книжарница или личния лекар разпечатва нещо? И за цветоусещането, ако детето е далтонист, няма да може да учи в Джон Атанасов и НФСГ ли? Нещо не виждам връзка. За рисувателните ми е ясно защо, но за друг вид техникуми...

# 276
Личният лекар разпечата бланката. Ако детето има проблем с цветоусещането е заложено в изискванията за самата паралелка.

# 277
Ох бе, Мецане. Голямо предимство имаме жените, да си въртим главите на 90 градуса. Ами налага ни се, някои жени имат и очи на гърба ако не знаеш, никой мъж не може да им се скрие.😂 И повече нюанси на цветовете виждат, затова намират винаги къде е дистанционното
Абсолютно е вярно, и повече нюанси на цветовете виждате. И е много по -трудно да ви излъжат, отколкото някой мъж. И въобще..
Това за квотите и прочее се шегувах, разбира се. Но все пак, има разлики в развитието. Момичетата се развиват много по-рано. Ако нямаше квоти, във всички ЕГ паралелките щяха да са предимно момичешки. Неслучайно за МГ няма квоти - и това облагодетелства момчетата. Единственият период, по-скоро година, в който нещата са направени в полза на нас мъжете - 7 клас. Всичко след това е в полза на вас🤣 и момче, което не го бива, няма да влезе въпреки квотите.

# 278
Не вярвам далтонизмът да спре някой за ТУЕС. И да го пише, го имат предвид само за определени паралелки, като парково и СА в СГСАГ. Ясно е, че транспортно строителство или водно строителство, или компютри, може дa си с далтонизъм
Ами те квотите са по необходимост, както и липсата им. Във втори ешелон езикови не може да има квоти, защото няма къде да идат момичетата, не може да се иска от тях интерес към механотехникума, който по същите причини е без квоти

Последна редакция: вт, 01 юли 2025, 22:37 от Априлски душ

# 279
  • Куциндрел
Аз бях взела медицинско от книжарницата, но ЛЛ извади такова от компютъра. Гледам, че на него пише цветоусещне - б.о.
Там, където детето иска, са написали само медицинско, че може да упражнява професията.

# 280
Ейприл, спират.. за жалост.

# 281
  • София
Аз само минавам да кажа, че сме под кривата круша с желанията.
Вие вече ги подредихте и забравихте за тях, а девойката е на "това не го искам и това не го искам, и това не го искам..."

А аз вече търся въженце и столче...

И тук така Sweat Smile. Нищо не сме забравили, голяма мъка се оказа това редене като не стига бал. Въртят се 3-те (35, 31, 32) училища през час: "Няма да уча руски. Оф, добре, може пък да помисля, по-добре от клас само с момичета. Оф, ами от класа ще пишат 32-ро първо, сигурно е яко". И ей сега преди малко ми изтърси, че можело и ФЕГ да включим, но: "не, няма да го уча тоя френски, забрави".
 Много съм се напрегнала вече.
Дадохме си почивка 2 дни да не говорим по темата. Sweat Smile

Последна редакция: вт, 01 юли 2025, 23:46 от Niffi

# 282
  • София
Единственият период, по-скоро година, в който нещата са направени в полза на нас мъжете - 7 клас.
Бъркаш. Квоти има и в университетите. И отново мъжете влизат със значително по-нисък бал.

# 283
А навсякъде ли разпечатват мвдицинското в кабинета? Аз, честно казано, мислех направо да отидем до педиатърката. Добре че сравнително наблизо има книжарница, ако се наложи да купувам.😏
И за това цветоусещане може ли педиатърката да се изкаже? Ние ще вадим медицинско със сигурност, защото ще имаме в списъка и паралелки с дизайн, фотография и др.
IMV, благодаря за идеята да го снимам! Така се шашкам на моменти, че не мога да се сетя за съвсем елементарни неща.😆
Аз се радвам, че няма квоти на желание номер 1, а и на някои следващи от списъка. Вероятно ще е в клас с повече момичета, но вярвам, че ще има и момчета за цвят.🙂

# 284
Горкото Викингче, много е неприятно с последователните дати. Ако не се скапе, поне вече ще е претръпнал и на следващите няма да се притеснява. Стискам палци да му се получи и да не ви бавят с оценките.

Медицинско искат за всички професионални паралелки. Личната прави и цветоусещане, макар че не го искат изрично за това, което ще кандидатстваме. Тя по принцип е от тези, които са наясно с бумащината. Каза, че трябвало да има, може би се включва стандартно - гледам има описани очен с цветоусещане, УНГ, неврологичен, хирургичен и вътрешен статус.  Разпечата на компютъра.

Общи условия

Активация на акаунт