Седмокласна изпитна 30.06-6.07 Нека резултатите да са на късмет и всеки първо желание да е приет!

• 72 867
  • 1 464
  •   1
Отговори
# 420
Днес коментирахме ца цветоусещането..сутринта.
Може да се върнете и прочетете...
Тете, недей така, на хората им е важно, бъдещето им зависи от това...и на лични ме питаха... затова категорично заявявам:
Това, което аз разказах, е абсолютно вярно. Но годината е 1985. Тогава с далтонизъм не можеше да се учи направление Електроника в МЕИ, което включва софтуер, хардуер, компютърни системи и технологии, автоматизация на производството...категорично бях свидетел на това как зачеркнаха момчето, а и друг мой съученик, отличник, се принуди да учи машинно инженерство, защото беше далтонист и нямаше право електроника.
Но, хора, това беше преди 40 години!!!
В никакъв случай не ме слушайте какво ви говоря за преди 40 години. Тогава беше така, но какво значение има за сега?
Непременно проверете как е сега! Може да е отменено!
Ако е старото положение, и в Джонката, и в ТУЕС, и в Ломоносов няма да могат да учат деца с далтонизъм. Но може и отдавна да е отменено!!! Търсих наредба в нета, не намерих.
В никакъв случай не се отказвайте от училище заради факти от моята младост! Проучете и вижте как е сега. Може и да не важи сега. Не знам, не знам! Най-малкото питайте в училището и проучете и в ТУ как е, да не се окажете неприятно изненадани след 12 клас. Честно, как е сега, НЕ ЗНАМ! Всичко, каквото разказах, е истина, но беше 1985 година. Непременно вижте как е сега (които сте с деца с далтонизъм де. За останалите няма значение).

# 421
При нас най-накрая в родителската група стана въпрос, че можели и родителите да присъстват на раздаването на свидетелствата.😂 Който искал. Официална покана/съобщение в общия чат или в Школо обаче няма.😂
Не изключвам вариант да пратят съобщение утре вечерта или пък в петък сутринта...😆

# 422
Русалка и Санака, аз този филм в момента го гледам от първи ред. Ако наистина успее да нареди наследника с подкупи....нямам думи, затова попитах съществува ли спонсорството като легален вариант.

# 423
  • София
Русалка и Санака, аз този филм в момента го гледам от първи ред. Ако наистина успее да нареди наследника с подкупи....нямам думи, затова попитах съществува ли спонсорството като легален вариант.
Не мисля.

# 424
Щото съм от телефона и не можех да преразкажа за цветоусещането...за това помислих че не е лошо да се прочете ..че беше добре обяснено.

Ние като при Долче ..официална покана няма за родителите. Така няма да мога и официално да й откажа на класната Joy ..мълчалив ще е отказът ми значи Joy искала офиц.облекло...ей ся ще го впъна в кюнци и ризи...как па не....няма заслуги /класната/..за туй ще го гледа по къси шортаци... Satisfied

# 425
Тета, аз не знам при нас да има дрескод за децата (а и да има, моята може и да е на друго мнение).😃 Иначе в групата на класа класната им съобщи още преди няколко дни на коя дата ще е събитието, но без "подробности" за родителите.😅 Ок си е жената (класната), разногласия не сме имали, просто съм изненадана, че не е споменала нищо за присъствието на родители.
Иначе директорката в петък към 18 ч пусна съобщение в Школо къде и кога могат да се видят работите от НВО (той единият ден беше вече минал).😉

# 426
Еми питай си я щом не е лоша жената.

На мен ми омръзна да гадая три години какво има предвид и какво аджеба се иска от мен. Мачът е свирен там вече..за мен и синко.

# 427
Моля за малко помощ, че не ми става ясно с това четвърто класиране. Примерно дете прието на второ и записано, вижда, че има свободно място в желаното училище и балът стига. Какво прави, отписва се и тогава участва пак в класирането ли? А ако не успее, естествено не му се пази място? Има ли такива, които го правят това?

# 428
  • Варна
  А ние получаваме за втори път покана.
,,Здравейте отново! В петък ( 4 юли) в 17: 15 часа всички деца празнично облечени да дойдат в училище за тържественото връчване на удостоверенията за завършен 7 клас. Всеки да носи балон и когато ни обявят и излезем , ще ги пуснат .Поканени са родители, роднини , приятели. Тържеството ще започне в 17, 30 часа. приятен ден!"

# 429
  А ние получаваме за втори път покана.
,,Здравейте отново! В петък ( 4 юли) в 17: 15 часа всички деца празнично облечени да дойдат в училище за тържественото връчване на удостоверенията за завършен 7 клас. Всеки да носи балон и когато ни обявят и излезем , ще ги пуснат .Поканени са родители, роднини , приятели. Тържеството ще започне в 17, 30 часа. приятен ден!"
Ехееее, ще има ли място къде да ги паркирате тия балони преди да ги пуснете? Joy

# 430
За да се участва на 3-то или 4-то детето не трябва да е записано. Тегли документи и ги носи, където кандидатства. Нищо не се пази.

# 431
И ние ходихме да видим матурата по БЕЛ. Разбрахме от къде ни се губят двете точки, които не ни излизат при сметките. На една от задачите с отворен отговор, през една от двете думи, от които се състои отговора минава една чертичка, но отговорът е верен. Проверяващите са решили, че тази дума е задраскана и съответно са дали 0 точки. Но то не изглежда задраскано, а и каква е логиката да си задраскаш нещо и да не напишеш нещо друго на негово място. От тези загубени 2 точки, които намаляват бала с 4 реално зависи, в кое училище ще влезе. Смятате ли, че имаме основания за възражение, понеже на мен това ми се струва техническо?

# 432
  • София
За да се участва на 3-то или 4-то детето не трябва да е записано. Тегли документи и ги носи, където кандидатства. Нищо не се пази.
Тегли документи, но никъде нищо не носи. На трето и четвърто класиране се кандидатства централизирано през системата, както на първо.
Има такива, които го правят, да. Joy

# 433
И ние ходихме да видим матурата по БЕЛ. Разбрахме от къде ни се губят двете точки, които не ни излизат при сметките. На една от задачите с отворен отговор, през една от двете думи, от които се състои отговора минава една чертичка, но отговорът е верен. Проверяващите са решили, че тази дума е задраскана и съответно са дали 0 точки. Но то не изглежда задраскано, а и каква е логиката да си задраскаш нещо и да не напишеш нещо друго на негово място. От тези загубени 2 точки, които намаляват бала с 4 реално зависи, в кое училище ще влезе. Смятате ли, че имаме основания за възражение, понеже на мен това ми се струва техническо?

Мисля, че трябва да подадете жалба или каквато е там процедурата. Щом тези 4 точки са критични си заслужава да направите всичко.

# 434
  • София
Както се писа по-горе, струва си да се рискува ако балът ти е висок, в желаните паралелки тогава е малка вероятността да се появи кандидат с по-висок бал, при нас с бал 440 няма да стои дилема дали да рискуваме, ще си гледаме само първо и второ класиране

Общи условия

Активация на акаунт