Може да се върнете и прочетете...
Това, което аз разказах, е абсолютно вярно. Но годината е 1985. Тогава с далтонизъм не можеше да се учи направление Електроника в МЕИ, което включва софтуер, хардуер, компютърни системи и технологии, автоматизация на производството...категорично бях свидетел на това как зачеркнаха момчето, а и друг мой съученик, отличник, се принуди да учи машинно инженерство, защото беше далтонист и нямаше право електроника.
Но, хора, това беше преди 40 години!!!
В никакъв случай не ме слушайте какво ви говоря за преди 40 години. Тогава беше така, но какво значение има за сега?
Непременно проверете как е сега! Може да е отменено!
Ако е старото положение, и в Джонката, и в ТУЕС, и в Ломоносов няма да могат да учат деца с далтонизъм. Но може и отдавна да е отменено!!! Търсих наредба в нета, не намерих.
В никакъв случай не се отказвайте от училище заради факти от моята младост! Проучете и вижте как е сега. Може и да не важи сега. Не знам, не знам! Най-малкото питайте в училището и проучете и в ТУ как е, да не се окажете неприятно изненадани след 12 клас. Честно, как е сега, НЕ ЗНАМ! Всичко, каквото разказах, е истина, но беше 1985 година. Непременно вижте как е сега (които сте с деца с далтонизъм де. За останалите няма значение).