Седмокласна изпитна 30.06-6.07 Нека резултатите да са на късмет и всеки първо желание да е приет!

• 75 210
  • 1 464
  •   1
Отговори
# 1 125
  • София
Мецане, доста  деца и без ЧУ имат подобни нива по английски на тази възраст. И пак, колкото и да не ти се вярва, нямат и едните , и другите лексиката на по-пораснало дете с такова ниво. Трябва си просто зрялост за целта, а в  6 клас я нямат. А за немския, за който беше конкретно дискусията, пък са съвсем несравними нещата..Знаят децата, имащи сертификат  В1 по немски, да, лесно им е в началото, но доста преди края на първата година са догонени и даже задминати понякога от  силно мотивирани деца, които за пръв път учат езика. Това десетки пъти е коментирано във форума в годините, но просто всеки малко или много си гали егото с  рано получени  високи нива на отрочето..И се потвърждава горното не от мен или някой друг лаик, който просто знае езика, а от учители, които цял живот буквално само в 8 клас в ЕГ работят и са видели в практиката си всякакви деца.

Последна редакция: сб, 05 юли 2025, 20:45 от Просто русалка

# 1 126
Ми да слушат Рамщайн и да си решат проблема и с падежите, и с родовете.. ай ся, капризи пък.
Моята девойка баш от Рамщайн се запали по немския език... Но си го усеща и като език, съвсем интуитивен ѝ е. Много бързо го схвана.

# 1 127
Ми да слушат Рамщайн и да си решат проблема и с падежите, и с родовете.. ай ся, капризи пък.
Моята девойка баш от Рамщайн се запали по немския език... Но си го усеща и като език, съвсем интуитивен ѝ е. Много бързо го схвана.
Максиметалистът пък не се кефи на Рамщайн, но пък отделно на Линдеман е топ фен и ми прави преводи в ефир на Зазката и Тил.. а всъщност предпочита английски. Бе, колкото и да отрича френския може и да го огрее да ми превежда повече на Заз Joy
Странното е, че предпочете Пушкин пред френската.. Така ги подредих.

# 1 128
  • София
Извинявам се за тъпия въпрос, но наистина ме интересува една ЕГ как насочва детето, в смисъл към какви професии? Не се заяждам,  а питам заради малката, защото каките и са се насочили и знаят какво искат, и гледаме профилирани специалности. Тоест ако детето в момента няма интереси, само с езици....как да подходя, към даден език ли да я насоча,защото тя и корейски искаше,ама заради к поп групите , точно дечко си е

# 1 129
В италианския също има два спомагателни глагола avere(имам) и essere(съм). Най-грубо казано с втория вървят глаголите, които показват движение и възвратните, а останалите с първия. Италианските времена и наклонения са като френските.

# 1 130
Ето на 🤣 като английския такъв айляк няма 🤣 то сигурно и затова е световен език 😛

Русалке, аз казах точно същото като тебе, че в 6 клас нямат такъв речник, ама да се заяждаш...и сори, ама деца извън ЧУ не знаят езика на такова ниво, ако ще да са ходили на школи от 1 клас. Достатъчно много деца познавам, за да мога да ти споря до дупка по този въпрос. В ЧУ има 10 часа английски седмично, имат и часове с нейтив. На никоя школа и курс не може да се стигне същото ниво. Анге бу! - аз казах

Последна редакция: сб, 05 юли 2025, 21:27 от Татко Мецан

# 1 131
  • София
Извинявам се за тъпия въпрос, но наистина ме интересува една ЕГ как насочва детето, в смисъл към какви професии? Не се заяждам,  а питам заради малката, защото каките и са се насочили и знаят какво искат, и гледаме профилирани специалности. Тоест ако детето в момента няма интереси, само с езици....как да подходя, към даден език ли да я насоча,защото тя и корейски искаше,ама заради к поп групите , точно дечко си е
Точно както и другаде става, малко или много се самонасочват/ориентират, включая и тези, избрали МГ (ПМГ), ПГ, училища по изкуствата или спорта, но по пътя осъзнали, че това не е  баш тяхното. Понеже и такива има - кандидатстват медицина след НТБГ,  нещо по-техническо след  завършване на Художествената,  балетно изкуство след СМГ...Просто  в рамките на 8, 9 и 10 клас не са притиснати да учат някакви специални предмети, а в този период се ориентират какво им харесва и какво не, с  какво биха се занимавали и с какво не. На база това си избират профили за 11 и 12 клас, хем да им е приятно да ги учат предметите, хем да са им в полза за следването. За други ЕГ не знам, предполагам е същото, но в тази на  моите деца винаги са идвали завършили училището, следващи нещо и някъде, които детайлно разказват какво учат, какви перспективи отваря това пред тях, а и дават на учениците да задават въпроси...Както и хора , които са завършили и вече работят. Най-шарената реализация на хора след гимназия е именно след  завършени ЕГ и МГ - оттам излизат инженери, информатици, юристи, доктори,  филолози,  архитекти, хора на изкуството и т.н..Сравнително малко са тези от  ПГ, които рязко сменят посоката след 12 клас. Или са си  били правилно ориентирани в 7 клас още и изборът им е бил съвсем точен, или и да не е бил, не се захващат с това  да гонят нива по предмети, които заради специалните или не са изучавани в последните години в гимназията, или ако са, то е било с  твърде малък хорариум.

Последна редакция: сб, 05 юли 2025, 21:38 от Просто русалка

# 1 132
Мецане, само в частно училище можеш да вземеш сертификат по английски С2 в 8 клас.

# 1 133
Всеобщо е схващането, че и магаре да вържеш в езикова гимназия, ще научи езика, но не е така. Ще го научи този, който учи. Сега имам намерение да си вържа малкото магаре в една от двете езикови, но като и знам нрава,  дълбоко се съмнявам, че ще попие немския.  Има шанс само ако аниметата, които гълта нон-стоп, станат вместо с английски, с немски субтитри.

Последна редакция: сб, 05 юли 2025, 21:50 от Априлски душ

# 1 134
  • София
Няма ли анимета в Нетфликс...Питам, понеже нямам идея. Ще й смениш настройките  и на език, и на субтитри на немски... Мъка ще е обаче това, чисто издевателство.  Laughing

Нямам намерение да споря, Мецане, това го играхме веднъж в темата за АК с други потребители...Английски на   много високо ниво се знае  от хора, завършили какви ли не гимназии - често и такива, в които английският дори не е бил първи език. И щом това става в горен курс, съвсем спокойно и в по-долните класове има наистина много знаещи деца, които хем и в училище го учат, хем и навън. Все едно ние не познаваме също  много деца и нямаме наблюдения..

Последна редакция: сб, 05 юли 2025, 22:13 от Просто русалка

# 1 135
  • Куциндрел
Сега модерно в Нетфликс е Игра на калмари. Моето и корейски ще проговори само и само да гледа поредния сезон

# 1 136
Мецане, само в частно училище можеш да вземеш сертификат по английски С2 в 8 клас.
Не ти прави чест.
И да, в АК научават английски на С2, което не става в нито една държавна гимназия.

Априлски душ, не знам за клипчетата и аниметата, защото дъщеря ти е голяма и ще бъде неуместна аналогията с моето дете, когато беше в градинска възраст. Той беше в немска градина, Киндероазе, и после отиде в Дойче шуле. Умишлено грам не сме го занимавали с английски, защото нали немски учеше...по главата си ходех да му намеря в нета клипчета на немски. Е не ставаше - гледа 2-3 минути и обърне на английски. Веднъж го питах - е защо гледаш сега това, като нищо не разбираш? Нямаше и 4. Каза - не е вярно, всичко разбирам и аз го питах - какво казаха сега - и той ми каза. А сега какво казаха - пак ми каза. Бре! А на немски не искаше да гледа. И после всичко забрави, дума не помни на немски. Но дъщеря ти е голяма...ако има желание и интерес, ще го научи, но ако няма, няма да стане. Аз заради това дори и 2х100 да изкара на НВО, в НЕГ само през трупа ми. Доказано е, че този език не е неговото нещо.

# 1 137
Няма как да стане да смениш субтитрите. Ще настъпи кървава гражданска война

# 1 138
  • София
Последно по темата , Мецане , при това базирано на опит... Това, че синът ти е превключвал на английски, абсолютно нищо не значи, още по-малко е повод за изводи, че даден  език не е за него. Особено пък и на крупната възраст от 4...Това правят и по-големи, и още по-големи, които са нямали никакъв проблем с овладяването на немския, нито нежелание да го изучават. Пращай сина си, където намериш за добре, дай боже да има 2х100 и да може да избира, но истината е, поне погледаното отстрани,  че ти  му набиваш твоите нагласи. Надявам се, приемаш, че след толкова години в Германия и Швейцария вече децата ми знаят немски. Е, и? Книги се четат единствено на английски, филми също само на английски гледат...Младите (децата също) просто масово така подхождат.

Последна редакция: сб, 05 юли 2025, 22:34 от Просто русалка

# 1 139
Shushi2,
Бихте ли споделили кое е това училище? Добре е да се знае, за да няма и други подведени родители.
Да. 19-то

Общи условия

Активация на акаунт