Седмокласна изпитна 30.06-6.07 Нека резултатите да са на късмет и всеки първо желание да е приет!

• 72 565
  • 1 464
  •   1
Отговори
# 1 140
Ученолюбивият ми изучаваше латински на английски. Така запали по този език, че му стана номер едно в класацията. Ако има късмет с френската, Фамилия Романа ще им я пее като приспивна песен. Усещам обаче, че животът ще му предложи други подправки, с които ще се наложи да се справя. Немският го изучава, не му е присърце, но не мрънка. Не знам къде е правилният ход с езиците. Някак си се представих в момента да ми изпляскат учебник по гръцки и - те, учи! Ще го закъсам много сериозно Simple Smile
ПП/много се радвам, че приключи спорът с рускоезичната епопея.. получи се неприятно/

# 1 141
  • София
Ох, да, само в АК можеш да научиш английски на ниво С2 и никъде другаде. Rolling Eyes Ще кажа на децата ми да си скъсат сертификатите. Joy

# 1 142
Ох, да, само в АК можеш да научиш английски на ниво С2 и никъде другаде. Rolling Eyes Ще кажа на децата ми да си скъсат сертификатите. Joy
На моето момче му казаха, че няма как да вземе повече от В2 в шести клас, или пък В1 за Кеймбридж сертификат. Яви се за В1, покри В2 и се ядоса, че не се е справил с горните позиции.
В седми вече го спрях, защото имахме приоритети НВО. И.. абе още не е отишъл да си вземе документа  тая седмица ще го засиля, ако не са излезли във ваканция.. еййй как ги мързи!!!

# 1 143
Мецане, кое не ми прави чест?
Да, моето дете в края на 8 клас взе такъв сертификат, не е учил в частно училище и не е гений. Обикновен български мъж е, който не си слага чорапите за пране в коша. 🤪

# 1 144
Изобщо да ви кажа мен лично сертификати не ме интересуват. Хартийка в рамка и нищо повече. Освен в случая да те приемат в университет, не виждам за какво друго ти е хартийката. Ако ще работиш  с езика е важно какво знаеш, как го говориш и какво умееш да правиш. Една суета са тези сертификати още от детската градина

Динчо, абе научете ги тези мъже да си събират чорапите

Последна редакция: сб, 05 юли 2025, 22:52 от Априлски душ

# 1 145
  • София
Скрит текст:
Взе ми думите от устата - на моята голяма девойка  освен да къса бумаги и  да изтрива файлове, ще  й кажа като си пише книгите на английски, да вика за редактор колежани . Или когато е в бизнес среща с англоговорящи, да си взима преводач от Колежа, нищо че официалният език на огромна  фирма просто със седалище в Швейцария (но не швейцарска) е английският. Нищо нямам против колежаните, супер са си децата, но  това изсилване на някои родители, че само там се учи английски на ниво, вече се изтърка...

Априлски душ е   казала същината - сертификатите са необходимо зло само на старта на следване тук или навън или  при кандидатстване за работа. Езикът после е само едно средство за учене/комуникация/ работа и не е въобще достатъчно само него да знаеш на ниво, други знания/умения/компетенции са по-важни..Освен необходимо зло за горните две неща сертификатите неизменно  са  повод и за родителски хвалби, естествено.

Последна редакция: сб, 05 юли 2025, 22:53 от Просто русалка

# 1 146
Моята щерка говори английски като роден език, защото ковид времето я "принуди" да комуникира в англоговоряща среда и тя близо 2 години български говореше само с нас за по 20 минути на ден. И сега ѝ е трудно да се изразява на български, та за това наблегна на школата по БЕЛ. В първи клас я бях записала в АВО Бел, а там ми казаха, че не е за това ниво, а много над него.
Та език се учи по много различни начини и най-вече с практика в среда. Да, има много още да надгражда да подобряване на езика, но си го ползва съвсем свободно от много малка. Тя като търси информация я търси на английски език, защото на български трудно я разбира.

# 1 147
Аз ще го запиша в АК, ако влезе, защото никак не е сигурно и хич не е лесно да се влезе. Защото нито една държавна гимназия не намирам за подходяща. СМГ и НПМГ не са за него, защото, макар че много му се удава математиката, не обича да решава. НЕГ не става в никакъв случай, доказано е, немският не е неговото. Твърде вероятно и ФЕГ ще се окаже същото, защото френският е труден колкото немския и той не е показал досега никакъв интерес към френския или към нещо свързано с Франция. ИАГ не виждам за какво му е, в България няма никаква реализация с испански. В АЕГ ще си клати краката не само в 8-ми, а и до средата на 9 клас и като свикне да не учи, върви го търси после. И то не остана нищо. В АК ще си учи още от първия ден на нивото, което има по английски, там се учат и другите предмети на високо ниво. И съм чел много примери от АК, че и енергоспестяващите деца, какъвто е моят, по някакъв начин успяват да ги накарат да учат и сами да си гонят резултатите. Точно това му трябва. Ако трябва, само филии с пастет ще ям, но там. Само дано влезе. Вместо 2х100 предпочитам да изкара достатъчен процент на изпита за АК. След това НВО ми е през...🤣 може даже и да не се яви. Ако не влезе в АК, тогава жална ми майка, щото и 2х100 да изкара на НВО, не виждам подходяща гимназия за него.

# 1 148
Хайде, един камък ми падна от товара - синко го приеха студент тая вечер.
Сега чакам и другият камък да падне. Grinning

# 1 149
  • София
Извинявай, Мецане, но тази нагласа е направо "трепач". Горкото дете, честно, обременено отрано с бащини очаквания за прием единствено и само в  Колежа като подходящ. Ако не е там, край, животът свършва, в никое друго училище не би  изкласил..

Честито на студента!

# 1 150
Мецане, ти хубаво си го преценил, решил и избрал, само детето не знам дали си питал какво иска…

# 1 151
  • София
Няма как за всеки седмокласник да има подходяща точно за него гимназия - все едно 12000 паралелки да има. Всеки човек е уникален и не може да нагласим съществуващите обстоятелства специално за него. Приемането на нещата, такива каквито са, е много важно нещо. Изборът е добре да е лично на детето, а не на родителя. Ние с нашето дете сме си говорили много за седмокласната епопея и то определено си има свое виждане, което смятам да приемем напълно.

# 1 152
Мецане, кофти заклеймяваш хлапето. Я виж моя младок как днес седна и си приоритизира гимназиите.. недей така. Като не влезе какво? Краят на света... Друг път. Даже като излязоха процентите от АК ми вика, Маме, аз ще вляза догодина.. стой и гледай. Басси нахъсания дзвер.. ае да не ядем хляб и пастет, а да е щастлив, а.

Хайде, честито и попътен вятър на студента!

# 1 153
Мецан е интелигентен и добре е преценил кое става за неговото дете и кое не. Всеки добър родител си познава до болка децата и рядко  би могъл да сбърка. Прав е за колежа като цяло. Прав е и да бяга от държавното образование.
За някои деца, да развият своя потенциал, си трябва сопа. Ако колежът е добра сопа за енергоспестяващи, си струва да се ядат филии с пастет. Иначе в държавното, родителят трябва да държи сопата, а е уморително, даже доста безнадеждно в много от случаите

Последна редакция: сб, 05 юли 2025, 23:09 от Априлски душ

# 1 154
Всички сме преценили тия неща, Ейприлче, ма... като не стане, не е станАло и не трябва тая фикс идея да сдухва юношите. Колко енерго неспестяващи познаваме хм..

Общи условия

Активация на акаунт