Медицински университет - Тема 4

• 60 091
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
Две близки момичета няма да се записват в Плевен - едната избра Варна, другата София. И двете са приети в София, Варна и Плевен.
Предполагам, че и при мъжете ще има доста такива случаи.

# 256
  • Пловдив
https://vm.tiktok.com/ZNd5KBeAf/

Защо тази бъдеща лекарка говори, че е приета в му София, а не в медицински университет София. Отчаяна съм, честно. Поне малко усилие да се произнесе цялото наименование на учебното заведение където всъщност е приета и ще учи......Дано точно тя не се налага да ме лекува. До това води механичното наизустяване. Речников запаз и изразни средства, няма да коментирам. Не бих имала смелост да се представя по този начин.

# 257
Ее, стига де, още са си деца. Докато станат лекуващи лекари ще минат 10г, лошото е че сигурно дотогава ще съжаляват за видеосъдържанието, което публикуват сега още като тийнове 😁.

Миналата година 18 места са обявили от СУ за допълнителен прием. Баловете пък до трето класиране в Плевен и Варна( Варна са имали 4 класирания)  падат май с повече от 2 единици дори, така че който е малко под чертата сто процента ще успее.

# 258
Joy Смяла съм се с глас и на вашия пост, и на клипчето.
 Дъщеря ми също не го нарича “медицински университет софия”. Всички му казват “МУ”, “МеУ”.
Ние сме от друго поколение все пак.

# 259
  • Пловдив
Деца, колко да са деца? Тук, в темата, се набляга, че са зрели и осъзнати възрастни индивиди. Колкото и да не можеш да вържеш две думи на кръст, поне медицински университет можеш да кажеш. Да, разговорно, може, ама ти все пак правиш опит да се представиш, постарай се. Няма да те гледат само тийнове, а и майките им.🤣Всъщност дъщеря ми, заливайки се от смях, ми предостави този клип. Сега върви и мучи вкъщи. 🤣 Иначе, да, надявам се да съжалява, защото ако запази това ниво.... този говор и картина..... 🤣 Зле.

Последна редакция: сб, 12 юли 2025, 19:01 от dazel

# 260
Знам, че звуча като критичната лелка, но за мен изразяването „МУ София“ не е проблем.
 Много повече ме притеснява начинът, по който някои бъдещи лекари се представят – повече чалга поведение, отколкото усещане за професия с тежест. Радостта от успеха е нормална, но тонът, езикът и цялостното излъчване казват много. И тук нещо ми липсва. Липсва ми сериозността, която очаквам от човек, избрал да носи такава отговорност.

# 261
  • София
Имам чувството, че попаднах сред бабите на пейката пред блока.

Последна редакция: сб, 12 юли 2025, 20:32 от sanaka

# 262
Имам чувството, че попаднах сред бабите на пейката пред блокя.

🤣 Значи,  не съм толкова самокритична, ти ме сложи при бабите. Не променям мнението си, нищо че съм динозавър Simple Smile

# 263
  • София
Кое му е чалгаджийското на момичето? Това, че е хубаво ли? Не виждам проблем нито с говора, а още по-малко с "картината" му.  Момичето се обръща към връстниците си, едва ли очаква, че ще го гледат под лупа злобни лелки. А и да очква, не му пука. И правилно. И аз на 14-15 години ходех с топирана коса и със значки на Ленин, обърнати на обратно. И бабите пред блока цъкаха с език. Joy И това някак си не ми попречи нито да развия задълбочено и аналитично мислене, нито на сериозността на професията, която упражнявам.

Последна редакция: сб, 12 юли 2025, 22:15 от sanaka

# 264
  • Пловдив
А би трябвало да очаква. 🥳 Ще лекува злобни лелки. 🤣🤣🤣 Липсата на речников запас и неспособност да формулираш мисъл и да оформиш изречение за мен е проблем. Не коментирам нито външен вид, нито поведение.

# 265
Покрай клипчето разгледах и профила в ТикТок. Младата, красива дама е инфлуенсър, която озвучава клиповете си с попфолк музика – жанр, който всъщност е доста популярен. Не разбирам защо това звучи като обида.
Когато някой качва клипове в социалните мрежи, съвсем очаквано получава и критични коментари…От злобни лелки🤣
Освен това, обърнатата значка на Ленин на 14/15г. звучи като човек, развил критично мислене още преди да развие акне.

Последна редакция: сб, 12 юли 2025, 21:18 от Oma Desala

# 266
  • София
Не съм й гледала профила, изобщо нямам ТикТок. Но в това клипче чалгарско не видях. Иначе колко сериозен трябва да бъде един човек на 19 години? Не много, надявам се. Има време да придобие сериозност, когато му дойде времето за това.

# 267
Много добре си говори момичето, направо прекалявате с критиките понякога. Вие и децата Ви сте перфектни, умни, възпитани, слушате само класическа музика и четете Достоевски и Толстой.... едва ли. Ама паметта е услужлива и забравяте какви сте били като малки.

Честито на всички приети! А на чакащите второ успех!

# 268
С една фраза - Кисело е гроздето .

# 269
  • Пловдив
Ще те изненадам, ама по мое време Достоевски и Толстой се изучаваха по литература точно на тази възраст. То затова онези лекари, не са като тези......Дъщеря ми не ги е чела, все още, но това не и попречи много да се смее. Изобщо не сме на тема кандидатстване медицина, така че все ми едно какъв е вкусът на гроздето.

Общи условия

Активация на акаунт