Медицински университет - Тема 4

• 60 051
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
Понеже бяхте споделили приложения и сайтове за анатомия, biodigital е уникален сайт и е безплатен, ако го ползва един човек. Силно препоръчвам!

# 451
Някой да има резултатите от Тракия и Бургаския? Тия що не си публикуват резултатите като другите университети

# 452
Някой да има резултатите от Тракия и Бургаския? Тия що не си публикуват резултатите като другите университети
[/quot
https://trakia-uni.bg/bg/%D1%80%D0%B5%D0%B7%D1%83%D0%BB%D1%82%D0 … 0%B8%D0%B7%D0%BF/
Това са резултатите, на страницата им има и до трето класиране. Те минаха много преди да излязат класиранията от другите университети. По-късно се освободиха там места, но чувам че звънят лично на класираните кандидати.

# 453
В Стара Загора класиранията свършиха.
За незаетите и освободени места звънят по телефона.
На 28ми юли има класиране само за спец. Медицина по чл.95А - за 9 места.

# 454
Здравейте, никъде не мога да намеря класирането за платено обучение от миналата година за специалностите медицина, дентална и фармация. Ще бъде много благодарна, ако някой предостави тази информация! П.С Става въпрос за МУ София.
Медицина https://drive.google.com/file/d/1RD9aC2Ij6qNpmVjtUBtPLfOGinm5qM0P/view

Дентална https://drive.google.com/file/d/1Ie9JE-UP7_PTVo9YUJDpMpqb-gVHURvk/view

Фармация https://drive.google.com/file/d/1wsAEjlrQtoca_qVzXwBeFxbbGiNigQWm/view
това от 2024 ли са данните

# 455
Публикуваха трето класиране в МУ Варна.  Дано е на късмет, за тези които чакат!

# 456
И за МУ Плевен има обявено трето класиране.

# 457
Сега погледнах и двете класирания....и се учудих колко много има за Плевен....къде отидоха тези деца, като в София имаше няколко бройки....дали в Пловдив и Варна....🤔

# 458
Те повечето деца кандидатстваха или София, Плевен и Варна или Плевен, Пловдив и София. Така Варна се запълни, но сега започва сагата с бройките под условие.

# 459
Здравейте! Очертава се дъщеря ми да кандидатства за допълнителния прием под условие във Варна,  33,91 бал, който за момента е крайно далечен за държавен прием.
Та интересно ни е дали има други като нас?
Притеснението е голямо, но когато Медицина във Варна ни е цел номер 1.
Ще чакаме и Плевен, където аз все още смятам че има надежда, бал 35,02, но никак не иска и да чува за там....

# 460
  • София
Медицина под условие срещу Медицина без условие ... добре е да й обясните разликата за бъдещето й.... въпреки че не всичко е избистрено, е ясна идея.
Заведете я в някоя от болниците обявили възможност за под условие и в някоя от университетските болници в Плевен, където не им се налага да си осигуряват лекари чрез "под условие".
Имаме познати деца от София, които учат в Плевен, доволни са и не са и правили опити да се местят, при това едното няколко години кара стажовете в Пирогов.

# 461
И аз съм на мнение да избере прием без условие. Приемат ли я в Плевен, да се записва там. После ще работи във Варна,  щом й е на сърце. Другият вариант е да завърши във Варна, а къде ще работи не се знае. И ако договора е с болница, където не трябват кардиолози, а тя иска да специализира кардиология?  Макар,  че и за специализацията не са ясни нещата.
А за военен лекар? Или там не може да покрие физическите нормативи? Имаше обявен допълнителен прием, дори с оценки от изпити от други университети.

# 462
Със сигурност ще я приемат в Плевен ДП. По добре без условие в Плевен. Университетът е страхотен там. Всички познати на моята , които учат там са супер доволни. А сега на моя приятелка синът го избра пред София и Варна, където също беше приет.

# 463
И аз съм на мнение да избере прием без условие. Приемат ли я в Плевен, да се записва там. После ще работи във Варна,  щом й е на сърце. Другият вариант е да завърши във Варна, а къде ще работи не се знае. И ако договора е с болница, където не трябват кардиолози, а тя иска да специализира кардиология?  Макар,  че и за специализацията не са ясни нещата.
А за военен лекар? Или там не може да покрие физическите нормативи? Имаше обявен допълнителен прием, дори с оценки от изпити от други университети.

За военен лекар има 10г. ангажимент да работи за военните, а май също и мисиите са част от условието.
Изчакайте за Плевен, миналата година ми беше попаднало, че са имали шесто класиране дори, но нищо вече не намирам на сайта им.
П.П. Където и да завършат, който обича медицината и науката ще стане добър лекар,  не е единствено до мястото.

# 464
Много ми е интересно специализант ДжиПи къде се подвизава? Отива в ДКЦто, хваща някой дърт лекар ДжиПи и му казва, че иска да специализира ли

Общи условия

Активация на акаунт