Медицински университет - Тема 4

• 60 096
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Да, и аз видях. Какъв ли ще е случаят, та не се е записал/а още на първо класиране и сега трябва да плаща 6 год.? Ако не кандидатства догодина отново, де.

# 556
  • София
Най-вероятно човек, записващ второ висше. Имаш право само на една държавна поръчка.

# 557
А някой знае ли за платеното в МУ София има ли второ класиране

# 558
  • София
Досега не е имало.

# 559
# 560
  • София
Т.е. може някои да не се запишат, но университетът все пак не допълва бройките до 50, при което балът да падне..

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 18:06 от Frau B.

# 561
  • София
Не знам как процедират, но досега не са обявявали второ класиране за пратено обучение. Ако тази година има повече желаещи, може и да обявят.

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 18:04 от sanaka

# 562
Т.е. може някои да не се запишат, но университетът все пак не допълва бройките до 50, при което балът да падне..
.  Явно не правят така не знам

# 563
Здравейте! За прието дете платено обучение дентална медицина по коя сметка трябва да заплатим семестриалната такса? Пак ли по тази сметка

# 564
  • Сандански
Здравейте! За прието дете платено обучение дентална медицина по коя сметка трябва да заплатим семестриалната такса? Пак ли по тази сметка
Не, мисля, че е тази

# 565
Скрит текст:

Всеки факултет/всяко звено на МУ си има отделна банкова сметка. Това, което сте прикачили, е банковата сметка на Медицинския факултет. За ФДМ: https://www.fdm.mu-sofia.bg/bg/studenti/administrativno-obsluzhv … rativnite-uslugi/

ПП.: Интересно е, че ФДМ спряха да публикуват на сайта си срокове и необходими документи за записване на новоприети студенти след трето класиране. Нито за четвърто, нито за платено класиране са обявили нещо, което е странно, предвид че до миналата година бяха много старателни в това отношение. Но то като цяло самият университет нарече четвъртото класиране не с истинското му име, а "допълнително", та е възможно да са се свързвали лично с всички класирани. Да, ама за платеното се съмнявам да процедират така поради достa по-големия брой приети.

# 566
Честно не разбирам, каква е логиката да избереш платено обучение в МУ София, пред възможността да учиш в някой от останалите МУ държавна поръчка. Или да избереш медицина под условие във Варна, отколкото държавна поръчка в Плевен. Та платеното е безобразно много пари, а без условие е по Ок от под условие. Честно аз ли пропускам нещо….

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 23:44 от каран

# 567
  • София
Не всяко дете е готово да отиде да учи в друг град. И ако родителите могат да си го позволят, избират да си останат в София.

# 568
Да, но проблема не е само този с бал 41. Има поне още 10 човека с над 37, които също се класират за държавна поръчка. Какво правят тука? И те ли да карат второ висше?

Миналата година в Плевен имаше второ класиране платено (ако не се лъжа)
 Чудя се дали има статистика колко деца са кандидатствали в един, два, три или четири МУ-та? И въобще каква е тенденцията? Верно различни формати, но какво пречи да обиколиш Сф, Пд, Плевен, Варна, Бургас. Биологията си е биология, химията химия.

Последна редакция: сб, 02 авг 2025, 08:31 от ivo ivanov2

# 569
  • София
И аз се дивя на тези силни балове платено, но предполагам,  че обяснението е това, което даде sanaka - нямат право на ДП.

Общи условия

Активация на акаунт