Медицински университет - Тема 4

• 58 193
  • 738
  •   1
Отговори
# 15
  • до морето
Тук има проекто-договор за допълнителните места. Не разбирам само сумата , която студентът изплаща при евентуално прекратяване на договора са таксите по държавна поръчка или таксите на платеното обучение. Също е описан стаж по време на следването, а за специализация не пише нищо. Не разбирам също и тия примерни 5 години от стажа ли се броят….?
https://btu.bg/index.php/bg/novini-m-bg/2689-dop-lnitelna-v-zmoz … asat-ot-d-rzavata

# 16
Да, прави сте - 6 от редовната бройка са дадени като “под условие”, явно са изчаквали кандидатите да селектират до 2.07 тази опция и затова са стояли на 35 първоначално.

# 17
Тук има проекто-договор за допълнителните места. Не разбирам само сумата , която студентът изплаща при евентуално прекратяване на договора са таксите по държавна поръчка или таксите на платеното обучение. Също е описан стаж по време на следването, а за специализация не пише нищо. Не разбирам също и тия примерни 5 години от стажа ли се броят….?
https://btu.bg/index.php/bg/novini-m-bg/2689-dop-lnitelna-v-zmoz … asat-ot-d-rzavata
След като завърши студентът подписва минимум 5 годишен трудов договор с работодателя. И както споменавах преди през тези 5 години не се знае дали ще можеш да специализираш. Явно ще го разберем след 6 години, когато новият випуск завърши.

# 18
Да, прави сте - 6 от редовната бройка са дадени като “под условие”, явно са изчаквали кандидатите да селектират до 2.07 тази опция и затова са стояли на 35 първоначално.

Тази бройка "под условие" как я видяхте като опция от падащото меню? Аз гледах и не видях. Дъщеря ми не е избирала такова отделно като желание поле. Моля ви за съвет.

Не се сдържах и се обадих в Софийския университет да питам. Обясниха ми, че за да участваш в бройките под условие следва да се избере отделно поле - Медицина РМС (разпореждане на Министерски съвт). Ние за добро или зло, подадохме без да сме го избрали, не сме знаели какво означава.

Последна редакция: ср, 02 юли 2025, 11:25 от _Eagle_

# 19

Тази бройка "под условие" как я видяхте като опция от падащото меню? Аз гледах и не видях. Дъщеря ми не е избирала такова отделно като желание поле. Моля ви за съвет.

Не се сдържах и се обадих в Софийския университет да питам. Обясниха ми, че за да участваш в бройките под условие следва да се избере отделно поле - Медицина РМС (разпореждане на Министерски съвт). Ние за добро или зло, подадохме без да сме го избрали, не сме знаели какво означава.

Мисля, че се виждаше от падащото меню като подавахме, да, но и ние не го избрахме. Може би платеното дори повече има смисъл от тази тъпотия, която измислиха.

# 20
На мен ми е по-интересен въпроса, в случай, че детето е прието в тези бройки и не може да подпише и представи такъв договор, който според мен следва да е подписан при записването на кандидат студента, то тогава как се процедира?
 Въпроса ми е продиктуван от това, че ЛЗ са точно определени и бройките също, а някъде беше записано, че такива договори могат да подписват и вече студенти по Медицина в по-горни курсове.

Момичета, отмъщението на зъболекаря!!!
https://www.flagman.bg/article/354242

Последна редакция: ср, 02 юли 2025, 16:35 от gaMala

# 21
Излязоха резултатите от МУ Плевен....някакви мнения за университета( знам че темата е за МУ София)? Като обучение как е? Заслужава ли си ,имайки предвид ,че Плевен е по-малък град в сравнение с Пловдив,  Варна?

# 22
Темата изобщо не е само за МУ - София.

# 23
  • София
На мен ми е по-интересен въпроса, в случай, че детето е прието в тези бройки и не може да подпише и представи такъв договор, който според мен следва да е подписан при записването на кандидат студента, то тогава как се процедира?
 Въпроса ми е продиктуван от това, че ЛЗ са точно определени и бройките също, а някъде беше записано, че такива договори могат да подписват и вече студенти по Медицина в по-горни курсове.

Момичета, отмъщението на зъболекаря!!!
https://www.flagman.bg/article/354242
И фотошоп със същия главен герой се върти във фейсбук:

Скрит текст:

# 24
Излязоха резултатите от МУ Плевен  , какво ви е мнението за медицина там в сравнение с по-големите МУ та -Варна, Пловдив....

# 25
Какви теми са се паднали по биология в МУ Пловдив? Нещо не намирам теста.

# 26
  • Пловдив
Устна кухина
Транскрипция
Биотични фактори. Същност и значение

# 27
Чула съм, че за СУ фармация евентуално могат да се местят оценки от други университети? Възможно ли е, ако човек изкара в Плевен повече, да мести за СУ? А възможно ли е да ползваме оценка от матура по биология? Компонент 1 нали е 2 часа, защото прочетох, че изпитът е 4, но това навярно е за медицината, където има и компонент2?

# 28
Днес записахме дъщеря ми в Тракийския и попитах за бройките под условие. В сегашното класиране те не са включени. Ще бъдат обявени след като се запълнят местата по ДП - след трето класиране или повече, зависи. След това по низходящ бал започват класиранията за тези места.

Последна редакция: ср, 02 юли 2025, 17:58 от atolgi

# 29
В СУ има допълнителен прием през септември месец - условието, за да кандидатстваш тогава е да не си бил приет нищо в СУ по време на редовното кандидатстване. Ако си бил приет нещо друго, дори и да не си записан, не можеш да кандидатстваш.
По време на това допълнително кандидатстване, позволяват да се използват оценките от биология и химия от други университети. Не може да се ползва оценка от матура, доколкото знам.

Общи условия

Активация на акаунт