Медицински университет - Тема 4

• 59 960
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте.
Дъщеря ми ще учи в МУ София и някой има ли информация за общежитията, това в Лозенец и тези в Студентски град.
Вътре нормални стаи ли са, само легло ли има? Въобще всичко за общежитието. Не намирам много информация, а снимки никакви.
Благодаря.

Последна редакция: чт, 17 юли 2025, 17:59 от Rolitta

# 406
  • Варненска клюкарка
maiche, за Варна синът ми ми е казвал че тези от групата му, които са били на оббщежитие, най-много до втората година са се премествали под наем, не само заради условията, ами и заради ученето. Някои може и да се преместват, но така или иначе общежитията са пълни.

# 407
Здравейте.
Дъщеря ми ще учи в МУ София и някой има ли информация за общежитията, това в Лозенец и тези в Студентски град.
Вътре нормални стаи ли са, вътре само легло ли има? Въобще всичко за общежитието.
 Като цели не намирам много информация.
Благодаря.
Нормални са,основният поток от студенти отиват в 6ти блок (Лозенец), 11ти и 25ти.
В общи линии няма особено значение дали иска в Лозенец, или в Студентски град, защото като излезе класирането, си разпределен в даден блок и не можеш да се местиш, поне първата година, после не знам как стават нещата, може би се кандидатства наново.
И трите блока са ремонтирани, като този в Лозенец е с най-доброто изпълнение, защото има перално помещение, на всеки етаж има кухня и на всеки етаж има читалня, където студентите се събират да учат заедно. Стаите обаче са малки, по-малки са от тези в студентски град и е откъснато, но за сметка на това бързо и лесно се стига до университета от там.

В блоковете в Студентски град стаите са по-големи, дъщеря ми е казвала, че има стаи и в по-добро, и в по-лошо състояние, тя имаше късмет и стаята ѝ е чудесна, има ламиниран паркет, добре направена баня. В стаята има легла, трикрилен гардероб (в коридора, който трябва да си делят със съквартирантката), една библиотечка, две бюра. Генерално дори и да се наложи някакво освежаване, фактът, че дограмите са сменени, баните са оправени и целият блок е ремонтиран прави нещата по-лесни. И нещо, което мен лично ме изненада - към блока си има майстори, които се занимават с поддръжката му. Ако възникне някакъв проблем, можеш да ги викнеш да ти го оправят - нещо по банята, ключ и от сорта.

# 408
Здравейте, тъй като днес се записах в МУ Плевен и ме накараха да запиша дали да се обучавам чрез ПБО, аз написах, че съм съгласен, но сега мой познат е написал, че не иска да се обучава чрез този метод, мога ли да се отпиша от това и как да стане описването, ако е възможно?
П.с. ако някой е запознат с ПБО, ще може ли да обясни това и какви са му ползите и негативите

# 409
# 410
Да, но може ли, който знае, да обясни как да се отпиша от тази група, защото в Плевен си нямам познати освен това момче, трябва ли да се обадя до ректората или студентската канцелария, за да ме отпишат?

# 411
За медицина - жени балът е паднал с 0.06. На някой не му ли трябваше -0.04, за да влезе?
Да, на дъщеря ми. Влиза!

Поздравления!

# 412
Да, но може ли, който знае, да обясни как да се отпиша от тази група, защото в Плевен си нямам познати освен това момче, трябва ли да се обадя до ректората или студентската канцелария, за да ме отпишат?
Наистина, може ли да ми се обясни как да се отпиша, мисля утре да се обадя на канцеларията, а ако не стане, да се обадя на ректората, имам ли шанс да се отпиша преди началото на учебната година?

# 413
Петър Иванов 7, обаждаш се по телефона в Учебен отдел и казваш, че искаш да се отпишеш. Те ще ти кажат къде да ходиш и какво да подписваш.

maiche, знаеш ли колко квартири има, които изглеждат по този начин или поне за да живееш в тях, трябва да ги ремонтираш и да си накупиш мебели и електроуреди? Наемите на тези с луксозното обзавеждане в центъра на Варна, в които само се събуваш и влизаш, са колкото вноска по ипотечен кредит. Една боя, нов матрак, бюро, някой допълнителен шкаф, основно почистване - и няма да изглежда толкова трагично картината.

# 414
МУ Варна имат две общежития - 35-ти блок е ремонтиран и стаите нямат нищо общо с показаното на снимките, битовите условия са много добри. Минус е, че повечето стаи са тройки. В 3-ти блок е по-мизерно(но пак не колкото на снимките), но пък стаите са двойки, а има и по две или три единични на етаж, но те са много малки и студени(северни са). Там също може да случите на добра стая, ако предните наематели са я пооправили.

# 415
  • Бургас
Здравейте.
Вътре нормални стаи ли са, само легло ли има? Въобще всичко за общежитието. Не намирам много информация, а снимки никакви.
Благодаря.
За Лозенец мога да споделя, тъй като сме там вече втора година.
Реновирана е сградата 2020 година мисля. Стаите не са големи и за момиче ще теснее. Снабдени са с единични легла, двукрилвн гардероб, две нощни шкафчета, две бюра, малък хладилник. Мебелите са почти нови, някои от родителите при настаняването споделиха , че в техните стаи матраците са били с транспортно фолио още. Баните са изключително малки. Сложихме пердета и комарник на прозореца. Топло е през зимата много. За читалнята на всеки етаж вече е казано. Плащаме 120 лв всеки месец, като лятото се заплащат общо три наема наведнъж с по-висока цена - около 500 лв. Удобно и бързо е за придвижване до университета. В момента на партера правят и кафене. Перални има, но синът ми не желае да ги ползва и сме намерили друг начин. Ние сме много доволни, предвид високите наеми в София.

# 416
МУ Варна имат две общежития - 35-ти блок е ремонтиран и стаите нямат нищо общо с показаното на снимките, битовите условия са много добри. Минус е, че повечето стаи са тройки. В 3-ти блок е по-мизерно(но пак не колкото на снимките), но пък стаите са двойки, а има и по две или три единични на етаж, но те са много малки и студени(северни са). Там също може да случите на добра стая, ако предните наематели са я пооправили.
В 35 блок, на ул.Петър Райчев Варна има и стаи двойки, малко са на брой, но има.

# 417
  • сто акровата гора
Благодаря! ❤️ Имах спомен, че съм видяла някъде това за 80%, но не го откривах Simple Smile

atolgi, браво, честито!
Много е затегнато положението, 6 стотни разлика!

soceress, записва се, след това отива в МУ и казва, че иска да се отпише, анулират ѝ книжката, връщат ѝ документите и в някакъв срок връщат част от внесената сума за семестъра -80%. Пише го на страницата им в КСК, ето откъса:

# 418
Общежитията към МУ Варна са прилични, Трети блок е близо, има и ремонтирани стаи, другият е далече. Минусът е в това , че е тясно. Живеят 2,3 деца в малко пространство. Как се учи не ми е ясно. Особено ако са различни специалности децата. Някои са купонджии, прибират се късно и т.н. От колегите на моята дъщеря всички се изнесоха след първата година.

# 419
Подкрепям Каран.
Синът на колежка се изнесе след първия семестър.  Три момчета, всеки различна специалност и курс.
Сега познато момиче е на общежитие.  Третото момиче почти не живее там, та двете се разбират добре, но са в един курс, група. Допаднаха си децата.  Явно е въпрос на късмет.

Общи условия

Активация на акаунт