Медицински университет - Тема 4

• 59 996
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
В нашия случай дъщеря ми изяви желание да използва iPad .
Използва го не само за анатомия и водене на бележки, но и за рисуване, което ѝ помага както за визуализиране на учебния материал, така и като начин да разтоварва.
   В крайна сметка няма един „правилен“ начин. Някои учат по-добре с хартия и химикал,  други с дигитални устройства – важното е всеки студент да открие какво работи най-добре за него.

# 391
  • Варненска клюкарка
Е нали и аз това казвам- оставете умните си деца стигнали до тук със собствени усилия, да направят личен информиран избор, кое ще им свърши най добра работа. Колкото и да четете за сайтове и приложения, децата ви само за няколко дни ще знаят повече от вас.
 Както и някой друг каза назад и аз се адявам  десетките, които четат темата, заради дискусията от последните страници да не останат с грешно впечатление, че медицина може да се учи само с айпад и че приложения и пдф формати на учебници са достъпни само за тях.

Последна редакция: ср, 16 юли 2025, 23:33 от Беллора

# 392
  • София
Е нали и аз това казвам- оставете умните си деца стигнали до тук със собствени усилия, да направят личен информиран избор, кое ще им свърши най добра работа. Колкото и да четете за сайтове и приложения, децата ви само заа няколко дни ще знаят повече от вас. Надявам се  десетките, които четат темата да не останат с грешно впечатление, че медицина може да се учи само с айпад и че приложения и пдф формати на учебници са достъпни само за тях.
Joy даже и не се опитвам, областа е доста далече от мен и не мисля да навлизам, идея си нямам какви приложения се ползват.
Започната съм до толкова, ако нещо е минало през моята карта.

Ай-устройствата са разпространени не само сред медиците и сред други студенти, въпрос на вкус.
Примерно ученичката ни тества remarkable ми (който по- се доближава до "лист" и "химикал") и го предпочете пред ай-джаджата на брат си.
Той е началото започна без устройство, не след това тества на приятели и реши, че ще му е по-удобно и наистина доста го ползва - записки, приложения, рисува, учи.

# 393
"Искам да попитам дали е възможно от медицински университет, няма значение от кой град, да се преместя в медицината в Софийския университет, дали са необходими приравнителни изпити или други критерии се гледат?"
 Вече са ти отговорили, но в СУ не позволяват да запишеш условно следваща година с 1 невзет изпит, прекъсваш. И доста деца се прехвърлят в МУ, защото там е възможно условно записване с два невзети изпита, за да не прекъснат/ако обаче са от предходната година, а не от няколко години/. Учиш ли, няма да имаш проблеми.

"Аз поне не виждам логика в група от отличници да се прехвърля студент,който не само е с по-нисък успех,но е и с по-нисък приемен бал. Той, ако е имал достатъчен бал за прием, е щял да бъде приет в МУ София когато е трябвало". Само да спомена, че не всички са искали да учат в МУ -София и не са кандидатствали там. И не всички там са отличници, както навсякъде не са. Много семейства се съобразяват с по-ниските разходи за издръжка и също - по какви учебници се е готвил кандидат-студентът и по кой формат. Пък и приемният изпит не е оценка за човека, а за конкретни знания и формат в точно определено време.

Последна редакция: чт, 17 юли 2025, 08:59 от mia5543

# 394
  • Plovdiv
Ния, а какви са баловете за Бургас миналата година?
За съжаление, нямам инфо. Приятелско дете кандидатства миналата година и ми казаха, че не е имало минимални балове в профилите на децата. Не им трябваше и така и остана неизяснено.
Както малко по-горе писа gaMala, могат да се изискат от университета. Поне за миналата година, така направи съфорумка за баловете на СУ.
🤗

СЛ, намерих  статия на самия университет от началото на миналата учебна година и там са цитирали минимален бал.
https://uniburgas.bg/index.php/bg/novini-m-bg/2161-medicinskiat- … akademicna-godina
Дано ви е полезно. 🤗

# 395
Благодаря много!

# 396
  • Сандански
Има второ класиране в МУ София.

# 397
Излезе второ класиране в МУ-София.

# 398
За медицина - жени балът е паднал с 0.06. На някой не му ли трябваше -0.04, за да влезе?

# 399
За медицина - жени балът е паднал с 0.06. На някой не му ли трябваше -0.04, за да влезе?
Да, на дъщеря ми. Влиза!

# 400
Поздравления и на момичето, и на майката!

# 401
  • сто акровата гора
Здравейте, аз само чета дойде ред да пиша Simple Smile Първо честито на приетите Simple Smile  (това с 0,04 направо ми разби психиката, радвам се че успя детето)! Имам въпрос: дъщеря ми беше на някакви десети за фармация в МУ София и сега е приета. Обаче чака първото класиране в Бургас за медицина и второ в СУ. Може ли да се запише фармация и като излязат класиранията да се отпише? И как става отписването? Рових из правилника на МУ но не намирам 🤷

# 402
atolgi, браво, честито!
Много е затегнато положението, 6 стотни разлика!

soceress, записва се, след това отива в МУ и казва, че иска да се отпише, анулират ѝ книжката, връщат ѝ документите и в някакъв срок връщат част от внесената сума за семестъра -80%. Пише го на страницата им в КСК, ето откъса:

# 403
  • Plovdiv
Да, на дъщеря ми. Влиза!
Поздравления и много успех. Хубаво е когато всички притеснения завършат така. Hug

# 404
  • Русе
Здравейте,
Поздравления на всички приети деца.
Дъщеря ми е приета в МУ Варна. Вкъщи имаме дискусия за и против общежитие. Тя е твърдо не и ми се показват снимки от общежитията. Истина ли е това?

Последна редакция: чт, 17 юли 2025, 18:12 от maiche

Общи условия

Активация на акаунт