Медицински университет - Тема 4

• 60 003
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
  • Варненска клюкарка
Има много 3D приложеня по анатомия, които можете да изтеглите на всякакви мобилви устройства. При всички, ако се цъкне на отделни детайли се отваря допълтнителна информация. Синът ми беше изтелил още докато се готвеше за КСК, по-скоро от любопитство, а не защото му трябваше за нещо, но после като студет  май работеше с друго приложение. Между студентите тече страхотен обмен и неразбрали няма да останат, най-късно до края на първата седмица ако един ползва нещо, започват и другите в групата.

# 376
  • Plovdiv
Ния, а какви са баловете за Бургас миналата година?
За съжаление, нямам инфо. Приятелско дете кандидатства миналата година и ми казаха, че не е имало минимални балове в профилите на децата. Не им трябваше и така и остана неизяснено.
Както малко по-горе писа gaMala, могат да се изискат от университета. Поне за миналата година, така направи съфорумка за баловете на СУ.
🤗

# 377
Anatomy Learning е платено приложение, но браузър-версията му е безплатна.
Само да уточня, защото някой четящ темата може да остане с впечатление, че без мак-лаптоп, или мак-таблет, или мак-телефон не може да се завърши медицински университет. Всички приложения по медицина (вкл. Anatomy Learning) ги има и за Андроид устройства. Даже за Андроид приложенията са повече, има повече безплатни варианти и обикновено излизат първо за андроид, а после за мак-операционна система.
Синът ми си е качил Anatomy Learning на андроид-телефона и си го отваря във всеки удобен момент - като чака на опашка, като пътува в автобуса и т.н. Таблет има, но не го ползва, просто защото не го носи постоянно със себе си. Като е навън, предпочита телефона, като е вкъщи  - компютъра. Според него на лекции не се налага да се пише (учат или от учебници, или от презентации), а на упражнения пишат или в специални тетрадки, или на хартия (често правят мини тестове). Съотношението било 50:50 на ползващите и неползващи електронни устройства в университета.

# 378
Не е платено, ако има значение, за айпад става дума 🤪

# 379
  • Варненска клюкарка
Anatomy Learning е платено приложение, но браузър-версията му е безплатна.
Само да уточня, защото някой четящ темата може да остане с впечатление, че без мак-лаптоп, или мак-таблет, или мак-телефон не може да се завърши медицински университет. Всички приложения по медицина (вкл. Anatomy Learning) ги има и за Андроид устройства.
Точно. А плащането доколкото се сещам беше еднократно, преди 3 г ми се върти нещо към 20 лв и го беше изтеглил също на телефона, но основно учеше от медицинските атласи на Синелников, класиката в жанра. А 3D атласите са си голямо шоу, но не те ще им напълнят главите с информация.
В 3-ти курс изобщо няма как да носят таблети в болницата, абсолютно им е забранено да оставят нещо по леглата или шкафчетата на пациента, в единия джоб на медицинското екипче с което са облечени е телефонът, а в другия едно малко тефтерче и някаква писалка, където нахвърлят най-важното и така....

# 380
  • София
Освен Anatomy learning дъщеря ми ползава и един сайт 3D atlas of neurological surgery, който каза, че е много добър.  Друго приложение е Osmosis /то е платено/ и Kenhub - сайт по анатомия, също платен. Има и видеа в youtube Ninga nerd - добри за учене. Пак канал в youtube - Taim talks med - това е добро за преговор по анатомия /основните неща/.

# 381
  • Бургас

Това ползва синът ми. И още едно приложение : medisearch.
И двете са платени.

# 382
Не е платено, ако има значение, за айпад става дума 🤪

Безплатна е базовата версия - и за андроид-устройства, и за "айпад". Пълнофункционалната версия е AnatomyLearning PRO и тя струва около $20 еднократна цена. Мислех си, че се подразбира, че говорим за нея, все пак студентите са ПРО малко или много. Има и версия AnatomyLearning MUSCLES, която също е платена. Всяка от платените версии дава много повече опции от безплатната, така че въобще не могат да се сравняват.

# 383
  • София
Да и дъщеря ми ползва Про.

# 384
Вие казахте браузър  версия, сега базовата, в крайна сметка всеки студент може да изтегли и провери в зависимост от опер система, която използва телефона. Дъщеря ми е първа година студент, попитахме ме, отговорих, после сами да си преценят колко им е нужно дадено приложение и дали искат да го обновяват
Излизам обаче от спора коя операционна система е по- добра 😉

# 385
Вие казахте браузър  версия, сега базовата, в крайна сметка всеки студент може да изтегли и провери в зависимост от опер система, която използва телефона. Дъщеря ми е първа година студент, попитахме ме, отговорих, после сами да си преценят колко им е нужно дадено приложение и дали искат да го обновяват
Излизам обаче от спора коя операционна система е по- добра 😉

Аз пък в такъв спор въобще не съм участвала ... Браузър-версията няма нищо общо с операционната система. Тя дава възможност да влезеш в приложението, без да го инсталираш, от всякакво устройство (телефон, таблет, компютър) с всякаква операционна система. Ето тук, до иконките с Android и iOS, пише WebGL - това е браузър- версията и тя е безплатна: https://anatomylearning.com/
Отделно има приложения за Android и iOS, които са безплатни за инсталиране, но само в базовия си вариант, с най-основните опции. За да се ползва AnatomyLearningPRO, което е истински полезното за студентите, се иска плащане. По-просто не мога да го обясня..

Последна редакция: ср, 16 юли 2025, 21:39 от GG*

# 386
Няма проблем, важното е, че си поправихте грешката.

# 387
Коя грешка?!

# 388
  • Варненска клюкарка
Не спорете заради такива неща. Не е нужно и родители да информират децата си за приложенията. Те много  добре ще се ориентират още със започването на учебния процес кое от всичко ще им бъде най-полезно.

# 389
А не, нека да уточним каква грешка, за да я поправя наистина, все още мога да редактирам.

Общи условия

Активация на акаунт