Медицински университет - Тема 4

• 60 150
  • 738
  •   2
Отговори
# 465
Иво, много си далеч от истината, но е и много дълго за обяснение. Най-добре такива въпроси, тип "много ми е интересно", да си ги задаваш на изкуствения интелект.

# 466
Иво, много си далеч от истината, но е и много дълго за обяснение. Най-добре такива въпроси, тип "много ми е интересно", да си ги задаваш на изкуствения интелект.
ГъГъ, ами интелекта това отговори, та затуй реших да питам експерти като теб

# 467
  • София
Много ми е интересно специализант ДжиПи къде се подвизава? Отива в ДКЦто, хваща някой дърт лекар ДжиПи и му казва, че иска да специализира ли

Точно така. Моето джипи има специализантка.

# 468
Има определени GP практики , които са се сертифицирали за бази за обучение по Обща медицина. В тях се провежда специализацията, след което следва по-трудната част да събереш пациентска листа. Може да разберете къде във Вашия регион има такива практики в РЗИ. А за унаследяването на готова практика от “дърт лекар” - въпрос на късмет. Малко обидно е отношението Ви към колегията, @Ivo Ivanov. Възхищавам се на по-възрастните колеги на отношението към професията, към колегите, на ерудираността им. Дано успеем да възпитаме това в растящото бъдещо поколение лекари и възстановим престижа на професията.

# 469
Поисках информация по ЗДОИ за минималните балове в Бургаския държавен университет. Сигурно съм тъп и не разбирам достатъчно, но хем ми казват, че ще ми дадат информация, хем ми казват, че не събирали такава. Laughing
Няма да коментирам, че са ми объркали името. Подпис и имена съм закрил на основание чл.4, ал.1 от ЗЗЛД.
Скрит текст:

Чакам решение и от Тракийския университет.

# 470
Има определени GP практики , които са се сертифицирали за бази за обучение по Обща медицина. В тях се провежда специализацията, след което следва по-трудната част да събереш пациентска листа. Може да разберете къде във Вашия регион има такива практики в РЗИ. А за унаследяването на готова практика от “дърт лекар” - въпрос на късмет. Малко обидно е отношението Ви към колегията, @Ivo Ivanov. Възхищавам се на по-възрастните колеги на отношението към професията, към колегите, на ерудираността им. Дано успеем да възпитаме това в растящото бъдещо поколение лекари и възстановим престижа на професията.
Доста сложно ми се струва набирането на пациенти. Че кой би се записал при току що завършил личен лекар? Аз конкретно не бих. Още повече ако е голям град (Сф, Пд), там отдавна всеки си е намерил  GP. Остава единствено да идеш нейде из провинцията, из селата, и там със сигурност ще имаш поне 1500 пациента.

# 471
Току-що завършил лекар няма и как да събира пациенти. Първо ще поработи като нает лекар към някоя практика, ще специализира и след вземане на специалност може да направи своя практика. Всяко начало е трудно, така е. Каквото и да специализираш, първите години са трудни. Не че нататък е лесно…

Последна редакция: вт, 22 юли 2025, 18:28 от atolgi

# 472
Първо се работи като нает лекар.
Докато започне да записва пациенти минава доста време.
А и да ти кажа се записват, кой иска, кой не иска, в нашето ДКЦ нито един лекар не приема нови пациенти.

# 473
ivo ivanov2,
явно не сте търсил ОПЛ в София - изключително трудно се намира лекар, който да записва нови пациенти. Дори лекари, които се отказват, няма на кого да предадат практиката, в смисъл да посочат лекар, който ще запише всички желаещи. Всеки пациент се спасява поединично.
Най-трудно е за пенсионерите с много заболявания. Тях ги записват млади начинаещи лекари.

Последна редакция: вт, 22 юли 2025, 18:34 от biborana

# 474
  • Варненска клюкарка
Ако специализира при някой възрастен ЛЛ и ако той има много пациенти, примерно над 3000 е длъжен да си назначи втори лекар. После младия колега вече получил специалността ЛЛ може да наследи практиката на този при когото е специализирал.
Аз например съм пред дилема дали да си сменя ЛЛ, че вече е на 76, започна да забравя, често я няма, когато е там оставя сесрата да говори вместо нея.... Откак е  системата със ЗК съм при нея, но веднъж попаднах на много неприятна гледка в ДКЦ-то как пациенти ровят като полудели в един куп с изсипани на пода папки, оказа се че техния възрастен лекар беше починал внезапно, никой не беше ги уведомил и към момента бяха без ЛЛ....

# 475
Поисках информация по ЗДОИ за минималните балове в Бургаския държавен университет. Сигурно съм тъп и не разбирам достатъчно, но хем ми казват, че ще ми дадат информация, хем ми казват, че не събирали такава. Laughing
Няма да коментирам, че са ми объркали името. Подпис и имена съм закрил на основание чл.4, ал.1 от ЗЗЛД.
Скрит текст:

Ако ти се занимава, подай жалба до Административен съд.

# 476
Беллора и аз съм пред същата дилема. И моята ЛЛ е на пенсионна възраст. В нашия град младите ЛЛ са рядкост.  Най- новият започна силно, с много отделено време за пациент и даване на направления. Вече започнаха да се чуват и негативни мнения.  ММ не дава дума да я сменя,  уважаваме се взаимно,  ни в един момент незнам къде да се прехвърля.

# 477
Скрит текст:

Ако ти се занимава, подай жалба до Административен съд.
Ако знаете как е точно процедурата, ще го направя.

# 478
Някой знае ли колко е паднал балът в СУ за фармация на второ класиране?

# 479
Мъже
1 кл ДП 32.71
2 кл ДП 22.13

1 кл платено 23.93
2 кл няма новоприети

За платено е по-висок бала от държавна поръчка Joy

Общи условия

Активация на акаунт