Медицински университет - Тема 4

• 60 135
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
Сега се появи надпис - резерва- , което не знам какво точно трябва да значи. Синът ми вече е записан в София, но от известно време много ме съмняват нещата тук в Бургаския и това “класиране” от днес е направо обидно.
Пълна потайност - нито си виждаш бала, нито къде се намираш в цялото класиране… нищо.
 Някой има ли представа дали са законово задължени да показват класирането или могат така да пишат лично и тайно на всеки кандидат в профила му дали е приет или не.
Законово не знам дали са задължени. Но ако съдим по отговора им към заявлението ми за достъп до обществена информация това е “статистика” минималния бал и нямали ресурса или администрация която да обработят. Как правят класиране тогава - не знам.

Готов съм да обжалвам решението им, ако има някой който знае как се случват нещата. Имам 2 седмици по закон да го направя

# 496
epicagotenmoten,
в самото решение трябва да пише пред кого (кой съд) се обжалва.
Има сдружение "Програма за достъп до информация", което помага на хората да получат информация, може да ги потърсите: http://www.aip-bg.org/howto/%D0%92%D1%8A%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%B8/

# 497
След като синът Ви е записан в София, защо продължавате да се занимавате с Бургаския МУ?

# 498
В СУ е записан сигурно, защото нагоре е писала, че балът не стига за МУ-София.
Иначе всеки е свободен да кандидатства навсякъде. Няма ограничения.

# 499
  • до морето
След като синът Ви е записан в София, защо продължавате да се занимавате с Бургаския МУ?

Всеки път в живота си като срещна такова мнение и се чудя аз ли съм лудата… явно да.
Занимавам се защото ми се вижда непрозрачно, нечестно и както вече казах дори обидно. Да се пращат по 2 думи - “приет,”, “не приет”… изглежда като все едно някой еднолично решава. Не ми харесва да има такива практики в държавата в която живея и в града  в който живея. Затова “се занимавам” като споделих тук.

Синът ми отдавана реши, че иска фармация и писа на първо желание фармация в МУ и е приет на 1во класиране и е записан. Въпреки всичко обаче се явяваше и тук на изпитите и защото да си “тренира “ и защото се говореше, че ще има фармация и тук. Балът му е висок в Бургас, в София е  просто над 30.
Влязохме вчера просто да видим класирането  Е, такова няма!
 В отговор на въпросът Ви -  Спирам да се “занимавам.!

# 500
Ще има. До 7 август пише, че се подават документи.

# 501
  • до морето
Ще има. До 7 август пише, че се подават документи.
Да, видяхме го това, но той по принцип искаше в София заради университета. Разбира се беше  хубаво да има тази опция и тук, ако не го приемат там и въобще да има още един вариант, защото другаде не пожела да кандидатства. Освен всичко се случи и така, че пропусна редовния по биология по здр. причини и се яви по химия само в София, а оценката му по биология от предварителните не беше висока. На химията изкара 5.30 , но биологията беше 3 и нещо от април.
 Тук изпитите бяха след Софийските.

# 502
Всъщност огромен брой ВУЗ-ове имат тази практика да не публикува класирането, а да се свързват лично с кандидатстудента и да му съобщават единствено дали е приет или не. И не дават никаква информация за балове - нито приемни, нито минимални.

# 503
Всъщност огромен брой ВУЗ-ове имат тази практика да не публикува класирането, а да се свързват лично с кандидатстудента и да му съобщават единствено дали е приет или не. И не дават никаква информация за балове - нито приемни, нито минимални.
Да за съжаление е така, пълна мъгла. Аз упорито издирвам балове от тази година на Винс Варна, без успех. Малкото се е насочило натам след 2 години и да сме наясно към колко да се стреми.

# 504
  • София
Приетите медицина - кога се посочва избран език и спорт? Как става това? Курсови ръководители кога разбират кои са?

# 505
Приетите медицина - кога се посочва избран език и спорт? Как става това? Курсови ръководители кога разбират кои са?
Ако става въпрос за МУ-София. Език доколкото знам не учат (освен латинския разбира се), а спортът е втория семестър. Курсовият се разбира в началото на годината.

# 506
Е как не учат, дъщеря ми учи английски.

Мда, проверих, ето

# 507
Писах, защото всеки гледа от своята призма-моето дете е прието, записано желаната специалност и след това спряхме да се интересуваме на другите места какво се случва....просто "ние" нямаме това време и нерви.....не го приемайте толкова лично next.....и не се чудете дали сте "луда" или  не....Хубав ден Ви желая !

# 508
Е как не учат, дъщеря ми учи английски.

Мда, проверих, ето

Аз гледам утвърден учебен план:
https://medfac.mu-sofia.com/documents/2082/2024-25_%D0%A3%D0%A7% … B%D0%90%D0%9D.pdf

# 509
В МУ Варна езика се избира при записване, спортът след като почнат.
Поне преди няколко години беше така.

Общи условия

Активация на акаунт