Медицински университет - Тема 4

• 60 118
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
Странна работа, защо на две места пише различно, да не би пък да им е избираем, ама даже и сред избираемите липсва.

При дъщеря ми за езика преди началото са им пращали някакви анкети да попълват какъв език искат, а спортът са го записали след началото на годината. Но, както стана ясно, може това да е валидно само за денталната, тях не ги питат искат ли, не искат ли да учат език Joy

# 511
Странна работа, защо на две места пише различно, да не би пък да им е избираем, ама даже и сред избираемите липсва.

При дъщеря ми за езика преди началото са им пращали някакви анкети да попълват какъв език искат, а спортът са го записали след началото на годината. Но, както стана ясно, може това да е валидно само за денталната, тях не ги питат искат ли, не искат ли да учат език Joy
При нас денталните е коренно различно 😂

# 512
  • София
Езикът и спортът са избираеми предмети. И обикновено много бързо се запълват.

# 513
  • София
Езикът и спортът са избираеми предмети. И обикновено много бързо се запълват.

Но кога и как се посочва желание?

# 514
  • София
Не знам точно. В началото на годината, когато им пуснат списъка с избираемите.

# 515
И за какво е този ентусиазъм към спорта и езика, при положение, че са избираеми?

# 516
И за какво е този ентусиазъм към спорта и езика, при положение, че са избираеми?
Защото трябва да се съберат определен брой кредити от избираеми дисциплини.

# 517
Във Варна езикът го заявяваш с записването. Задължителен предмет е , учи е трети и четвърти семестър. Изпитът е след четвърти семестър.
Спортът е задължителен първите две години, избираш си какъв да е в началото на всеки семестър(1,2,3,4) . Оценката е след 4 семестър.
Тези два предмета са задължителни, просто си избираш варианти.
Избираемите са други, всеки семестър в стюдента им предлагат различни варианти. Всеки сам решава кога и какво да учи стига да има 4 кредита.

# 518
Значи обобщение за тази година - минималният бал витае около 36 (жени) за Сф,Пд, Плевен и Варна (за Бургас и Тракия е тайна 😀) Което е добре, децата са учили. Крайно интересно ми е какво ще стане сега с платеното, докъде ще "падне" нивото

# 519
  • Варна
и таксите да паднат! хаха

# 520
Във Варна езикът го заявяваш с записването...

Само да допълня, че към МУ Варна има отбор по плуване ( мисля и други спортове) и ако детето е тренирало може директно там да се запише. Отварят системата в определено време, трябва да се следи. Моят син е в отбора по плуване, имат си треньор, ходят по състезания, като първите 2 години е задължително записването, а сега идната няма нужда от такова ( доколкото е разбрал), но ще продължи да си ходи до края на обучението ( вечер е във Военомосрко училище).

# 521
  • Варна
Моята дъщеря точно заради късните часове се отказа от плуването в МУ. Иначе е бивша плувкиня.  Зимата в 20 ч ..

# 522
От чисто любопитство искам да разбера имаше ли второ класиране за жени медицина в СУ за тази година?
И още нещо - как да се разчитат последните две колонки за платено:

# 523
От чисто любопитство искам да разбера имаше ли второ класиране за жени медицина в СУ за тази година?
И още нещо - как да се разчитат последните две колонки за платено:

Подал съм заявление по ЗДОИ именно да разбера дали на второ класиране е имало приети жени. (Останалите данни са тук от форума). Платено 1 и Платено 2 означава просто класиранията за Платено обучение. В някои университети е само едно, в други са две, а може и три.

Платено 1 и Платено 2 (където са снимката) са просто работни, защото тези дни вкарах функцията за тези класирания. Вече са премахнати тези числа и са вкарани реални

# 524
Ясно, разбрах. Поздравления, че сте се наели да направите този сайт 👍.

Общи условия

Активация на акаунт