12 клас - НАБОР 2006 - КСК - Успех! - 2

• 45 250
  • 767
  •   1
Отговори
# 300
Честито на всички приети деца! Моят син вече се записа и дори подаде документи за общежитие Simple Smile Вече официално откриваме летния сезон!

# 301
  • София
Ами това е проблема на СУ, че Дзи Пп вече е по-лесно от изпита, но коефицентът му е по-голям. Дано догодина го преразгледат.
Според мен така е и логично, а не както в другите Уни-та не правят разлика между различните ДЗИ. Особено на фона на заявеното желание на МОН да се популяризира матурата по математика ПП.
Друг въпрос е, че изпитите на самите Уни-та са със различна трудност и по-скоро би трябвало да коригират коефициентът на техния изпит.

# 302
green_dawn нали и аз това казвам
Коефициентът не отговаря на трудността.

# 303
На су коеф е по-нисък, защото можеш да имаш 6.00 на техния изпит и без да знаеш профил. 6.00 без профил не можеш да имаш на дзи пп. Но пък явно не са очаквали такава ниска трудност и на дзи пп Simple Smile.

# 304
Мария, някои от задачите от изпита не са ли ПП?

# 305
Мария, някои от задачите от изпита не са ли ПП?
Да, но 6.00 имаш от определени точки нагоре, а не при всичко решено. Да речем, че ако задачите от пп общо са 15 точки от 100, то всички, които имат над 85т имат 6.00 (независимо от кои задачи ги губиш). Инфото ми е от страницата на фми, само точките са си мой пример, нямам идея какво е точкуването.

# 306
Хах, водихме я тази дискусия. ПП е още материал ПЛЮС ООП.
Можем да правим сравнение на трудност на изпити, покриващи различен материал по това колко неща има да се съобразят до достигане на решение, но децата с ПП са покрили повече материал и неслучайно премират това от университета.
Матурата беше лесна, но до пълните шестици стигнаха решавалите достатъчно задачи. Моят син изкара над средното с тъпи технически грешки, ама 18 задачи без пауза не може да решиш за първи път на ДЗИ. Толкова щеше да има и на сложна матура, защото го подковах яко, но недостатъчната рутина от недостатъчно решавани задачи няма компенсиране.
Понеже го дъвках много за неуспеха (според мен) на матурата, той ми хвърля аргументи, че е голяма работа, щото изкарал над средното от само 1400 осмелили се да отидат на тази матура.
Може и СУ да смята така. Не е еднозначен отговора кое какво коефициенти да има.

# 307
Но пък имам пример с приятелка на дъщеря ми, която също е с пп мат. На предварителния изпит на су е с 4,50, а на дзи пп мат (втората дата, която беше по-трудната матура според виделите и двата варианта) е с 6.00. Изобщо от всичките й познати, явили се и на 12.04 в су, и на кое да е дзи пп мат, всички до едно имат по-ниски оценки в су. Изключвам децата, които са с две пълни шестици и на дзи, и на су.

# 308
От фейсгпрупата на СУ:

Уважаеми съграждани,
Във връзка с обявеното решение за драстично увеличаване на таксите за платено обучение в Софийски университет „Св. Климент Охридски“ — считано от академичната 2025/2026 г. — студентите от различни специалности се обединяваме в знак на несъгласие с това несправедливо и непропорционално финансово натоварване.
След проведени разговори и дискусии, студентите, ви каним да се включите в протест, който ще се проведе на:
📍 09 юли (сряда )
🕕 18:00 часа
📌 пред подлеза на Софийски университет "Св. Климент Охридски"

Инициативата е насочена към всички студенти от всички специалности, които са засегнати или солидарни със засегнатите колеги.

# 309
Но пък имам пример с приятелка на дъщеря ми, която също е с пп мат. На предварителния изпит на су е с 4,50, а на дзи пп мат (втората дата, която беше по-трудната матура според виделите и двата варианта) е с 6.00. Изобщо от всичките й познати, явили се и на 12.04 в су, и на кое да е дзи пп мат, всички до едно имат по-ниски оценки в су. Изключвам децата, които са с две пълни шестици и на дзи, и на су.
И това догодина може да е обърнато на 180 градуса.
Да дадат трудно ДЗИ ПП и да се окаже, че изпитите са по-добра идея.
С много думи казах, че тези с ПП са изучили повече математика. И чуждите унита как си държат на хорариуми определени.

# 310
  • Пловдив
Ние сме приети на първо в София, ТУ. В Пловдивския на второ, което не е вариант Confused Повече ми се искаше тук да е на първо, ама...той се лута.
Сега...ако подадем за второ класиране не може да се върне на първо, нали? Там местата са заети...не може да остане и на същото, а евент.на следващото...? Може ли някой да ми обясни просто, че се спекох Confused

# 311
В ТУ дали ще приемат документи в събота и неделя (12 и 13 юли)?
Пише, че записването е до 13.07, но приемното време е обявено само за работни дни и е объркващо.

# 312
Ако е приет на първо желание в ТУ София, трябва или да се запише или губи мястото.
Ако е приет на второ желание в ТУ Пловдив - или подава заявление за второ класиране или се записва на второто желание.
Ако подаде за участие във второ класиране - на него или успява да премине към първото желание или остава на второто.
Участие във второ класиране за Пловдив означава отказване от София.

# 313
  • Пловдив
Благодаря!
Хич не ми е ок Disappointed

# 314
  • София
Имам мейл за записването в ТУ. С линк за плащане, въпреки обясненията в сайта, че за 1ви семестър, 1ви курс няма такава опция. Явно е от тази година.

Общи условия

Активация на акаунт