12 клас - НАБОР 2006 - КСК - Успех! - 2

• 45 205
  • 767
  •   1
Отговори
# 390
  • у дома...
"неоправни"е много мека дума...То е плашещо и тъжно нивото
И аз проверих баловете в УНСС.Сега да се надяваме ли на подранило класиране денс Simple Smile
Здравейте,
а къде видяхте баловете за тази година? В профила на дъщеря ми няма посочени...
Благодаря предварително! Simple Smile
В профила на кандидата, документ ва кандидат студента.

# 391
О, пълно е и с въпроси коя е най-лесната специалност, къде се взима най-лесно диплома... Ще рече човек, че висшето е задължително.

# 392
  • София
"неоправни"е много мека дума...То е плашещо и тъжно нивото
И аз проверих баловете в УНСС.Сега да се надяваме ли на подранило класиране денс Simple Smile
Здравейте,
а къде видяхте баловете за тази година? В профила на дъщеря ми няма посочени...
Благодаря предварително! Simple Smile
В профила на кандидата, документ ва кандидат студента.

Благодаря! Simple Smile

# 393
Леко се отчайвам от случващото се. Един вдига такси по проектозакон, друг праща мейли през час с грешкИ и с нелепи предложения как съвестни хора да им оправят грешките, а в същото време куп функционално неграмотни деца не могат да прочетат една таблица с разбиране и да си сметнат правилно бала и заливат фб страницата на су със сигнали за "грешки в бала" и с въпроси от типа: "това моя бал ли е или бала за прием", "момиче съм, с бал 19,22 ще ме приемат ли право", "кога излиза класирането", "къде виждате таксите"...
Не искам да повярвам, че има толкова много хора (кандидатстуденти и административни служители), които са толкова неоправни. Направо е плашещо Sad.

Аз също. Тая година, където и да бутнеш, някой нещо объркал, избързал, недочел, недообяснил. Балове от предни години не са публикувани официално, откъде да знаят децата, питат. Ние тук сме нинджи и четем и слухтим отдавна, та сме си дръпнали таблицата още преди година. Не им е работа на 19-годишните да ровят по форуми и да търсят кое как. Дори в сайтовете на университетите е представено труднооткриваемо, тромаво и сложно. Таблицата с балообразуването не е направена да се тълкуваеднозначно кога е и/или. Не ги подценявам, но това са децата на 21 век. Тия сайтове, в които се регистрираха моите нямат мобилна версия, достъпът до информацията е след 7 клика (далеч от правилото на 3-те клика) а по време на КСК трябва да е на първа страница. Дори да знаеш кое къде е (първият път ясно) пак е много досадно. И отделно е заровена в страници текст. Те нямат това търпение. В същата фейсбук група от студентския съвет са се постарали децата и са качили във вид на инфографики достъпно и лесно като за връстници направено като слайдове. Не съм гледала страници на чужди университети (моите отказаха) но при такива такси и такива мащаби, един проект на качествен и потребителски удобен уеб сайт е просто задължителен. Грешките от разсеяни служители на всички нива няма да коментирам. Изписа се много. Много сме назад от истината.

Последна редакция: пн, 07 юли 2025, 16:08 от Cygnus

# 394
  • Бургас
Ние утре чакаме класирането в ПУ"  Паисий Хилендарски " . И да решава къде ще се записва . Приета е в Бургас Предучилищна педагогика с Анг. език . Някой има ли впечатления от специалността лингвистика в ПУ?

# 395
  • София
Синът на приятелка завършва първи курс  и е споделяла чудесни неща Не съм задълбавала, но са доволни

# 396
Да, преписването със слушалки е хит в момента. Не ми се задълбава в темата.
Ние сме достатъчно зрели, за да знаем + и - на всяка ситуация, предстои и децата да го научат. Учат и житейски уроци, не са само оценките.
Все пак кандидатите си имат своите въпроси и имат право на това. Имат право и да пробват шмекерии,  щом минават. Чудно обаче що министерството и университетите така се излагат. Меркурий ли, калинки ли, не знам.
В УАСГ имаше бележка, че бележки от електронно банкиране се заверяват в някоя си стая. Затова прибягнах до близкия клон, където един младеж за секунди ни оправи. А аз си отбелязах за в бъдеще за начините на плащане, щото на касата със специфично работно време имаше огромна опашка.

# 397
Гледах му сега профила в УНСС. Пълна боза. Кандидатства само икономически специалности. За тези на български са му балообразували с ДЗИ математика, за тези, които са на английски с ДЗИ БЕЛ. В таблицата ясно е описано, че Счетоводство и финанси на английски, Икономика на английски и т.н. балообразуват също с ДЗИ математика с коефициент 4. Тоест трябва за всичките му желания балът да е един и същ, а той не е.
Звъннах на един от телефоните. Работели. Всичко, което виждаме не било окончателно още. Ами като не е окончателно, защо го пишете? Да проверя и утре и ако има проблем пак да звъня. Не разбрах какво става, ако има проблем и след като е излязло класирането. Написах и един мейл все пак с всички данни, пък дали има кой да ги чете, не знам.
За него УНСС е резервният вариант, ако не стане в СФ на СУ, но все пак се ядосах.

# 398
Към момента КСК 2025 върви към пълна пародия!

# 399
  • София
Вече ме избива на смях. Дали ще има Уни, където всичко да е точно?!

# 400
Да питам, някой записан в ЛТУ (Лесотехническия) има ли в темата?

# 401
Ама какви са тези разлики в таксите в ТУ София КСТ е 750лв на семстър, същата специалност в ТУ Варна е 375лв...Аз продължавам да си ровя как се определя държавното финансиране и таксата ДП, която плаща студента

Последна редакция: пн, 07 юли 2025, 17:13 от скаридка

# 402
  • у дома...
Хайде честито и на кандидатстващите в УНСС. Има класиране

# 403
Айде дано е без грешки и на всички да се сбъднат желанията!
Ма да бяхме турили по една икона значи

# 404
Класирането на УНСС излезе. Синковецът е приет на 5-то желание - Финанси - платено. Не е доволен - аз също. Отива към записване в ТУ и второ класиране в УНСС. Показали са минималните балове за прием - тази година са по-високи от миналата с 1 - 2 единици - поне за специалностите, които нас ни интересуват.

Честито на всички приети деца на първо класиране и успех на тези, като нас, които ще се борят на второ Grinning

Общи условия

Активация на акаунт