12 клас - НАБОР 2006 - КСК - Успех! - 2

• 45 188
  • 767
  •   1
Отговори
# 480
Има ли специалности, за които се кандидаства само с ДЗИ?
За тези, от които към момента съм се интересувала, за всички си има и вариант с изпит от Уни-то в годината за кандидатстване.
Право, журналистика и много други.

# 481

Cygnus , преди имаше смисъл в това да преследваш мачтата си следващата година , но при липсата на приемни изпити , балът е закован за всички следващи години

Да, това е ужасно и отдавна ме е яд на това. Една моментна снимка на знанията през май в 12 клас да се залепи за човека за цял живот. Направиха опция да се явят още само 1 път на следващата година, но и това не е честно. Спред мен всеки университет трябва да въведе И опция изпит, освен ДЗИ и да си определи коефициенти. Ето, аз не съм държала ДЗИ, не че съм тръгнала да уча наново, ама ако реша???

Сега на теория можеш да следиш резултатите от ДЗИ.  Ако догодина спадне драстично резултатът,  може да стане много интересно.

# 482
  • София
Ясно, аз за изцяло хуманитарни специалности не съм проверявала.

# 483
https://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/priem/priem_za_obrazovate … iya/prilozhenie_2

Много са. От познато дете знам, че попредходната година за българска филология е имало изпити, а са ги отменили миналата, а със стотни не й стигнал резултата от ДЗИ да влезе, независимо, че се е готвила за изпит е можело да изкара висока оценка.

# 484
  • София
Та специално за "Право" някой сметнал ли е разликата от миналата година(за УНСС) ?

Миналата година на 1-во класиране баловете са били малко по-ниски.
2024 г.
Момчета - 22,01
Момичета - 22,89

2025 г.
Момчета - 22,25
Момичета - 23,19

# 485
elenaa, честно казано нямам представа дали има и чужденци във Финанси и счетоводство на английски. Моят син я писа на първо място, защото е комбинирана. Не искаше само Финанси. В СФ, който му е първо желание, специалността е Счетоводство, финанси и дигитални приложения на английски. Ходи в деня на отворени врати и му обясниха, че по-голямата част от обучението всъщност си е на български, упражненията са на английски.

# 486
  • у дома...
Да, предложенията за таксите идва от самите университети. Министерски съвет само ги утвърждава.
В СУ, като изключим Компютърните специалности,  тези от ФЖМК, правото и икнономическите, бройките платено обучение за по две - три до 5 или десет максимум на специалност. По-малко, отколкото приема ДП. Но пък таксите платено са доста по-високи от другите. И, гледайки бройките в допълнителния прием септември незаети ДП по някои специалности, по-скоро трябва да се върви към промяна в условията за кандидатстване по допълнителния прием в СУ през септември. Техните ограничения за есенния прием са безумни. Прецакват собствените си студенти.

# 487
мандариния , благодаря !
Да , изглежда хуманитарните са оставили без изпити .

Когато аз кандидатствах (не е специалност , която интересува много хора ) , имаше 4 изпита - АНОНИМНИ . Сега е един + събеседване - изумена съм !!

# 488
2024 г.
Момчета - 22,01
Момичета - 22,89

2025 г.
Момчета - 22,25
Момичета - 23,19

Това са след 2 класиране за 2024г.

# 489
Излезе първо класиране на Пловдивския Университет. Синът ни е приет и там по първо желание. Но утре ще се записва в ТУ-София, така че освобождаваме 1 място в ТУ-Пловдив, специалност "Компютърни системи и технологии" и едно място в ПУ "Паисий Хилендарски", специалност "Информационно и компютърно инженерство".

# 490
  • София
А някой има ли минималните балове за УНСС включително платеното?

Една прекрасница ми изпрати, но виждам само ДП.

# 491
  • София
2024 г.
Момчета - 22,01
Момичета - 22,89

2025 г.
Момчета - 22,25
Момичета - 23,19

Това са след 2 класиране за 2024г.

Напротив, след 1-во класиране са. След 2-ро класиране са, съответно:
момчета - 20,48
момичета - 22,16

# 492
  • София
elenaa,  В СФ, който му е първо желание, специалността е Счетоводство, финанси и дигитални приложения на английски. Ходи в деня на отворени врати и му обясниха, че по-голямата част от обучението всъщност си е на български, упражненията са на английски.

На нас пък ни казаха, че обучението било на английски. Иди разбери. Помня, че голям процент се отказвали, но точно колко, съм забравила.

# 493
  • Sofia
При записването в ТУ трябвало да се носи и студентска книжка. Пишело го в мейла, който е изпратен, но в този, който аз получих не са го написали - специално прочетох 4 пъти и двата мейла. Та, който не знае - да го има предвид.

Днес сина ми се записа . Казали са му първо през книжарницата, за да си вземе комплект за записване - студентска книжка + лична карта. След това плащането и накрая записването. Казах му да си вземе уверение, че е записан, за да си направи и карта за градски транспорт. Питали са го и дали иска стикер за отстъпка в столовата. Взел си е и стикер и уверението за картата.

# 494
При записването в ТУ трябвало да се носи и студентска книжка. Пишело го в мейла, който е изпратен, но в този, който аз получих не са го написали - специално прочетох 4 пъти и двата мейла. Та, който не знае - да го има предвид.

Днес сина ми се записа . Казали са му първо през книжарницата, за да си вземе комплект за записване - студентска книжка + лична карта. След това плащането и накрая записването. Казах му да си вземе уверение, че е записан, за да си направи и карта за градски транспорт. Питали са го и дали иска стикер за отстъпка в столовата. Взел си е и стикер и уверението за картата.

Много благодаря за изчерпателната информация. Аз ще плащам онлайн, та поне през касата няма да минава. Добре, че оправиха линка.

Общи условия

Активация на акаунт