Бързи здравословни въпроси и отговори – 53

• 30 663
  • 743
  •   1
Отговори
# 345
Точно че не се вижда добре, но бълхите не хапят на пътечки, нещо друго е според мен. А и зависи и детенцето колко се е чесало, това може да промени как изглеждат също, сигурна съм че доста го сърби.

Последна редакция: вт, 19 авг 2025, 11:28 от natka

# 346
Може и да е обрив от нещо друго. Ако е играло в треви някакви, да е получило реакция. Най-добре да се намаже с фенистил, да пие нещо антиалергично. Все пак изтупайте и изперете спалното бельо.

# 347
Момичета, някоя може ли да ме посъветва. От известно време кокалчетата на китката ми са като подути. Сякаш има одебеляване. И на двете ръце, като на лявата е повече. Имам и болки от китката до лакътя, по-силни от външната страна. А миналата вечер имах и болки в лявото коляно, разпростиращи се надолу до глезена. Та според вас, от какво може да са болките? Дали може да е от липса на някакви витамини и минерали или трябва да търся лекар? Ако е второто, към какъв специалист да се насоча? Не знам дали е от значение, но го споменавам, за последните две години съм имала 5 инвотро стимулации, последната през май т.г.

# 348
Към личния лекар, който да те препрати евентуално към ревматолог.

# 349
Благодаря, Dia! Личният все гледа той да ме лекува и за това се интересувам на какъв специалист да ходя, та изобщо да не минавам при личния. Ще търся ревматолог.

# 350
Някой преборил бактерия в урината? От един месец антибиотици, нефролози и пак налична?

# 351
Здравейте! Боли ме гърлото и кашлям. Ходих на УНГ, каза, че ми е червено гърлото, възпалено, изписа антибиотик. В амбулаторния лист, пише, че имам петехиални лезии по бузите / четох, че от прехапване може да се получи/. Но се притесних, като каза, че имам две топчета малки на гърлото. Каза, че не са опасни, нямало нищо страшно. Нямам сливици. Някой имал ли е такива топчета, възможно ли е след като изпия антибиотика, да изчезнат? Или са нещо лошо и да търся друг лекар?

# 352
Някой преборил бактерия в урината? От един месец антибиотици, нефролози и пак налична?

Бактериите са упорити.
Коя излиза при Вас?

# 353
Здравейте, някой тук може ли да сподели мнение за Росица Попова? (диетолог)

# 354

Бактериите са упорити.
Коя излиза при Вас?
Enterococcus faecalis

# 355
Здравейте и се извинявам за може би глупавия въпрос, на възраст съм 45+, за първи път цикъла ми закъснява, с 7 дена, изключвам една бременност преди много години.И съм се притеснила много, правих 2 теста вече и двата отрицателни, единия на 2-ри ден закъснение, втория на 5-ти.Може ли да им вярвам на 100% или да правя и кръвен тест/гърдите са ми се уголемили, като преди цикъл, ако не ям , като, че ли почва да ми става лошо/направо си ми става, така от един месец/бях писала преди  месец време, че правих  кръвните  изследвания и съм с ниско желязо, хемаглобин, феритин/но тогава лекар не ми обърна внимание, та може и от това да ми прилошава, ако не ям/така бях и през бременността/, може и да си въобазявам вече/.Моля успокойте ме, че тестовете отчитат правилно и това закъснение си е вече от навлизането в пременопауза/бебета на тези години, не ми се гледат/!?

# 356
То докато има цикъл, може да се забременее, но вероятно е пременопаузата.

# 357
Едва ли се касае за бременност,още повече че тестовете са отрицателни. Моя близка приятелка е на 46 и вече постоянно и закъснява,или и идва два пъти по малко,по 2 дена и тече и т.н.Все пак хубаво е да посетите гинеколог,ако имате каквито и да е притеснения.

# 358
  • на последния етаж
Здравейте, можете ли да ми препоръчате добър ревматолог в София? Евентуално да работи със Здравната каса.

# 359
Здравейте, можете ли да ми препоръчате добър ревматолог в София? Евентуално да работи със Здравната каса.
Д-р Първолета Петева

Общи условия

Активация на акаунт