Бързи здравословни въпроси и отговори – 53

• 23 639
  • 627
  •   1
Отговори
# 615
За бактерия в урината на какъв лекар се ходи- уролог или нефролог?

# 616
  • София
Нефролог.

# 617
За бактерия в урината на какъв лекар се ходи- уролог или нефролог?
И при двата вида специалисти става. Нефролозите са рядкост.

# 618
Само при уролог съм ходила.

# 619
  • София
При нефролог сме водили детето.

# 620
По-добре уролог.

# 621
Нефролозите много по-задълбочено преглеждат бъбрека. Минус е, че не могат да извършват хирургични операции.
Урологът, който ми извърши нефректомията на единия бъбрек, не ми видя камъка в другия. Само ако се налага операция, тогава е по-добре уролог.

# 622
Това си е до доктор. А и камъка не всеки път може да се види, особено ако е малък. При мен докато го види и заснеме в една клиника докторката, едно мръдване и го изгуби.
За бактерии в урина и уро инфекции винаги предпочитам уролог. Нефролог ако имам съмнения за проблем с бъбреци, макар и за това в последствие пак да разчитах на уролог, но се случи веднъж да отида на нефролог, защото мислех че така трябва.
Реално дали ще отидат на нефролог или уролог, няма особено значение, но от циститната тема съм останала с впечатление сякаш, че повечето ходим при уролози. Нефролог за по-сериозни бъбречни проблеми, не за банални цистити, инфекции в пикочо-половата система, бактерии и т.н.

# 623
  • София
И за цистити сме ползвали нефролог и аз самата съм посещавала по-често нефролог (заради цистит). Явно е и до лекар, защото ако не са били добри вероятно съм щяла да се обърна към уролози.

# 624
Благодаря за отговорите, днес и двамата са след обяд, ще отида и при който има по- малко хора.

# 625
.

Последна редакция: ср, 24 сеп 2025, 16:16 от Пух*

# 626
Някой попадал ли е скоро на Фунгостатин?
Дали може да се приготви в аптека? 🙄

# 627
  • София
В аптеки Ремедиум вижте

Общи условия

Активация на акаунт