За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 115

• 23 089
  • 865
  •   1
Отговори
# 225
Аз не мога да ги разбера тези съвети.. Ако бебето самичко не се буди и вече е минало фазата на жълтеница, когато го унася от нея и трябва да го будим  за да яде,  е едно. Но ако си търси ядене как да го приспиш гладно. Или съвета да дадеш водичка... аз ако съм гладна и някой ми даде да пия вода, ще побеснея😅
Нашето първата вечер след изписването спа 5.5 часа. Не го събудихме, защото преди това се нахрани обилно. Но обикновено на 3.5-4 часа си търси, което е супер и достатъчно за мен да поспя 🤗
А ако е на АМ по схема 21-00-3 сутринта и 6 сутринта, да пропуснеш в 3, ми се струва голяма пауза поне за първите 2 месеца..

# 226
Не знам защо продължава да битува този мит, че стомахчето трябвало да си почива. Това са някакви небивалици от соца останали. Бебето се храни на поискване, ден или нощ няма значение

# 227
Будих я първия месец. После я оставях сама да реши дали е гладна. През деня гледах да я храня на 3 часа, но вечеря я оставях сама да се събуд. Към 3/4 месец спря да се храни нощем.

# 228
Не ми се е случвало да будя детето за хранене, дори да видя че минават вече над 4 часа, но това със залъгването с вода или биберон не виждам как става 😅 То като е гладно си плюе биберона.. Интересно ми е в болницата докато е бил дали са успявали да го залъжат нощно време 🤣
Иначе детето към полунощ си хапва доста обилно, но след точно 3 часа е бесен и докато не му дам да яде няма какво да го укроти 😁

# 229
В болницата ги хранят на 3 часа. Там са на смени и това им е работата.

# 230
  • Пловдив
В държавна болница ли ги хранят на 3 часа?
С първото дете не даваха АМ /бяха за кърменето, без да има кой да покаже/, та единия татко ни донеси дози тайно с багажа.
С второто оставяха само преварена вода и ако искаш да даваш АМ - даваш, ако не сутринта си я взимаха.
И двете деца са били при мен 4-6 часа след ражданията, та чак до изписването. Никой не е проверявал хранила ли съм ги или не, единствено с второто ми говориха да го храня на 3 часа не на поискване, не съм ги слушала и детето беше изписано с над рожденото си тегло, та чак едната лекарка каза, че е много учудена, че е качило грамажа.

# 231
Родих в частна и там ги хранеха на 3 часа, но би следвало и в държавна да е така. Какво, ако нямаш кърма и трябва да си донесеш АМ?

# 232
Аз никога не съм будила за хранене или да го храня по час. Той сам си търси на 3-4часа, а понякога малко повече, наддава си добре. След първите ваксини т.е. на 2м, спа почти целия ден още от кабинета и после вкъщи продължи, вечерта не се буди за среднощно хранене и някак си му остана така, сам си махна яденето към 2-3. Яде последно към 22-23ч и спи до 6, а понякога ако заспи по-късно се буди директно за ядене в 9.

Аз раждах секцио в държавна болница, веднага след изкарване от реанимация дават бебето на изцяло твои грижи като те на всеки 3ч. идваха да оставят АМ, на мен ми казаха, ако имам кърма да го слагам на гърда на всеки 2ч, а ако нямам и не суче да му давам това, което носят.

# 233
В частна болница раждах и там си ги хранят на 3 часа. Детето ако искаш да остане при теб за вечерта в определено време носят АМ. Ти и да имаш кърма те пак носят. Като идваха да взимат бебетата гледаха дали са си изяли млякото и ако не бяха се караха защо не са яли.
За държавните болници не знам как е, то може би зависи и в кой град е болницата.

# 234
По принцип в болницата, в която раждах, бях питала кога носят АМ и казаха в 1 и после в 7, ако между това време искате - в 4.

Бебето ми има някакъв много странен режим на хранене и пак се чудя аз ли нещо не съм в ред.
Днес я теглихме 2705гр.
От изписването на 16-ти е наддала 285гр. Не знам дали не е малко. Като се има предвид, че и повръщаше обилно. Тези дни ме учудва обаче. Хванахме горе долу цаката на повръщанията. Само че преди два дни ядеше повече като количество през 3-4ч.

От вчера е на друг режим - яде често и по-по малко. Има и през час и нещо будения….
Не знам дали е ок.
Днес започна да си доизяжда 85-90, обаче скоро пак реве гладна. Не е от друго, памперси сменяме, няма колики сега.

# 235
И при нас го има това с яденето през 1 час тук последните няколко дни. Реве така все едно не е ял цял ден 🤣 Обаче си изяжда почти всичко - от 90мл изяжда едни 60-70.
Моето може би има колики вече, защото чувам пукане на чревца и доста плаче през деня. Засега само капки биогайа давам.

Според мен 285гр за 10 дена са добре, като се има в предвид че детето повръща. Педиатърката като го тегли детето 6 дена след изписването беше наддал с 200гр и каза, че се падат по около 35гр на ден, което било приемливо.

# 236
Момичета, на кърма давали ли сте Абоколикен и как? Педиатърът каза 5 капки след кърмене. В опаковката пише само за АМ да се разтваря в него . А за кърма?

# 237
  • Пловдив
VaniaK, явно в Пловдив е така. С първото ми беше зор, не защото нямаше кой да ми донесе, а защото никой не ме предупреди. Втората нощ ни беше кошмарна, той не сучи, аз цедя, но то почти няма, детето се дере от глад.

С второто вече хич не гледах списъка на болницата, приготвих си куфара, сложих си помпа, АМ и всичко, което счетох, че ще ми е необходимо. Но по закона на Мърфи, бебето засука, отделно, че стартово изцеждах достатъчно кърма.

# 238
Много благодаря!

Ние имаме от jusk тази ,нашата е на 2 нива и винаги мога да махна едното за да стане по-ниска,въпрвки че и с двете нива си е точно за дете

# 239
А не става ли по времена хранене да капнеш в устата? Нява логика инначе да не може в кърма да ги разтвориш. Аз като давах омнибиотик, разтварях в шише, но давах къс сондичка, за да не давам шише, или може и с лъжичка.

Момичета, на кърма давали ли сте Абоколикен и как? Педиатърът каза 5 капки след кърмене. В опаковката пише само за АМ да се разтваря в него . А за кърма?

Общи условия

Активация на акаунт