За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 115

• 16 901
  • 657
  •   1
Отговори
# 645
Детето ми е на 2 години, казва, че я боли корем, миналата седмица я заведох при личната лекарка, опипа коремчето, каза, че нищо й няма, че може би са газове и изписа еспумизан , вече цяла седмица даваме, но днес, тази вечер пак казва, че я боли корем, повърна четири пъти в интервала 23:30-01:00 ч?
На гастроентеролог ли да я заведа, какъв специалист да търся?

Може би я почва вируса с хрема ,повръщане и разстройство? Ако някои от вас го карат сега или са го изкарали скоро, как протича?

Последна редакция: ср, 08 окт 2025, 01:23 от kukli4ka456 ❤️

# 646
Кага се води , че кърмачета има запек?
На 20 дни е . Ака или през ден или по веднъж. По малко. Само на кърма е. За 20 дни е качила 600 грама.
Изписана ни 2420[2590 родена] сега е 3 кг.

Плаче и пръцка от около седмица. За мен са колики

# 647
Веднъж на ден или през ден не може в никакъв случай да се нарече запек. Сега те първа започва да се храни по начин, различен от последните 9 месеца. 600 гр за 20 дни според мен не е зле. Ако за 10 дни качва 300 гр, то значи трябва да качи още толкова до първия месец. Нормално е да качват по кг на месец. За това според мен си е ок.

# 648
На нас ни казаха, че се води запек, ако не се изхожда 2-3дни и за първите дни, че минимумът за наддаване е по поне 25гр на ден. Нашето първите две седмици качваше там някъде 25-30гр на ден.

# 649
Момичета, с какво третирахте крустите и кога се появиха? Днес ставаме на 2 месеца и забелязах леки белещи се петънца тук таме под косичката. Мием я с Мустела обикновения душ гел но май ще го сменям..
И крусти ли са това де факто?🤔

# 650
Мажат се с нещо мазно, за да омекнат и после с гребен (бебешки). Аз лично ползвах олиото на Бебо.

# 651
Момичета, с какво третирахте крустите и кога се появиха? Днес ставаме на 2 месеца и забелязах леки белещи се петънца тук таме под косичката. Мием я с Мустела обикновения душ гел но май ще го сменям..

С нищо не съм ги третирала и се махнаха

# 652
На Мустела има шампоан-пяна за крусти. Бебо имаше доста кафеникави корички. Сега са доста по-малко няколко месеца по-късно. Помага ,но бавно може и да има нещо по-добро.

# 653
Олио за тяло. Омекотява ги и се измиват с времето сина ми имаше доста и нищо специално не правих.
Малката сега нама. Не знам дали може да се появат по-късно

# 654
На нас се появиха към 4 м бяха жълтеникави петна. Можех ги сутрин с крема на мустела. Като изсъхне решех с четка и вечерта къпехме косата. За 2 сед изчезнаха.

# 655
Аз ги третирах с шампоана на Бочко против крусти, 3-4 измивания и всичко се махна.

# 656
Според мен най-щадящо е да се размекнат с олио и да си паднат механично.

# 657

На моето дете педиатъра изписа джинджира себорекс.

Общи условия

Активация на акаунт