Студенти в Нидерландия - 26

• 45 216
  • 741
  •   1
Отговори
# 330
  • España
Моят син в последния момент реши да учи в Амстердам ( иначе беше приет и в четири университета в Англия , но се отказа ). Приет е във Vrije University Amsterdam . Много съм притеснена за настаняването ( квартира….общежитие …) , защото време не остана . Имате ли някаква идея как да действаме ?

# 331
Моят син в последния момент реши да учи в Амстердам ( иначе беше приет и в четири университета в Англия , но се отказа ). Приет е във Vrije University Amsterdam . Много съм притеснена за настаняването ( квартира….общежитие …) , защото време не остана . Имате ли някаква идея как да действаме ?
Синът Ви има ли статут в Англия?

# 332
  • София

Airbnb за първите месеци и търси настаняване на място. Пак ще ви е по-малка общата инвестиция за образование в сравнение с Англия.

# 333
  • España
Синът Ви има ли статут в Англия?
Не, няма . Живеем в Испания , където той завърши британски колеж .

Airbnb за първите месеци и търси настаняване на място. Пак ще ви е по-малка общата инвестиция за образование в сравнение с Англия.
Благодаря !

# 334
Здравейте, в последния последен момент търсим квартира за младеж в Делфт. Мислите ли, че има шанс? И от къде да тръгнем - абонамент към агенции, познати разпитахме, фейсбук страници е прегледал, изпускаме ли нещо?
Имате по голям шанс, като си платите абонамент към сайтовете за търсене. Това го установихме в Германия, собствениците получават не повече от две, три съобщения от не платили абонамент. Сега като сина ми търси в Холандия каза,че е същото. След като си платил абонамента бързо намери, но търсеше от рано.

# 335

Дъщеря ми също реши доста късно и единственото, което намерихме, беше бунгало в къмпинг. Изкара там около 2 месеца, поизмъчи се с пътуването, но и това е вариант докато се намери квартира. Иначе беше чудна къщичка на брега на езеро Simple Smile В Нидерландия има доста къмпинги.  Успех!

# 336
Здравейте, в последния последен момент търсим квартира за младеж в Делфт. Мислите ли, че има шанс? И от къде да тръгнем - абонамент към агенции, познати разпитахме, фейсбук страници е прегледал, изпускаме ли нещо?
Ще ви изпратя координати на агенция и брокер, който помогна с търсене на квартира .Успех !

# 337
  • Варна
Здравейте!
Още от сега започваме да търсим квартира за девойката, от януари натам. За да си завърши магистратурата в Лайден. Все още е на обмен в друга държава. В Лайден, Хага и други. Тя даже преди пътуваше чак от Бреда до Лайден.
Ако някой осбождава квартира през декември, имайте ни предвид, моля!

# 338
Здравейте!
Още от сега започваме да търсим квартира за девойката, от януари натам. За да си завърши магистратурата в Лайден. Все още е на обмен в друга държава. В Лайден, Хага и други. Тя даже преди пътуваше чак от Бреда до Лайден.
Ако някой осбождава квартира през декември, имайте ни предвид, моля!
Къде е на обмен и доволна ли е? Моята нещо не иска да ходи на обмен, казва, че не учели нищо. Било по-скоро за запознаване с културата, но не и да научиш нещо.
Да попитам - като ходим на завършването на дъщерята колко официално трябва да сме облечени? Изобщо как минава церемонията по завършването на бакалаврите? За ТУ Айндховен е питането.

# 339
Здравейте, групичка,
дъщеря ми е приета в ТУ в Айндховен, Софтуерни науки и вече безуспешно 2 месеца търсим квартира.

Готови сме на всякакви варианти.
Знам, че доста хора все още търсят, но реших да пиша все пак, ако някой си търси съквартирантка.
Дано всичко се нареди, че направо вече ми изглежда безнадеждна ситуацията.
Здравейте, както писах в тази група преди няколко дни, аз също търся квартира за сина си в Айндховен. Той ще е на стаж там. И ние сме готови на всякакви варианти. Можеш да делим квартира с вас и някои други студенти. В процес сме на търсене. Винаги можете да се свържете с мен на лични.
Здравейте и от мен, синът ми ще е първа година студент в TUE, също няма квартира и сме готови на всякакви комбинации.

# 340
  • София
Здравейте,
Някой дали е пращал багаж по Спийди към Нидерландия, в който да е имало и лекарства? Става въпрос за нурофен, аналгин, аспирин, бусколизин, олинт....
Благодаря!

Последна редакция: пн, 11 авг 2025, 13:04 от Pukanka

# 341
Здравейте,
Някой дали е пращал багаж по Спийди към Нидерландия, в който да е имало и лекарства? Става въпрос за нурофен, аналгин, аспирин, бусколизин, олинт....
Благодаря!
Не дават лекарства. Може да проверите в сайта им, описано е подробно какво може и какво не.

# 342
Здравейте,
Благодаря!
Тези неща ги има и там, даже в близкия супермаркет на дрогерийния щанд. Не си струва разправията да ги вадите от колета на място в Спиди.

# 343
  • София
Здравейте,
Благодаря!
Тези неща ги има и там, даже в близкия супермаркет на дрогерийния щанд. Не си струва разправията да ги вадите от колета на място в Спиди.

Така е, права сте. Извадени са:-)

# 344
  • София
Аналгин няма там, с рецепта е.

Общи условия

Активация на акаунт