Студенти в Нидерландия - 26

• 42 498
  • 741
  •   1
Отговори
# 735
  • La casa de Mickey Mouse
Относно здравната система съм писала и преди. Личен лекар се посещава след поне три дена температура над 38.5. Грип и настинка не е спешен случай. При инцидент или спешен случай, трябва да се обадите на спешния център по регион (телефоните са изписани на здравната карта), след като ви зададут няколко въпроса ви назначават час (обикновено до 30-60мин) в най близкия дежурен център, където ви обслужват. В спешното в болницата не можете да отидете ако преди това не сте се обадили по телефона и не са ви изпратили точно там.
При личния лекар същи може да се отиде по спешност, след обаждане по телефона. Преди два дена ми се наложи да посетя личния лекар по спешност, дадоха ми мас след 30мин.
Системата работи, но според правилата, които са изградени

# 736
  • София
За всяко нещо явно е голям зор, в БГ стават много по-лесно нещата. Чудя се дали защото сме чужденци?.
След драмата с ИКЕА, сега сме в драма с интернета в квартирата. Включен е в договора, но няма. Писахме инцидент до обслужването от агенцията, преди един месец дошъл един човек от интернет компанията за 5 Мин. и това е. Буквално всеки ден пише и звъни и до двете фирми синът ми. Казват му, че ще дойде майстор, но не идва. Аз също звънях и ме уверяват, че спешно ще оправят проблема, но нищо не се случва. Плащаме вече и мобилни данни.
Чудя се дали да помоля холандец да звънне....?

# 737
Само аз от пишещите тук ли съм родител на завършващ студент? Никой друг ли няма да ходи на дипломиране? Мислех, че доста хора започнахме заедно преди три години.

Последна редакция: сб, 20 сеп 2025, 08:44 от stella1977

# 738
Моите и двамата са с карти на ING, нямаше драма, много бързо станаха нещата.
Големия  до момента е ходил до личния лекар само заради акнето, той го беше изпратил на дерматолог, който продължи лечението започнато в България.Прегледите при дрматолога ни ги фактурираха, платихме ги и ЗК ни въстанови сумата.Лекарството в Нидерландия излизаше на по-добра цена от колкото в България.
Малкия още се мотае с избора на личен лекар, преди да тръгне правихме едни и същи изследвания три пъти, все в добри лаборатории и трите пъти излезнаха напълно различни, след първите лекаря каза, че трябва да започне лечение, но тъй като изследванията бяха странни спрямо направените преди 6 месеца ги повторихме, излезнаха напълно различни, потретихме ги, нищо общо с първите два пъти и приключихме, искаше ми се дори и платено да е даги направи и там.Вчера се разправях с него, че не иска да пие вит.Д а трябва, нямало смисъл, ходел пеша на слънце, трябвало да се приема по естествен път, не с хапчета или капки, не успях да го убедя, ще видим декември дали е прав.

# 739
Малко по-късно ще пусна новата тема.

# 740
Само аз от пишещите тук ли съм родител на завършващ студент? Никой друг ли няма да ходи на дипломиране? Мислех, че доста хора започнахме заедно преди три години.
На моето дете церемонията е на 25 октомври

# 741
И обещаната ТЕМА 27 .Checkered Flag

Общи условия

Активация на акаунт