Студенти в Нидерландия - 26

• 42 603
  • 741
  •   1
Отговори
# 720
  • София
... или през мобилното приложение.

да, ще опитам, защото през друг браузър пак дава същата грешка.
Писах и до съпорта им, дано отговорят бързичко.

Благодаря!

# 721
  • София
... или през мобилното приложение.

да, ще опитам, защото през друг браузър пак дава същата грешка.
Писах и до съпорта им, дано отговорят бързичко.

Благодаря!
През мобилното, този проблем не е от сега, съпорта не ми помогна изобщо

# 722
  • Пловдив
Здравейте, българско посолство само в Хага ли има? Трябва да се направи пълномощно.
Някой преминавал ли е през това? Благодаря

# 723
Много неприятно е с тези стачки и днес на летището  в Амстердам за пореден път чакаме от 8 до 12ч.за да ни дадът информация дали чекиран куфар от Щатите
е свален или пътува за София,защото
дъщеря ми  остава в Холандия за лекциите през новата учебна година.Ще помоля някой от сърце ако маже да ми даде тел. номер на летището в София за проверка на багаж  и дали може да го вземе познат от летището или ще го върнат обратно в Амстердам.

Здравей, много неприятно, съжалявам за куфара! Дъщерята в Щатите ли е расла? Моята дъщеря е първа година в Университета на Амстердам, от Варна и Вирджиния Simple Smile

# 724
Аз усилено се готвя за първото ми посещение в Нидерлания за тържеството за официалното дипломиране на бакалавърката. В тази връзка какво да видим в Айндховен и в Амстердам за по един ден? Четох за забележителностите, но особено в Амстердам са доста, а времето е малко. Та кое да не пропуснем задължително да видим в двата града с 13-годишната сестра на студентката?

# 725
Аз усилено се готвя за първото ми посещение в Нидерлания за тържеството за официалното дипломиране на бакалавърката. В тази връзка какво да видим в Айндховен и в Амстердам за по един ден? Четох за забележителностите, но особено в Амстердам са доста, а времето е малко. Та кое да не пропуснем задължително да видим в двата града с 13-годишната сестра на студентката?

Stella, то за един ден ще е малко на бегом, но в Амстердам можете да видите доста, ако не влизате в музеите. Като се тръгне от централна гара, до площад Дам, после към пазара на цветята и Рембранд плайн, къщата на Анне Франк ( от където може да се качите на лодка за разходка), после към площада с музеите, Райкс музея дори и отвън да го видите си струва.
В Айндховен само до летището съм ходила. Simple Smile

# 726
...........в Амстердам за по един ден? Четох за забележителностите, ................ с 13-годишната сестра на студентката?
Понеже сме фенове на Lego, горещо препоръчвам магазина им. Любимо!!!

# 727
Музеят Райкс ни хареса много, студентът беше купил билети предварително.

# 728
Осем часа бродихме из Райксмузеум и си обещахме да се върнем, да догледаме. До него е "Ван Гог" - с предварителна регистрация. Двата музея в един ден не могат да се вместят. Може би през деня разходка (както е предложена), а вечерта - обиколка с лодка. От кога започва шоуто "Светлините на Амтердам"? Май м. декември.

# 729
Осем часа бродихме из Райксмузеум и си обещахме да се върнем, да догледаме. До него е "Ван Гог" - с предварителна регистрация. Двата музея в един ден не могат да се вместят. Може би през деня разходка (както е предложена), а вечерта - обиколка с лодка. От кога започва шоуто "Светлините на Амтердам"? Май м. декември.

Музеите в Амстердам са много и супер интересни. Освен това организират и мероприятия, които са чудесни за студентите ни там. На мен много ми хареса и езерото с фламингота, за което не трябва билет за зоол. градина.

# 730
  • София
Аз бих препоръчала да си букнете free walking турове в двата града, ако детето разбира добре английски. Няма по-бързо и качествено запознаване от това.

# 731
  • Габрово
Хм, за Амстердам за малко време бих препоръчала единствено разходка с лодка - достатъчно интересно и в същото време не стрсиращо Simple Smile Понеже споменхте, че ще сте с 13 годишна де... От моя опит, посещение на музеи с 13 годишна не е най-приятното изживяване... Цупене от страна на тийнеджърката с подмятане на фрази от рода на "айдеее, какво толкова му гледаш на това, заболяха ме краката да седя права и да ходя" и т.н.... И разбира се, пилене на моите нерви... Дъщеря ми изобщо не хареса Амстердам (беше на 15 когато отидохме с нея там) и определено сега няма сила, която да я накара отново да отскочим до Амстердам, когато ходим на гости на брат й. Виж, Айндховен й харесва и с удоволствие си го посещава всяка година около РД на брат й. А там наистина не се сещам за някаква забележителност, от която да останете с отворена уста... Нормално, спокойно градче (в сравнение с Амстердам). Така че, за Айндховен лежерна и разтоварваща разходка...

# 732
  • София
За Амстердам - вземете задължитено лодка. Разходките са по 90 минути и можете да получите хубава представа за града. Минават и покрай основните забележителности. Някои въртят и в залива около Амстердам Централ, така че ще се нагледате на красиви гледки. Само проверете маршрутите. За Рийкс Мюзиъм и Ван Гог са ви казали вече. Големички са и трудно се вместват за един ден, иначе са един до друг буквално. Има и други интересни  музеи като напр. The Heineken Experience - стара пивоварна, която сега е музей на бирата, в билета има включени и бири за пиене Simple Smile, има музей на каналите и т.н. Амстердам има много купонджийски вайб, аз много го харесвам, има страхотни кръчми и барове. Навсякъде, където сме сядали, сме оставали много доволни.
За Айндховен не мога да помогна.

# 733
Зависи от какво се интересува тийнейджърката. Ако харесва съвременно изкуство, в Айндховен има много добър музей. Ако обича история - праисторическото село, което е отворено до началото на ноември. Има и музей на Ван Гог в съседно село.

На мен ми е любимо да се разхождам из Strijp-S  - това е най-новата урбанизирана зона на територията на бившите фабрики на Филипс. И като казах Филипс, има и много интересен музей, посветен на компанията.

А лично за мен, един от най-интересните музеи в страната е този на човешкото тяло в Лайден.

# 734
  • Sofia
По темата за банковите сметки.
Днес синът ми пусна жалба. След едномесечно размотаване от страна на Рабо, при сканирани лични документи - лична карта и паспорт, при поредица насрочени, но неосъществени срещи по телефона (сбъркали департамента, от днес за утре, а минават дни, насрочена поредна среща заради, която той не влезе в лекция, за да чака обаждане вместо което пет минути след определения час получи имейл, че са го търсили, но не е вдигнал телефона, а след това затварят телефона), пусна жалба, не през формуляра на сайта им, а до длъжностното лице за защита на личните данни.
Изумително беше, че няма имейл за връзка, никъде и за нищо. Всичко е автоматизирано и през формуляри.
След един месец неправомерен достъп до лични данни, без все още да е клиент на банката, очакваме с нетърпение отговора на длъжностното лице.

Общи условия

Активация на акаунт