Semana Santa....ИСПАНИЯ

• 18 190
  • 287
  •   1
Отговори
# 105
Я да ви запитам  Blush.Задграничният ми паспорт вече  е с изтекла дата, а лятото ще си ходим в Бг.Разбрах, че има едни пасавани, които се вадят от Мадрид и важат 5 дена ( в които трябва да си тръгнеш).Обаче аз не мога да чакам да ми дадат този пасаван и тепърва да си търся билет за самолет посред август/септември   newsm78.Или ще хартисам с билета, или ще е безбожно скъп, знам ли  Thinking.Чух и друго, - че един ден от седмицата консула на посолството в Мадрид идвал в Гандия и правл паспорти за един ден ( пишело го на автогарата във Валенсия).Някои казват, че паспортите ще отпаднат, но ако нямаш картата, която го замества,...няма да минеш.Дали ще ми го искат( миналото лято си вървяхме с паспортите, за това не се налагаше да ни питат за тях) и какви са последствията ако се опитам да мина така?

# 106
Тани,много грешна инфо имаш  newsm78.Паспортите няма да отпаднат,даже напротив ,искат ги навсякъде по летищата.И това за Гандия...ама как за един ден паспорт ще се извади newsm78.Няма такова нещо.Ще си попълниш заявлението и консула само ще ти го завери,заедно с пълномощното там на който ще правиш,за да ти извади в БГ паспорта.Сложно е.По лесно ще ти е с пасавана,но пък е малко сложно с билета ,както казваш  newsm78.Ако ти е изтекъл паспорта,можеш да си попълниш заявлението за паспорт с ли4ната карта.Вместо паспорт,нея ще ти поискат в посолството.Действай от сега,4е много време отнема.Питай,ако не ти е ясно.Тези въпроси с паспортите и посолството бяха наскоро на дневен ред тук  Wink Mr. Green.

# 107
Знаех си аз, че няма да мина метър  Wink.Кажи сега какво е това заявление за паспорт с лична карта? Пасавана веднага ли ти го издават? Пусти паспорти  Crazy

# 108
Аз си ходих февруари месец с изтекъл паспорт. Никой нищо не ми каза. Тук се качих с него на летището, а в Бг като кацнах го подадох, те го погледнаха, казаха ми, че е изтекъл и, ако ще ми трябва да си го подновя  Laughing Питаха ме за лична карта, показах и нея и ми пожелаха приятен ден  Laughing
Миналата седмица друг наш познат си замина по същия начин.
Нямаш проблеми никакви  Wink

# 109
  • ES
Уф с тези паспорти!  Tired   Аз се обадих в последния петък на март и ми дадоха час за Мадрид за 17ти. А от гандийския офис още не могат да ми дадат информация на коя дата ще е консулката в Валенсия. Но от неофициален изтоник разбрах, че Стефанова била обидена на хора, дето и мътели водите за консулските и срещи из страната и вече нямала да идва. Не знам колко е вярно. Говорих и с други хора и те са съгласни да плащат тия безбожни такси за попълване на документи, само и само да си спестят дългия път и лудницата в Мадрид (и в града и пред посолството). Щом не знаем как да си попълнем документите за заверка, в Мадрид защо ги дават да си ги попълнем ние? Но при все, че според тая Мария Томова, консулката е имала право да изиска стая в кметството за да провежда срещите си, а тя е решила да си отвори офис, показва, че цялата тая организация е направена по-скоро за печaлбaрство, от колкото за помощ на бг имигрант.

Анетт нещо се изгуби, явно са заминали за Венеция. Дано е било хубаво времето, а не като тук. Днес направо ни удави.

# 110
  • E-CLM & CH-VD
Здравейте, банда!  Hug
Гледам пак темата за паспортите се обсъжда Mr. Green
Ние пък най-накрая се наканихме и отидохме в Базел. Беше страхотно, въпреки, че беше понеделник и беше празник, музея беше тъпкан с хора, желаещи да видят българските антични предмети. И експозицията беше направена и поднесена на ниво  Peace, вървеше и филм за България, за културното й наследство, и беше направен много добре. Flutter
В момента ме мързи, но утре ще кача снимките от града - в музея не даваха да се снима - много е красив.
Сега ще хвърля едно око в клю-то да видя как върви вип-брадъра.  Mr. Green

# 111
Zdravejte momi4eta  Hug ,izvinqvam se za latinicata.
Hristos voskrese,4estit praznik na vsi4ki,pozelavam vi mnogo zdrave i kasmet na vas i semejstvata vi   easter  easter
leka i uspeshna sedmica  smile3525

# 112
 HugЗдравейте,момичета!Аз вчера подхвърлих идеята да си направим готварска тема...вижте моето предложение...

LA COCINA ESPA?OLA     

ГОТВАРСКА ТЕМА НА ИСПАНСКИТЕ МАМИ

...вашите предложения...  bouquet

# 113
И аз да кажа какво знам.За ПАСПОРТИТЕ.Те отпаднаха по летищата още с влизането ни в Европа.Баща ми дойде скоро и е минал само с лична карта,а и познавам други които си ходиха и връщаха със самолет и без да им искат паспорт на никоя граница. Wink

# 114
Здравейте и от мен!
За последна седмичка съм на работа Mr. Green , от другата седмица се захващам да си мързелува в къщи на воля и да трупам килца Laughing(не че си нямам де  Rolling Eyes Embarassed)
Клара, Джонсън олиото и на мен не ми понася добре, чудя се защо са толкова прехвалени в Бг като продават само боклуци. Аз си купих на шега олио от Карефур и го ползвам вече 2 или 3 месец и съм много доволна в интерес на истината. Не робувам на марки и т.н. може да е смотана марка, ама като ми върши работа и съм доволна всичко е 6  Peace
Гледам за испанска кухня сте хванали тема Mr. Green....абе като се замисля май само на български нещица караме основно, наи много някоя паея...ама за предпочитане в ресторант, че нещо все не я улучвам Laughing
Айде и аз да се изкажа за пасаваните-стават много бързо за 1 ден. Тани, не е нужно да чакаш до последно, за да си купиш билет, просто елате един-два дни преди датата на пътуването в Мадрид и си го извади спокойно.

# 115
здравеите на вси4ки, гледам в старата тема сте ме поздравили за рождениа ми ден, мерси на си4ки бес исклиу4ениа.
от 3 седмици ниамам време за нисто и компа е последното естествено, така 4е съм 4ела отгоре отгоре и 2те теми.
преди вси4ко Христос воскресе, сте жо покайа после козунака на мама.
а ина4е на лицата дето имаха отговор са еи тиа

ANETT тъи като както споменах в предниа ми пост си станала много компетентна но в на4алото баиа вапрос4ета задава6е, се пак сте ти отговориа то4ка по то4ка на отговора.
1º какво обсто има la velocida con el tocino??????? Демек: какъо обсто има дали си административа на constructora или на hosteleria или на каквото иска6???????
Много си компетентна много се ихвърлиа6 колко много си у4ила ама не ти е иасно 4е за да си административа на дадена фирма била каквато била триабва да си завр6ила или модула дето в момента у4и friki, или FP1, което е състото само 4е едното е на градо медио а другото е градо супериор. Или поне ниакои фър4а6т курс, и които и да е тои във вси4ки се у4и маи4инство.  Се едно да си лекар и да разбира6 само от кожни болести, ми нали преди да се “специализира6” си у4ил за лекар като си4ки останали. Ми тъа е състото
2º относно хваленето ти каде живее6 питаха те дали живее6 с мъжъти или по то4но каде в Бенидорм, и ти зе да обиасниаъа6 в баниата кво си имала, якуци ли какво,  в Бенидорм малко блокове ниамат Басеин, и маи междудругото до колкото забелиазах пак сте се мести6, сигурно на ново иакуци, тъи 4е хвалестата тук в слу4аиа бе6е ти.
Аххх и последно извиниаваи но толкова ли ти е ску4ен живота 4е 80% от темата е твое писано, то 4овек не мое да свари да 4ете на останалите, голиамата адвокатка. Аутономите много ги разбира ама маи4инството и хлопа entre otras cosas.
i 4esno da ti kaja niama6e smisul da si pravi6 reportaje kato 4algajiiiskite zvezdi w bg 4e na advokatka neznam dali miaza6 ama na friki desdeluego, sledwastiat put sloji powe4e snimki stoto tia sa malko 4e da te widim kolko si aktualna i kwa si advokatka, i inteligentna 4ak w obli4aneto!  hahaha hahaha Joy Joy
i ne se peni sia to svur6ilo ve4e Wink Wink
Пепи Чачева
Пепке мила, ко да ти кааам пук на тебе, зебелиазвахте аз 4е преди да иа издрунка6 таиа глупост баиа 4ете6е тук, от де излезе из под земиата бе мила???? Несто ти е ску4но и на теб ли? Ади вари даваи уроци на умните, ние тука глупавите сами се справиаме.

Alest на теб ниама да ти отговариам стото си ме поздравила за рожденниа ден ама сте ти копирам написаното от теб  “Доктори не ни бяха посещавали    .Опитваме се да следваме съветите,ноооо понякога се връзваме и се по4ва еднаааа    .Има нови хора в темата и пишат ,пишат и изведнъж се оказват нападнати....а "лицето "само това и 4ака.То по друг на4ин не може да се изказва. Снова из форума и таквоз 4удо кат нащо няма,а и никъде няма да търпят...Ади със здраве...

За да знае6 4е ако съм имала тогаза време  съм стиала да ско4а, сега ве4е ми е минало,  ако не отговориа на момента после ми минава.

friki гледам 4е си от Collado Villalba незнаех, скоро в краиа на миналата година се преби едно мом4е с мотор от там, българин от Плевен мислиа 4е бе6е, познава6е лиго?

ina4e za albuma ima mnogo snimki na deca nai ve4e deto ne pi6e na kogo sa........

ади поздрави на си4ки, 4е не мога ве4е да стоиа толкос на компа 4е корема ми тейи много пък гърбъми да не говорим, таиа малката сте ме умори преди да се роди, дано да е по скоро и да не ме мъ4и до термина на 8ми маи.
ади до

Последна редакция: вт, 10 апр 2007, 14:33 от asto

# 116

kozunaka na mama, vtoria izleze po hubav, toia ne se digna nesto ama puk be6e vkusen.

# 117
  • In a surreal moment!
   "Боже , боже много мъка има по тая земя , боже" - друг го е казал , а аз ще замълча !

# 118
Тани,дано да е така с паспортите.Дано да можеш с ли4на карта да си отидеш.Аз го казах,защото преди една седмица един наш познат,германец ,го върнаха от летището заради изтеклия му паспорт.С ли4ната си карта или каквото там имат не са го пуснали.

Габи,ами 4е ние само бг манджи си готвим,какво ще пишем в темата за испанската кухня  Wink.И аз като Рали най много да се опитам една паейа да направя и това е...а да ,и тортийа правя,майсторка съм  bowuu. Ти правиш ли испански манджи?

Весе,сложи ли снимки?Ей сега ще погледна  Wink.
Гери,най сетне сте си взели 4ас.Отказали сте се от Гандия  Rolling Eyes.Защо се разколебахте?
И сега какви са тия сръдни от страна на консулката  newsm78.Нямало да ходи,дрън дрън...Ами като усети яйцето на гъ.а,ще се откаже я  #Cussing out.Така е най лесно.Ако работеха както трябва  и в услуга на хората,нямаше да се носят какви ли не слухове,които винаги се оказват истина  Twisted Evil.

Асто,с теб приятелки ще вземем да станем накрая  Wink.Козунака на майка ти изглежда много вкусен.
Сега,ако те питам защо си за4епкала Анет,ще ми кажеш Да не си и адвокат?   Ама тя си е адвокат,няма нужда от мен  Mr. Green.Ама верно,какво сега ти пре4и тя.И що да не е административа,какво сложно има  newsm78.Моми4ето си казва какво е у4ило,а ти ска4аш щото се е реализирало ли? Не те разбирам,бе 4овек.Карай си спокойно бременността.За вси4ко ли в живота така се пениш?После като дойде бебето ще ти трябват сили и спокойствие.Сега Бог знае как ще разбереш думите ми,а не искам да се заяждам.
Я питай маика ти как е измайсторила козунака,4е ми се виждат отгоре някакви нещица,вкусни4ки.И баш днес,коаго съм на лунната диета да постнеш тая вкусотия  Wink.

# 119
  • Spain
gaby_s 4удесно си го измислила - давай смело ..аз 4есно казано не знам много испански рецепти ...и би ми било интересно .. тук там ще се вклз4вам с някоя рецепта Simple Smile
Асто -завидях ти 4е майка ти е тук да има кои да ги прави козунаците ....а испанските ви мъже как го приемат това с козунаците и 4ервенето на яйцата ?
аиде стига сте се ръфали - така и не разбрах какво делите ? по- умния да замъл4и  Mr. Green  и после да не се самоизтъква моля !

Общи условия

Активация на акаунт