Как да подобрим резултатите в плуването

• 169
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте!
Детето ми се занимава от  2 години с плуване. Посещава тренировки 6 пъти седмично.
Забелязвам, че изостава в работата с крака.Когато правят упражнение с дъска и работи само с краката изостава доста.
Не знам как може да се подобри това нещо...
Моля за насоки в какво да работим?Какви упражнения да изпълняваме?

# 1
Има три фактора - техника, природни дадености и сила. Там няма ли треньор да види дали техниката е правилна?  Това най-напред. После ако има малки крачета това си е минус.
Иначе за бруст или за кроул става дума?

# 2
Има три фактора - техника, природни дадености и сила. Там няма ли треньор да види дали техниката е правилна?  Това най-напред. После ако има малки крачета това си е минус.
Иначе за бруст или за кроул става дума?
За крол
Като цяло е голяма за годините си 165 см, 50кг,  12 години
И това ме провокира да попитам тук
С тези габарити трябва да се справя далеч по-добре.
На гръб се справя най-добре

# 3

По-добре за какво? За състезателна дейност ли става въпрос, или за плуване за здраве и добра форма?
Ако е първото, то треньорът е този, който трябва да даде препоръки и да вземе съответните мерки за подобряване на резултатите. Ако е второто, какво значение има кой стил му се удава повече на детето?

# 4
Като цяло е голяма за годините си 165 см, 50кг,  12 години
И това ме провокира да попитам тук
На гръб се справя най-добре

Преди 100 години, когато съм тренирала плуване, и на мен краката ми бяха по-слабото звено на кроул. Така че едва ли мога да дам експертен съвет. Вероятно е свързано с телесни особености, защото от друга страна съм много по-добра на бруст. Та защо не опитате да смените главната дисциплина?

Обаче при гръб и кроул краката правят едно и също, затова най-вероятно е въпрос на техника. За упражнения мога да препоръчам само такива с ластици. И да не помогнат, няма да навредят.

- Ластикът се хваща за парното или за друго здраво неща от едната страна , от друга за глезена и в изправен стоеж с изпънат крака се тегли много пъти. Първо с лице, после с гръб към захващането.
Нещо като това долу (за едната посока), но с изправен крак. Така сме правили в леката атлетика.

Общи условия

Активация на акаунт