Съботно- разтоварваща: Какво разваля връзките в днешно време?

• 8 920
  • 316
  •   1
Отговори
# 30
Много претенции за себе си - много претенции към околните. Не достатъчно претенции към себе си - не достатъчно претенции към околните. Има някаква златна среда между изисквания и приемане на нещата каквито са, която и не е нито едно от тези две неща.
Също, липса на дългосрочна ангажираност и способност за учене на нови неща според ситуацията или необходимостите. Аз съм по- на принципа, скачаш във водата и се научаваш да плуваш в движение, но разбира се и си вярвам че мога да успея като се наложи.
Тоест има и такъв момент че всяка връзка, особенно дългосрочна, е напускане на зоната на комфорт и няма как да стане без да трябва се научат нови неща в движение. Със седене на едно място в духовно, личностно, психологическо и тн. отношение по- няма как да стане.

# 31
Неделно - не се женят млади и  глупави, както  е думата. Като опознае  човек нещата от живота, вижда реалностите, противно на теорията, че иска като плейметките от екрана идеално да изглежда.
 Може да се издържа самостоятелно, ясни са недостатъци и  проблеми - за какво  да свива себе си  и прави компромиси за друг.
 Пропуснати моменти, преди  на 20 били стари моми, днес на 40 се смятат за тийн още. Задоволеност, в голяма степен, бедните държави  ги женят още ненапъпили.
 И аз , ако се върна на 20 няма да се омъжа, с този опит , хайде няма нужда.

# 32
Е още на 20 ми се струва прекалено амбициозно за днешно време, освен по някакви много хубави обстоятелства, но късни 20 - 30 ми се струва реалистично за повечето хора (какъвто е и нашия случай с жената).

# 33
Все пак не всички не се женят. Слава Богу,  има и да си срещнат своя партньор. И да си паснат и  задържат.

# 34
Пак е до човека или хората. Аз до 27-28 си бях доста загубен - и все още съм, но въобще престана да ми пука особенно че съм такъв. 90% от загубеноста се състои в това да ти пука колко си загубен, както се оказа в моя случай. Съответно сега е 10 пъти по-добре.

# 35
  • Out of the Mix
... инфлуенсъри и хармонията, която показват онлайн. Имам чувството, че хората забравят, че живеят с други хора, които също имат кофти дни, имат настроения, понякога не им се получава да са перфекти, поглеждат някакви двойки онлайн и си казват - ето, тия проблеми нямат. Което, естествено, е огромна заблуда.

Наивно и глупаво е да се правят изводи по профили кой какво.
Много от пиковете дори са мега измити, с филтри, "подбрани" и т.н.
Най-добре да си постваш реални снимки, без никакви корекции.
А иначе кой какво ял, къде бил, ми е последен критерий за каквото и да е.
Мога да си напълня профила с всякакви изпълнения, но не виждам смисъл поради много причини.
Изобщо не разбирам логиката с показването на дестинации, софри, маси и фамилии.
Няколко снимки, за да си разпознаваем е достатъчно. Плюс това не виждам логика да имаш за "приятели" хора, които не познаваш. Но, ако търсиш реклама и градиш "маркетингов имидж", бидейки артист, или public figure, трупаш хилядите последователи и "приятели", за да можеш след това да ги "инфлуенстваш", ок.

Ама то при повечето е така - идеални на хартия и за пред хората, ама иначе с куп проблеми, а на хора като мен, това ни е ясно.

Шекли, това със "скачането в дълбокото", е до определена възраст. След нея трябва да знаеш какво правиш и защо, на база опита, целите, обстоятелствата. И аз сега правя много неща, да, скачам в какво ли не, но знам защо го правя и какво би ми носило, без значение как се развие, и нали знаеш - нямай очаквания, за да няма разочарования.

# 36

Шекли, това със "скачането в дълбокото", е до определена възраст. След нея трябва да знаеш какво правиш и защо, на база опита, целите, обстоятелствата. И аз сега правя много неща, да, скачам в какво ли не, но знам защо го правя и какво би ми носило, без значение как се развие, и нали знаеш - нямай очаквания, за да няма разочарования.

Да и това го има.

Последна редакция: нд, 06 юли 2025, 10:49 от БШекли

# 37
Виждам, че повечето отговори са точните и пресъздават картинката.
Просто е, всеки иска, ама само иска много и е с големи претенции, това е.
Дори да намери нещо е мимолетно и така годинките вървят и отчаянието расте, нищи че повечето го прикриват.
Всеки трупа пари, имоти, ама накрая ще бъде с куче, котка..

# 38
Аз имам приятелка, която е малко тип Лили Иванова с любовта е всичко, та тя не може да задържи мъж в къщи за дълго. Има кариера, има къща/и има всичко. Обаче като го хване този мъж той трябва да отговарая на много критерии ... и после тя започва да му помага да прави нещата . Ама така му помага, като мама на първокласник . И го бута и съвети му дава ... обаче недай си боже той да напредне в кариерата пред нея. Децата се занемаряват, къщата заприличва на взривена, започва се един денонощен кариеризъм . Ами как да горина е , да, от много г.. се познаваме ... обаче някак въпреки образователния ценз изобщо не може да се нарече умна в някои аспекти на личния живот.

Последна редакция: нд, 06 юли 2025, 11:57 от bella-ciao

# 39
А, обратния вариант - без достатъчно изисквания и претенции също не е никак добър, в смисъл че връзка може и по- лесно да има, ама колко е добра точно не е ясно.

# 40
Точно, защото интернета дава неограничен избор, който за жена е и без особено усилие (it's raining men) се появява и fomo-то, когото и да си избереш, можеше да избереш и по-добър, тоест прецакването е горе-долу гарантирано. Едно време на село с 5 ергена какъв страх от прецакване да ти се привиди...

# 41
  • София
Аз все още обичам да скачам, да влагам емоции. Ама преди това доста се оглеждам върху какво ще падна.

# 42
Нямаше ли подобна тема съвсем скоро!? Мисля че гласеше: " Защо хората се разделят толкова лесно в днешно време".

# 43
  • Sofia
Всеки трупа пари, имоти, ама накрая ще бъде с куче, котка..

Тази перспектива никак не ме плаши, а и намирам определено спокойствие в нея, което невинаги може да бъде постигнато, ако живееш с друго човешко същество. Simple Smile
Пък и каква е гаранцията, че дори в младите си и активни години да си имал верен и стойностен партньор, в старостта той ще е до теб? Може, не дай си Боже, да почине рано или пък, все пак, да се разделите на някакъв етап. Нищо не е сигурно.
Освен това, като ги сложим на везните и погледнем обективно, за мен финансовата осигуреност е по-важна от наличието на партньор. Такъв можеш да срещнеш винаги и навсякъде (въпрос на късмет), но богатството и споменатите от теб имоти не се градят от днес за утре.
Човек не трябва винаги да гледа на важните въпроси, от позицията на страха. Няма нищо лошо и да си сам.

# 44
Близо 20 години сама.  Много размисли минаха.

Общи условия

Активация на акаунт