Съботно- разтоварваща: Какво разваля връзките в днешно време?

• 8 884
  • 316
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Във всеки момент от живота си човек може да влезе в нова връзка, стига да има желание. На мен лично ми е приятно да съм във връзка, такъв тип човек съм.

# 46
Blаck Cat имаш ли пред очите си пример ?

# 47
  • Наблизо
Аз си мисля,че е по-добре да си преживял нещо,отколкото нищо от страх да не се минеш.

# 48
  • Sofia
Blаck Cat имаш ли пред очите си пример ?

За кое?

# 49
За възрастен човек , който да живее съвсем сам , само куче или котка. И от кога живее така ? Колко време?

# 50
  • Sofia
Ако говорим за пенсионери, повечето в България са така: с починали партньори, живеещи сами, често – с домашен любимец. Рядкост е да се сключи нов брак на стари години. Такъв ни е манталитетът.

А пък сред младите (30+/40+) са изключително много саможивците. Имам приятелки, които никога в живота си не са имали връзка (в традиционния смисъл да тази дума). Личен избор е, не става дума за липса на опции (повярвайте ми).
Съседът ми по апартамент е на около 40, живее сам, и за толкова години не съм чувала тук да е идвала жена, а той си е почти постоянно вкъщи. Е, в интерес на истината, и домашен любимец няма, де.
Самата аз, въпреки че винаги съм била във връзка с мъж, се определям по-скоро като саможива и интровертна персона – много трудно понасям повечето хора, но от животинки направо се разтапям.
Та, казвам, че никой не знае как ще му се стече животът, за да се плаши от неизвестното. Повечето съвременни жени и мъже с мъка понасяме чуждото присъствие, така или иначе. Simple Smile Според мен, голям процент от нас ще си умрат сами, в което не виждам особена драма. Наистина, като теглиш чертата, по-важно е как си живял.

# 51
Никога не съм имала мислене тип фомо и всеки път някой като заговори за това, първата ми мисъл е, че той самият се бои да не се прецака и да се окаже с някаква смотаничка половинка.
Не разбирам и мисленето на всяка цена да си с някого. И като почнат едни теории за котки и кучета, как компромиси трябват в тоя живот и разни други евфемизми на 'ти си егоистичен твърдоглав идиот или пък си твърде грозен и тъп, а аз съм се продал добре, значи съм пич, че и красив'... Наличието на партньор не е атестат за нищо. Ако си прост, партньорът ти също ще е прост - прекрасно е, че сте се намерили, но в тоя свят има и други хора, с някакви изисквания и без нужда от доказване с гадже в чекмедже.

# 52
Важното е, че има баланс - Западна, а вече и Източна Европа се обезлюдява, за сметка на Азия, която има свръх население.
А нека се развиват теории за причините, това няма да промени тенденциите.
Водещи все пак са егоизмът и егоцентризмът,  които по презумция са си самодостатъчни.
Добре че планетата не е населена само с европейци, иначе човечеството щеше да е пред изчезване.

# 53
  • Sofia
И населението на Азия ще тръгне надолу в недалечното бъдеще.

В крайна сметка, по-добре е и за самата планета населението да е в по-компактни размери. Аз лично подкрепям тази тенденция. На света в момента не му трябват хора – трябват му умни хора.

# 54
Африканците се множат много, няма да обезлюдее земята.

# 55
Африканци и индийци се множат, но и мрат като мухи заради невежество и недостъпна лекарска помощ. По-бедните части на Близкия изток също. Няма да ни завладеят точно с численост.

# 56
Никога не съм имала мислене тип фомо и всеки път някой като заговори за това, първата ми мисъл е, че той самият се бои да не се прецака и да се окаже с някаква смотаничка половинка.
Не разбирам и мисленето на всяка цена да си с някого. И като почнат едни теории за котки и кучета, как компромиси трябват в тоя живот и разни други евфемизми на 'ти си егоистичен твърдоглав идиот или пък си твърде грозен и тъп, а аз съм се продал добре, значи съм пич, че и красив'... Наличието на партньор не е атестат за нищо. Ако си прост, партньорът ти също ще е прост - прекрасно е, че сте се намерили, но в тоя свят има и други хора, с някакви изисквания и без нужда от доказване с гадже в чекмедже.
не става дума за принципи. просто идва един момент в живота, когато нямаш физически силата и подвижността за възможности за соц. контакти и за създаване на връзка с хора ... а хората от блока колкото и да си приказват на пейките отвън , в един момент се прибират по домовете . Също на теб ти става все по-трудно да идеш до магазинчето, да разходиш кучето, да купиш храна на котката ... камо ли да я заведеш на ветеринар ... И идва една възраст в която е по-добре да сте поне 2 ма души един за друг. Не става дума непременно мъж и жена , но самотата вече не е просо понятие, тя е жизнено застрашаваща.

# 57
И аз познавам много жени на цитираната от авторката възраст и са сами, а не искат да е така. На теория правят всичко възможно, опитват постоянно, но не става. Аз стигнах до извода, че е съдба..  😆😅.
Защото нямам логично обяснение, освен няколко теории, които звучат малко цинично, но... мисля че на тази възраст, ако става дума за първи брак и деца е доста по-трудно да изберат такава жена, отколкото по-млада. Ако е просто секс или някаква не особено ангажираща връзка то тогава да, ще ги хареса всеки един мъж на всяка възраст. Звучи много нечестно, обаче реално и тези по-младите жени мнозина от тях нямат никакво намерение да влизат в бракове толкова рано. Така че не знам и ревокър за какво се бори с тези 20-26 годишни, ако е просто за купона е ясно, но цитираните жени искат сериозна връзка. Поне с такова впечатление останах, съответно търсят сериозен мъж. И това именно е другият проблем, повечето мъже въобще не търсят връзка, а само секс.
Моите познати според мен са топ жени, красиви, поддържани, трениращи , по-добре изглеждащи от много необвързани. Със свой апартамент, кола и изобщо са принудени да се оправят сами, което донякъде може и да плаши силните мъже и затова да привличат някакви недорасляци. Не знам вече дори какъв съвет да им дам. Но е ужасно, когато някоя разведена им каже "аз поне съм направила това с децата". Много грозно звучи и злобно, и не им помага.. а и има хора, които не искат само да се размножат, а да имат пълноценна връзка и здраво семейство. Но животът е непредвидим, хубаво е хората да си помагат, ако могат или просто да са добри и мили.

Като заключение, според мен проблемът е че трудно изобщо се започва връзка. И после вече някои се разпадат, защото хората имат много вътрешни проблеми, които не са решили , не могат да се свържат наистина с другия и им е трудно заедно, а трудностите не са проблеми. Любовта е което липсва често, хората вече не могат да обичат и са изхабени от твърде много връзки и разочарования.

# 58
  • София
Ами да, родила съм деца. И вероятно няма да остана сама поне още 10 г. После ще му мисля.

# 59
Надали ще намериш някой достатъчно млад, а на 'тази възраст' и другият ще се затруднява със същите неща, с които и ти. Отделно и това не е връзка в смисъла, в който е един брак, т.е. е офтопик да го коментираме тук.

Общи условия

Активация на акаунт