Съботно- разтоварваща: Какво разваля връзките в днешно време?

• 8 902
  • 316
  •   1
Отговори
# 75
  • Sofia
... не е нужно да готвиш, переш и шеташ...

Една от най-големите женски заблуди е, че когато си в сериозна връзка, т.е. живееш с мъж, няма как да не вършиш всичко това. Wink А всъщност е, както си го направиш.
През по-голямата част от живота си съм била обвързана, но се ангажирам само с минималното в битов план. Не готвя никога. Не ме вълнува домакинстването, като цяло.

# 76
Това за жените - домакини е някакъв мит. Градска легенда.
Древногръцките митове за харпиите и сирените, примамващи невинни моряци, ми се струват по-достоверни.

# 77
Аз, дори и когато съм била сама, винаги съм си готвила и чистила.

# 78
Това за жените - домакини е някакъв мит. Градска легенда.
Древногръцките митове за харпиите и сирените, примамващи невинни моряци, ми се струват по-достоверни.
Ела на пейките до нашите блокове да видиш дали е мит за домакините. 5 години стаж нямат даже за пенсия по болест. То няма и какво толкова да домакинстват- пералнята пере, съдомиялната мие, поръчват готова храна, лятно време ни носят от селата продукти пред блока и за пазаруване няма много.

# 79
не става дума за принципи. просто идва един момент в живота, когато нямаш физически силата и подвижността за възможности за соц. контакти и за създаване на връзка с хора ... а хората от блока колкото и да си приказват на пейките отвън , в един момент се прибират по домовете . Също на теб ти става все по-трудно да идеш до магазинчето, да разходиш кучето, да купиш храна на котката ... камо ли да я заведеш на ветеринар ... И идва една възраст в която е по-добре да сте поне 2 ма души един за друг. Не става дума непременно мъж и жена , но самотата вече не е просо понятие, тя е жизнено застрашаваща.

Това ми напомня един виц на Слави за един човек, който бил наплашен от бабите, че ще остане сам като куче и като заумира няма да има кой една чаша вода да му подаде, та човека се оженил, имал деца, изгледал ги и т.н. всичко по реда си, и един ден като се озовал на смъртния си одър рекъл - тц тц тц, ей ме на, умирам и не ми се пие вода!

Звучи тъпичко вица (защото е такъв), но ми харесва, че осмива страха от едни Х години, в които евентуално няма да можеш нищо сам без помощ (то по-добре без теб тогава) и на който страх ще подчиниш къде по-дълга и качествена част от живота си, докато той (живота) е още в разцвета си и се случва тук, сега, на и за силата на момента.
А има и хора, които създават деца, за да има кой да се грижи за тях един ден. И такъв да продума нещо за егоизъм към тия, които нямат деца (или какъвто ще да е чужд егоизъм)....такава топка за гол от воле в неговата врата ти подава.

# 80
Нищо не подава. Няма акъл да разбере, че е сложил врата, пък какво остава топката да му го избие от главата.

# 81
Скрит текст:
Това ми напомня един виц на Слави за един човек, който бил наплашен от бабите, че ще остане сам като куче и като заумира няма да има кой една чаша вода да му подаде, та човека се оженил, имал деца, изгледал ги и т.н. всичко по реда си, и един ден като се озовал на смъртния си одър рекъл - тц тц тц, ей ме на, умирам и не ми се пие вода!

Звучи тъпичко вица (защото е такъв), но ми харесва, че осмива страха от едни Х години, в които евентуално няма да можеш нищо сам без помощ (то по-добре без теб тогава) и на който страх ще подчиниш къде по-дълга и качествена част от живота си, докато той (живота) е още в разцвета си и се случва тук, сега, на и за силата на момента.
А има и хора, които създават деца, за да има кой да се грижи за тях един ден. И такъв да продума нещо за егоизъм към тия, които нямат деца (или какъвто ще да е чужд егоизъм)
....такава топка за гол от воле в неговата врата ти подава.

В такива моменти се доверявам на мъдростта на Доктор Хонорил съм ви каузата: По-добре да вкарваш, отколкото на тебе да ти вкарват...

# 82
  • sofia
Аз пък  мисля, че точно за втора връзка не ти трябва някой, с когото да сте заедно 24х7.  Виждате се, когато сте на кеф, когато искаш да си сама си сама, не правиш дребни битови компромиси, не е нужно да готвиш, переш и шеташ...
То и аз така си го представям, ама малко ми бие само на секс срещи. Или поне при мен така се получава.
Отделно, битовизмите за двама възрастни нямат общо с битовизмите с малки или по-големи деца, та те изобщо не са ми полезрението и размислите.

# 83
  • Somewhere far away
На света в момента не му трябват хора – трябват му умни хора.
Обаче умните са  малко , а простотията е много.

# 84
  • София
Моят трик е - ловя си съсед. В смисъл през няколко блока от моя. Хем сме заедно, хем не сме. Куул и чил!
Между другото, и БНД ми беше съсед.

# 85
  • sofia
Моят трик е - ловя си съсед. В смисъл през няколко блока от моя. Хем сме заедно, хем не сме. Куул и чил!
Ох, беее 🤣🤣🤣 много тесен териториален периметър.

# 86
Да бе, тесен. Ако са като блоковете в Младост и Люлин - 8 етажа, 13 входа, по 3 апартамента на етаж - 300 апартамента, средно поне 1000 души, повече население от 95% от селата в България. През няколко блока - поне 5-6000 души. Особено ако е бисексуална рокстарката, ми бая избор има.

# 87
  • Paris, France

Кое им пречи да се срещнат и да развият отношения?

Може би не търсят връзка. Бях пуснала статистика за съотношението сингъл жени-мъже на пазара за връзки - жените избират от много по-голям брой евентуални сингъл партньори и проблемът им се решава значително по-лесно, ако се търси да бъде решен. Т.е. за мен по-вероятно е тези жени да не търсят кой знае колко активно, в което няма нищо лошо.
Статистиката за съотношението на брой мъже/брой жени е вярна, но......

1. Това са числа хора, които не се харесват всички. От мъжете, които 4, 5 или 15 пъти повече на брой, на критериите на жената за връзка отговарят 5 или 10% и сигурно 90% са женени или са там за чук и бег.

2. Дори и от описанието на хартия и снимката да и текват лиги, на срещата на живо може да се окаже, че въобще не го харесва. Няма химия.

3. Като попадне на 20 или 30 мъже чук и бег, които са я налъгали, че искат връзка, може да и се отще и да спре да търси там.

4. И да попадне на мъж, който я хареса и иска връзка с нея, може условията да не са и по вкуса. Примерно той да не иска никакви деца, да иска всеки да си живее на къщата, да иска да живеят с майка му, да живее с 10 кучета или 15 котки, да има дете от предишна връзка и то да е половината от времето при него итн, итн.

5. За мъжете, които тя харесва може да не е първи избор за брак и дете ако не изглежда секси и чаровна и ако искат по-млада. Повечето ми приятелки над 35г, които съм представяла на мъже бяха отхвърлени заради възраст, а изглеждаха много добре според мене. Осигурените и добре изглеждащи мъже искат млада. Изключенията са много малко. 

Писала съм го - в интернет намират щастието си приятелките ми над 35г, които търсят секс без обвързване. И на тях им пишат неподходящи мъже, но поне намират това, за което са там. Другият щастлив контингент е пускащият обяви за платени услуги като в ало.бг. За останалите е тесла, и за мъже, и за жени. Изключвам тези на възрастта на децата ми, защото те връзка не търсят.

# 88
Нищо не подава. Няма акъл да разбере, че е сложил врата, пък какво остава топката да му го избие от главата.
Добре, нека просто в случай, че някой някога стане мишена на обвинение в егоизъм заради избора си на начин на живот, да има предвид, че е много лесно да докажеш на обвиняващия, че е същата стока, ако ще и майка Тереза да е обективно. Всеки играе за себе си, съзнателно или не. Иначе си права, че ако спориш с олигофрен той прави същото и общо взето няма смисъл от цялата работа.

Да бе, тесен. Ако са като блоковете в Младост и Люлин - 8 етажа, 13 входа, по 3 апартамента на етаж - 300 апартамента, средно поне 1000 души, повече население от 95% от селата в България. През няколко блока - поне 5-6000 души.

Да живее презастрояването!

# 89
Аз, дори и когато съм била сама, винаги съм си готвила и чистила.
ами естествено Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт