Съботно- разтоварваща: Какво разваля връзките в днешно време?

• 9 083
  • 316
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Честно казано, на мен повече от 3-4 дни седмично ми идва много. Може би съм в такъв период още - предпазлив. И много обичам да съм си сама вкъщи. Ммм, дзен.

# 106
... това не е любов. А човека, ако те обича, няма да иска неговото удовлетворение да има такава висока цена.
Не той да иска, а на теб да ти идва отвътре. Но ок, няма да претендирам за универсалност.

хм. а някои казват , че голямата любов е като загубиш ума и дума Simple Smile
Хайде сега, това са хормони, химия, влюбване, страст и както още там се нарича неосъзнатата похот, не ти казвам нищо ново.

# 107
Всичко.
На голяма част от хората страшно им харесва да са сами, но да си имат там някакво "другарче за секс".
Като "другарчето" започне да иска нещата да стават сериозни му се бие шута и се търси следващото "другарче".
Проблема е, че много често "другарчето" си мисли, че е партньор/партньорка или пък бъдещ съпруг/съпруга и от там започва мазалото.
А колко по-добре би било човек да е искрен още от самото начало...

# 108
... това не е любов. А човека, ако те обича, няма да иска неговото удовлетворение да има такава висока цена.
Не той да иска, а на теб да ти идва отвътре. Но ок, няма да претендирам за универсалност.

vяsko, я кажи как решаваш обратната ситуация?
Тоест на теб ти идва отвътре, обаче той, всъщност без да те познавам, с голяма доза убеденост ще предположа, че е тя Wink, та ТЯ - ами тя да не иска? Да я удовлетворяваш? Уморена е, недоспала, не е на кеф, боли я глава?
Тая работа с идването отвътре е доста деликатен момент, непрецизиран като f(t).

# 109
  • София
Точно, защото интернета дава неограничен избор, който за жена е и без особено усилие (it's raining men) се появява и fomo-то, когото и да си избереш, можеше да избереш и по-добър, тоест прецакването е горе-долу гарантирано. Едно време на село с 5 ергена какъв страх от прецакване да ти се привиди...

Тогава страхът е бил да не изпуснеш единствения читав Wink

Иначе аз никога никаква фомо драма не съм имала, просто защото не съм се събирала с някой недостатъчно добър и без любов. Тази драма е за хора, които не могат да хванат някой според желанията си, затова хващат какъвто им връзва и все се фантазират, че могат и по-добре.

Скрит текст:
Това ми напомня един виц на Слави за един човек, който бил наплашен от бабите, че ще остане сам като куче и като заумира няма да има кой една чаша вода да му подаде, та човека се оженил, имал деца, изгледал ги и т.н. всичко по реда си, и един ден като се озовал на смъртния си одър рекъл - тц тц тц, ей ме на, умирам и не ми се пие вода!

Звучи тъпичко вица (защото е такъв), но ми харесва, че осмива страха от едни Х години, в които евентуално няма да можеш нищо сам без помощ (то по-добре без теб тогава) и на който страх ще подчиниш къде по-дълга и качествена част от живота си, докато той (живота) е още в разцвета си и се случва тук, сега, на и за силата на момента.
А има и хора, които създават деца, за да има кой да се грижи за тях един ден. И такъв да продума нещо за егоизъм към тия, които нямат деца (или какъвто ще да е чужд егоизъм)
....такава топка за гол от воле в неговата врата ти подава.

В такива моменти се доверявам на мъдростта на Доктор Хонорил съм ви каузата: По-добре да вкарваш, отколкото на тебе да ти вкарват...

Като жена мога да кажа, че второто си е много хубаво Laughing

# 110
Точно, защото интернета дава неограничен избор, който за жена е и без особено усилие (it's raining men) се появява и fomo-то, когото и да си избереш, можеше да избереш и по-добър, тоест прецакването е горе-долу гарантирано. Едно време на село с 5 ергена какъв страх от прецакване да ти се привиди...

Тогава страхът е бил да не изпуснеш единствения читав Wink

Иначе аз никога никаква фомо драма не съм имала, просто защото не съм се събирала с някой недостатъчно добър и без любов. Тази драма е за хора, които не могат да хванат някой според желанията си, затова хващат какъвто им връзва и все се фантазират, че могат и по-добре.
Аз също, и мисля че огненият тип хора просто имат такъв темперамент, че не могат по друг начин, да се женят на всяка цена, за който и да е, само и само да не са сами, да се примиряват с някого...не е за тях. Не знам дали е защото ги води желанието, аз искам или вярата в себе си, че могат да го постигнат , но съм го забелязала и в други, и се радвам, че е така.

# 111
Аз пък  мисля, че точно за втора връзка не ти трябва някой, с когото да сте заедно 24х7.  Виждате се, когато сте на кеф, когато искаш да си сама си сама, не правиш дребни битови компромиси, не е нужно да готвиш, переш и шеташ...
Черна станция, каква е разликата първа или втора е връзката, когато децата са големи?
И защо се демонизира желанието да си заедно с човека и във времето, в което не  делите легло? Не е ли това естественото?
Както е естествено да не споделяте само общ кеф, но и да се подкрепяте в житейските препятствия.
Готвенето и чистенето не знам как да го коментирам, то излиза, че без връзка стоиш мърляв и караш на сухоежбина, ама едва ли.

Чакай малко! Обърни внимание точно какво съм казала.  Изобщо не съм демонизирала ничие желание за съвместен живот. Всеки е свободен да живее както си иска, ако ще пет брака да има. Въпрос на чувства, нужди и прочее.
Но аз, от гледна точка на моите близо 60 години, изказах как аз виждам нещата. Казах "аз пък мисля, че...".  Тоест за  мен в момента така изглеждат нещата, без да ми е дошло до главата. На моята възраст човек трудно си променя навиците и трудно де адаптира към живот с нов човек и подобни битовизми биха убили връзката. И това с готвенето беше образно казано, не искам да влизам в детайли. Хората на моята възраст имат и някои здравословни проблеми, които е по-добре да си останат лично достояние. Разбира се, при някоя изгаряща любов това би се променило, ама аз не вярвам, че ако остана сама би ме сполетяла такава. По-скоро очаквам уравновесена и практична връзка, основана на по-земни сходства.

# 112
Баба над 50 заживя с нов мъж, с всички битовизми, научи нов език, премести се в нова държава и като цяло ми е голям пример, че човек има сили и може, ако има любов и желание, и взаимно щастие, дори трудностите са по-леки така.

# 113
Баба ? Каква е дефиницията на баба и коя визираш в изказването ?

# 114
Става дума за моята собствена баба, майката на майка ми. Вече е над 70, около 20 г. са заедно.

# 115
Аз питам какво наричаш баба. Жена с внуци или стара жена. И двете се ползват. Защото в днешно време второто няма да отговаря на 50 те.
Та баба ти ли се е задомила в чужбина на 50 или старата жена ?  Защото има разлика и в първия случай не разбирам какво толкова невероятно се е лучило. Във втория също, но пак по-би могло да се представи за новина.

# 116
Е, баба й се е задомила втори път след 50. Нищо чак толкова не е написало момичето. Да, не е особено често срещано при нас, затова сигурно говори с възхищение.

# 117
Айде не е .

# 118
Е, баба й се е задомила втори път след 50. Нищо чак толкова не е написало момичето. Да, не е особено често срещано при нас, затова сигурно говори с възхищение.
Да, беше на 55, написах го във връзка с последния пост на черна станция, че е към 60те и си представя, че битовизмите биха й били трудни тепърва с нов човек. Тя не си го представя, защото вероятно е омъжена и живее добре, но когато обстоятелствата са различни е друго. Харесва ми примерът на баба, защото просто е позитивен, и дава надежда, повечето жени вдовици на тази възраст не сключват втори брак, повечето хора след 50 не правят такива големи промени. Радвам се, че не остана сама, нито се отчая от живота, нито реши, че вече няма смисъл нищо или ще е трудно. Не е просто задомяване, тя научи нов език и смени държава с чисто нов мъж и напасване към битовизми. И това са вече 20 години така, а не е нещо, което не се знае ще проработи ли. Тук във форума понякога чета за жени под 30, които са отчаяни от живота, или мислят, че няма за кога нещо да направят или за кога да срещнат нов мъж ... обичам хубавите примери и често говоря за баба ми.

Иначе това за баба ли е някой на 50, ами не е естествено, зависи как се чувства, за мен баба е само моята баба. Но много от моите съученички и приятелки, въпреки че родиха към 27-30, техните майки станаха баби преди да са навършили 60, около 55. Така че и в днешно време може да си баба около 50те, това не те прави стара. Но ако си отчаян няма никакво значение баба ли си или не.

# 119
  • София
И пак го казах и в друга тема. В България все още съществуват огромни предразсъдъци на тема връзки след 40 г. възраст. Даже в темата си личи.
Направо да поемам към Бакърените, че са ми на 100 метра?

Общи условия

Активация на акаунт